ΠΑΣΟΚ στηρίζει ο Αριστοτέλης Παυλίδης..Αμα εχεις τετοιους φιλους........


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους πολιτικούς κύκλους της Ρόδου η στήριξη που παρέχει ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αριστοτέλης Παυλίδης, στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουσουρνά.

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ, μετά...το σκάνδαλο με τα 100.000 ευρώ, για το διαμέρισμα της κόρης του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «τοποθέτησε» τρία στελέχη του, τους κ.κ. Γιώργο Αλεξίου, Στράτο Καρίκη και Μιχάλη Νικολάου, στον συνδυασμό του πράσινου υποψηφίου.

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/blog-post_1500.html

Φιλανθρωποι............τζαμπα μαγκες



Όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως τα λεφτά τα φάγαμε μαζί, υπήρξαν αντιδράσεις από τους πολίτες. Εκατομμύρια Έλληνες είπαν «όχι ρε Πάγκαλε, τα λεφτά δεν τα φάγαμε μαζί. Τα λεφτά τα φάγατε εσείς.». Μέσα στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, υπήρξε κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο:
Άκουσε κανείς τον Μπόμπολα ή τον Ψυχάρη να διαμαρτύρονται για τη δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου; Άκουσε κανείς κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία ή μεγαλοεκδότη να παίρνει ανάποδες; Γιατί δεν θίχτηκαν αυτοί που βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τους είπε «κλέφτες»; Εμείς γιατί θιχτήκαμε;
Γιατί δεν βγήκε ο Βαρδινογιάννης να πει «κοίτα Πάγκαλε, εμένα μη με πιάνεις στο στόμα σου. Τα λεφτά δεν τα φάγαμε μαζί. Η γυναίκα μου έχει κάνει το σκατό της παξιμάδι τόσα χρόνια και δουλεύει σαν το σκυλί όλη τη μέρα».
Αλήθεια, τι δουλειά κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη; Γιατί απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, η κυρία Βαρδινογιάννη κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για την ανέγερση -αλλά και ολόκληρη τη δαπάνη για τον εξοπλισμό- του ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά.
Λοιπόν, η κυρία Βαρδινογιάννη δεν δουλεύει και είναι μια ασήμαντη γυναίκα που δεν μπορεί να βάλει ούτε δυο λέξεις στη σειρά – αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όλες οι συνεντεύξεις της είναι στημένες και ίσως θυμάστε την περίφημη συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου στο Mega, όπου η κυρία Βαρδινογιάννη διάβαζε επί μια ώρα τις απαντήσεις από το ότο κιού – πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ο συνεντευξιαζόμενος δεν κοίταξε ποτέ τον δημοσιογράφο στη διάρκεια της συνέντευξης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ..Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΟ "ΚΡΑΞΙΜΟ"ΠΟΛΙΤΗ...Σκύφτε τα κεφάλια μπροστά στην οργή του κόσμου και παραιτηθείτε!!!


Τι θέλει ο κ. Παπανδρέου και κυκλοφορεί στους δρόμους;
Τρεις εικόνες όλη η πραγματικότητα...

Τι θέλει και κυκλοφορεί, δήθεν άνετος, ο Γ. Παπανδρέου στους δρόμους της Αθήνας; Χτες, όταν βγήκε από το υπουργείο Εσωτερικών, τον πλησίασε μια κοπελιά και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες άρχισε να διαμαρτύρεται.
  Αμήχανος ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί όπως φαίνεται να πει κάτι, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου χαμογελά σαν να του λέει "να μην τα τραβάω μόνο εγώ".

Όσο για τους σωματοφύλακες που περιτριγυρίζουν τον κ. Παπανδρέου κρατιούνται με το ζόρι.

Καλό το στυλάκι του... Ομπάμα, αν και ο ίδιος ο Ομπάμα το’ χει σταματήσει και δεν κυκλοφορεί στους δρόμους ακόμα και με στρατό από πίσω του. Ο κ.Παπανδρέου, και οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι, θα πρέπει να καταλάβουν λοιπόν, ότι το να κυκλοφορεί με μια στρατιά σωματοφυλάκων, δεν του περιποιεί τιμή. Πετυχαίνει δε, το αντίθετο αποτέλεσμα: Ενώ θέλει να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στον λαό, δείχνει ότι φοβάται.



φωτογραφίες Eurokinissi

Ντρεπομαι και που τα γραφω



Eίμαι 26 χρονών , πρόσφατα πτυχιούχος μηχανικός ατοκινήτων .
Έχω κάνει πολλές δουλειές που δε ντράπηκα να κάνω -άλλωστε κατά βάθος ήταν σχετικές με τις σπουδές μου...πολύ βάθος- υπήρξα υπάλληλος security, delivery πίτσας, courier και μέχρι χτες υπάλληλος σε βενζινάδικο.....γέμιζα βενζίνη αμάξια....άδικο ;;;
Όχι.
Μέχρι χτες , γιατί ο κυρ Κώστας μου πε
"δε βγαίνω Γιαννάκη μου...κατάλαβέ με"
Βέβαια ο κυρ Κώστας δεν έβγαινε και πριν...κι έτσι με πλήρωνε 420 ευρώ μαύρα....
κι έτσι δε με προσέλαβε ουσιαστικά ποτέ...
δε μου κόλησε ούτε ένα ένσημο..κι έτσι δε μπορώ να επιδοτηθώ ως άνεργος από τον ΟΑΕΔ....αλλά δεν τον κατηγορώ...γιατί κι ο κυρ Σταύρος ,ο προηγούμενος εργοδότης μου ,δεν έβγαινε...κι έτσι ούτε κι εκείνος μου είχε κολήσει κανένα ένσημο....ούτε η κυρά Δέσποινα , η προπροηγούμενη...ούτε ο κυρ Αντώνης...ο προπροπροηγούμενος....
...κι έτσι ..στα 26 μου δεν έχω κανένα ένσημο...γιατί κανείς δεν έβγαινε....
Έβγαινε όμως ο πατέρας μου...(όχι από το σπίτι ,σπάνια) και πάντα τσόνταρε στο τέλος του μισθού...αρχές του μήνα...μπας και βγω εγώ από το σπίτι, φοβούμενος ότι δε θα τη γλίτωνα την κατάθλιψη....
Τώρα βέβαια που ο πατέρας μου ,που είναι δημόσιος υπάλληλος παίρνει λιγότερα από 1000 ευρώ μετά από τις περικοπές....δε βγαίνει κι αυτός....
Έβγαινε κι η Ελενίτσα...η κοπέλα μου..και πολύ το γούσταρε η Ελενίτσα να βγαίνει μαζί μου...
-κι η μάνα της επίσης - καθώς πίστευε ότι ο δημόσιος υπάλληλος μπαμπάς μου , κάπου θα με βόλευε κι εμένα μόλις έπαιρνα το πτυχίο κι έτσι θα συνεχίζαμε να βγαίνουμε ,εγώ κι η Ελενίτσα....
Μα πάνω από όλα...μέχρι χτες..έβγαινε κι ο μήνας...όχι όλος..αλλά έβγαινε..
Με τα 1000 παρά κάτι του πατέρα μου και τα 400 και κάτι τα δικά μου....με το προικόν σπίτι της μάνας μου που μένουμε όλοι και τα 20 ευρώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο που έφερνε η αδερφή μου (φοιτήρια φιλοσοφικής)  από το internet cafe .....
Από αύριο.....ο μήνας δε θα μπαίνει...
Γιατί ;
Γιατί ζούμε στην Ελλάδα....
Στη χώρα που δεν έμαθε να αγαπάει τα παιδιά της...
Στη χώρα που δε βγαίνει.

Με εκτίμηση

Ένας Γιάννης 



http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/10/n.html

Τωρα μαλιστα!!!

Στήριξη Σημίτη σε μέτρα, αλλαγές

Αν και επισημαίνει ότι το Μνημόνιο δεν είναι πανάκεια, ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, εκφράζει τη στήριξή του στην πολιτική μέτρων και μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης τονίζοντας ότι είναι ο μόνος δρόμος μετά την κρίση. Χαρακτηρίζει λαϊκίστικα μέτρα εθνικιστικής πολυλογίας τις θέσεις της Ν.Δ.
 
 
 
http://news247.gr/ellada/politiki/me_arthro_epikrotei_thn_politikh_ths_kyvernhshs_kai_mila_gia_laikismo_nd.584109.html

Υπαρχει λυση για τα χρεη........



Eδω οδηγει το ψεμμα

 
 
Μια από τις κακές πολιτικές παραδόσεις που έχουμε δημιουργήσει σε αυτόν τον τόπο είναι άλλα να λένε οι πολιτικοί μας προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Όσο περνά ο καιρός και υποτίθεται πως ωριμάζουν οι πολίτες και γίνονται πιο καχύποπτοι, θα περίμενε κανείς ότι η παράδοση σπάει ή τέλος πάντων υποχωρεί. Περιέργως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Και ο σημερινός πρωθυπουργός αποτελεί το πιο λαμπρό παράδειγμα της τακτικής "άλλα λέω και άλλα κάνω"!
Είναι δύσκολο να βρει κανείς στη μεταπολιτευτική ιστορία πρωθυπουργό που να τον... κυνηγούν οι δηλώσεις του τόσο πολύ όσο τον Γιώργο Παπανδρέου. Από το περίφημο πλέον "λεφτά υπάρχουν" και τις προεκλογικές ρητορείες κατά των φόρων, μέχρι τις μετεκλογικές δεσμεύσεις ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του και ότι δεν θα πάει ποτέ στο ΔΝΤ, γιατί η πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί στην ύφεση και την κοινωνική αποσύνθεση, ο Παπανδρέου έχει δώσει υλικό για πολλά βίντεο κλιπ, τα οποία επιστρατεύει άλλωστε τώρα η ΝΔ για να του κάνει αντιπολίτευση.

AΣΥΔΟΣΙΑ



Oι μεγάλες ξένες αλυσίδες καταναλωτικών αγαθών, μαζεύουν όλο το καθημερινό ρευστό των Ελλήνων καταναλωτών και το βγάζουν έξω στις μητρικές εταιρείες τους ( Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.λ.π ) και κανείς δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα. Αντιθέτως όλες αυτές οι αλυσίδες, με βάση το νόμο δώρο ( προς τις Γάλλο Γερμανικές αλυσίδες) της κυβέρνησης Σημίτη, δουλεύουν με ευνοϊκό εργασιακό καθεστώς του part time δηλαδή εργαζόμενοι με τυπικό ωράριο το 4ωρο ( το οποίο γίνεται έως και 6ωρο άτυπα), με μισό μισθό και μισά δικαιώματα. Ουσιαστικά βοηθούν την κυβέρνηση να μαζεύει το ΦΠΑ από τις καθημερινές αγορές, αλλά στο κράτος που τις φιλοξενεί δεν δίνουν στάλα φόρο. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση κυνηγάει τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ξεζουμίζει.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥ ΜΟΙΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!

1) Μην τρώτε μεγάλα γεύματα. Τα μεγάλα γεύματα επιβαρύνουν τις πεπτικές λειτουργίες, μειώνουν την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών, προκαλούν υπνηλία και μείωση της ενεργητικότητας κι αυξάνουν τα αποθέματα λίπους του σώματος.
2) Μην αποφεύγετε το πρωινό γεύμα. Ένα σωστό πρωινό συμβάλλει στην αύξηση της ενεργητικότητας και εφοδιάζει τον οργανισμό με τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για το ξεκίνημα της ημέρας.
3) Μην υπερφορτώνετε το στομάχι σας το βράδυ. Το βραδινό φαγητό που τρώγεται σε μεγάλες ποσότητες, λάθος ώρα ή έχει ακατάλληλη σύνθεση ή τρόπο μαγειρέματος, επιβαρύνει σημαντικά το στομάχι, προκαλεί προβλήματα στον ύπνο και αυξάνει την λιποεναπόθεση.
4) Μην κάνετε μονομερή διατροφή. Η μονομερής διατροφή είναι επικίνδυνη γιατί στερεί τον οργανισμό από θρεπτικά συστατικά (ειδικά βιταμίνες και μέταλλα) κι αυξάνει τον κίνδυνο τροφικής ανεπάρκειας και βιταμινικής ένδειας. Μονομερή διατροφή «ειδικού τύπου» (π.χ. ολική ή μερική «χορτοφαγία»), μπορούν να κάνουν μόνον τα άτομα που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις γύρω από τους εναλλακτικούς συνδυασμούς των τροφών, ή όσοι που παρακολουθούνται στενά από προσωπικό διαιτολόγο.
5) Μην κόβετε εντελώς το λίπος από τη διατροφή σας. Το λίπος είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό γιατί χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για την κατασκευή σημαντικών ουσιών όπως είναι οι ορμόνες. Η πλήρης αποφυγή του λίπους καταλήγει σε σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα στην επιδερμίδα, προβλήματα στην παραγωγή των ορμονών, αύξηση του σωματικού λίπους (!), μείωση της πρόσληψης λιποδιαλυτών βιταμινών, προβλήματα στο έντερο, αύξηση φλεγμονωδών καταστάσεων και μυϊκών πόνων, μείωση της γονιμοποιητικής ικανότητας, μείωση μυϊκής ανάπτυξης (!) και προβλήματα στον γυναικείο περιοδικό κύκλο (αμηνόρροια, δυσμηνόρροια, κ.λπ)

Η ΝΕΑ ΞΥΣΤΡΑ-ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Η ΝΕΑ ΞΥΣΤΡΑ-ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ

ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Μα τι επαθαν ολοι και διαμαρτυρονται......οι αχαριστοι

Με σκηνές στο Σύνταγμα

Πυροσβέστες, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματά τους και καταγγέλλοντας ότι σειρά αιτημάτων τους παραμένουν άλυτα, έστησαν σκηνές και δηλώνουν αποφασισμένο να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος


Στην πλατεία Συντάγματος κατασκήνωσαν πυροσβέστες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, λόγω των νέων μέτρων.
Οι πυροσβέστες ζητούν την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και ζητούν να μην εφαρμοστούν οι περικοπές.
Σύμφωνα δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών Γ. Παναγιωτακόπουλου στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, οι περικοπές φτάνουν το 20% με 25%.
Οι πυροσβέστες ζητούν ακόμη τη λήψη μέτρων ασφαλείας, ενώ παραμένει άλυτο και το πρόβλημα με τους εποχικούς, αλλά και την κάλυψη 4.000 κενών οργανικών θέσεων εργασίας.
Το καλοκαίρι, σε μια κίνηση καλής θέλησης, δεν είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ωστόσο τώρα διαπιστώνουν ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις σκηνές τους στο Σύνταγμα

http://news247.gr/ellada/diamartyria_pyrosvestwn_gia_tis_perikopes.582587.html

Ημίγυμνες στα χακί

THIS IS ENGLAND

Οι κοπέλες των Βρετανών στρατιωτών, που σκοτώνουν στο Αφγανιστάν, αποφάσισαν να τους κάνουν ένα δώρο για να ανυψώσουν το ηθικό τους. Φωτογραφήθηκαν για σέξι ημερολόγιο, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τους τραυματίες. Είναι γνωστό ότι βοηθάει τον φαντάρο να ξέρει ότι η κοπέλα του φωτογραφίζεται ημίγυμνη (Pics)
Για την πατρίδα, τα στρατευμένα νιάτα  και την ομορφιά. Σας παρουσιάζουμε το νέο σέξι  ημερολόγιο των συντρόφων και ερωμένων των Βρετανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.
Η πρωτοβουλία αυτή ήταν της μπαργούμαν Τίλι Λάμπερτ η οποία σκέφτηκε να βάλει ένα λιθαράκι στην ανύψωση του ηθικού των  Βρετανών… και να μαζέψει χρήματα για τους τραυματίες ήρωες του πολέμου.

Η Τίλι είναι ένα στενοχωρημένο κορίτσι που ζει την αγωνία του πολέμου καθώς  ο κάλος της Άνταμ Λί βρίσκεται στο μέτωπο και πολεμά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει με τη βοήθεια και άλλων γυναικών στρατευμένων το Armed Buns  ημερολόγιο για το 2011.
Σε περίοδο κρίσης, το ημερολόγιο των κοριτσιών θα πωλείται μόλις 8,99 λίρες Αγγλίας και με τη βοήθεια της βρετανικής εφημερίδας "Σαν", που έχει αναλάβει την εκτύπωση τα χρήματα θα σταλούν στην φιλανθρωπική οργάνωση για τους ήρωες του πολέμου.

"Ήταν η πρώτη φορά για όλες μας μια σέξι φωτογράφιση. Το κάναμε όμως γιατί είναι για ένα μεγάλο σκοπό. Οι φωτογραφίες είναι υπέροχες και ελπίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα το  αγοράσουν" δήλωσε η Τίλι.
Στην φωτογράφιση τα κορίτσια είναι ντυμένα (για την ακρίβεια μισό ντυμένα) στρατιωτίνες. Αυτή  έγινε σε  στρατόπεδο  του Κέντ. Πάντως βοηθάει πολύ το ηθικό του στρατιώτη να ξέρει ότι η κοπέλα του πίσω στην πατρίδα φωτογραφίζεται ημίγυμνη. Όσοι έχουν πάει στρατό καταλαβαίνουν...


http://news247.gr/kosmos/zoi/gia_ta_strateymena_niata.581777.html

Θα μας κατσουν καιρο στο σβερκο..στην ανεξαρτητη (?) πατριδα μας

Νοίκιασαν σπίτι για πέντε χρόνια

Ήρθαν για να μείνουν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, καθώς το Ταμείο τους νοίκιασε και σπίτι με θέα την Ακρόπολη για τρία χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δύο. Ασυλία από οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία και κάθε μορφή φορολόγησης προβλέπει το συμφωνητικό
Ρετιρέ με θέα στην Ακρόπολη νοίκιασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Αθήνα, προκειμένου να μένουν οι αξιωματούχοι του, οι οποίοι επισκέπτονται πλέον συχνά τη χώρα μας, ώστε να ελέγχουν την πορεία της οικονομίας.
Πρόκειται για τους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη, το οποίο περιλαμβάνει και την ταράτσα, με τη συνολική επιφάνεια να φτάνει τα 250 τ.μ.
Το ΔΝΤ μίσθωσε το σπίτι, για τρία χρόνια (από την 1/10/2010 έως τις 30/9/2013), με ενοίκιο 9.100 ευρώ το μήνα και όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", έχει το δικαίωμα ανανέωσης της συμφωνίας για άλλα δύο χρόνια! Α
υτό ίσως δείχνει και τους υπολογισμούς του ΔΝΤ για το πόσο καιρό ακόμα θα χρειαστεί να έχει συχνή παρουσία στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό, το σπίτι θα χρησιμοποιείται ως κατοικία προσώπων που θα ορίζονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επιπλέον, το ΔΝΤ, ως διεθνής οργανισμός απαλλάσσεται από κάθε μορφή δικαστικής διαδικασίας και έχει ασυλία έναντι κάθε μορφής φορολόγησης.
Επίσης δεν έχει καμία ευθύνη για την καταβολή φόρου σε σχέση με το μίσθωμα, με τον εκμισθωτή να αναλαμβάνει την κάλυψη ζημιάς του Ταμείου, από οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση.

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/retire_me_thea_thn_akropolh_gia_to_dnt.582453.html

Oι δύο φωτογραφίες «μιλούν»...


Ετσι ήταν η Ακρόπολη χτες. Λίγη ώρα αργότερα, τα όργανα της καταστολής, παίρνοντας την εντολή από τα πολιτικά επιτελεία της βαρβαρότητας, μετέτρεπαν τον Ιερό Βράχο σε πεδίο ρίψης χημικών και σε αρένα ξυλοδαρμού των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 22 μήνες (!) και που σε λίγες μέρες τους απολύουν!

Ετσι ήταν η Ακρόπολη την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης του μνημονίου, όταν από το σύμβολο του Πολιτισμού, το ΚΚΕ μετέδιδε, στην Ευρώπη και στον κόσμο, το αειθαλές και πανανθρώπινο μήνυμα της αντίστασης απέναντι στον εξανδραποδισμό και στη βαρβαρότητα

Ε, λοιπόν, ναι.
Κάποιοι διασύρουν την Ελλάδα. Κάποιοι διασύρουν την Ακρόπολη. Και τις διασύρουν γιατί, τελικά, διασύρουν την έννοια «άνθρωπος».
Ποιοι είναι αυτοί οι «κάποιοι» και ποιοι είναι οι άλλοι, εκείνοι που στον «πολιτισμό» των δακρυγόνων αντιπαρατάσσουν τον Πολιτισμό της χειραφέτησης του ανθρώπου από τους δυνάστες του, φαίνεται.
Ετσι κι αλλιώς, οι δύο φωτογραφίες «μιλούν»...

http://tasosnastos.blogspot.com/2010/10/blog-post_232.html

Ακριβότερες οι επικοινωνίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν

Παραμένουν πιο ακριβές οι επικοινωνίες στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ε.Ε. ενώ ιδιαίτερα χρονοβόρες εξακολουθούν να είναι και οι διαδικασίες φορητότητας αριθμού.

Τα δεδομένα αυτά, προκύπτουν από τα στοιχεία που παρέθεσε η Επίτροπος για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, N.Kroes, μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου.

Διαπιστώνεται βέβαια, συνολική βελτίωση στις τιμές καταναλωτή, από την τακτική παρακολούθηση της γενικής πορείας της αγοράς τηλεπικοινωνιών, εκ μέρους των υπηρεσιών της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος της μηνιαίας δαπάνης για σταθερή τηλεφωνία των οικιακών χρηστών στην ΕΕ, μειώθηκε από 41,3 ευρώ το2003, σε 38,4ευρώ το 2009 και ο μέσος όρος της μηνιαίας δαπάνης για κινητή τηλεφωνία από 36,64 ευρώτο 2004, σε 19,25 ευρώ το 2009.

Παρά το γεγονός, ότι η εξέλιξη των τιμών στην Ελλάδα, αντανακλά εν γένει την τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ελληνικές τιμολογήσεις παραμένουν σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με μέση τιμή,0,14 ευρώ ανά λεπτό στην Ελλάδα, έναντι 0,11 κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος πλέον είναι, η κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης, όλων των καταναλωτών, σε ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, όπως επίσης και η κατοχύρωση του ίδιου δικαιώματος και στα άτομα με αναπηρία., σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου.

Στην ερώτηση, κατά πόσο αυτό πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα, η Ολλανδή Επίτροπος σημείωσε πως η καθολική υπηρεσία, όσον αφορά τη βασική φωνητική τηλεφωνία, παρέχεται σε όλα τα κράτη μέλη.

Όσον αφορά τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, οι κλήσεις προς αυτές τις υπηρεσίες παρέχονταιδωρεάν σε όλα τα κράτη μέλη.

Το κανονιστικό πλαίσιο του 2009, που θα αρχίσει να ισχύει στις 25 Μαΐου 2011, ενισχύει περαιτέρω τους κανόνες για την πρόσβαση των χρηστών με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στον αριθμό112, ώστε να τους παρέχεται ισοδύναμη πρόσβαση με αυτή που παρέχεται σε άλλους χρήστες.

Παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα παραμένει εντυπωσιακά, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον χρόνο που απαιτείται για την φορητότητα ενός κινητού και συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις καθώς απαιτούνται 12 ημέρες ενώ κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. απαιτούνται 4,1.

Το ίδιο συμβαίνει και όσον αφορά, αριθμούς σταθερών τηλεφώνων, καθώς η Ελλάδα καταλαμβάνει τηντρίτη χειρότερη θέση, με απαιτούμενες ημέρες φορητότητας τις 12 όταν στην Ε.Ε. απαιτούνται κατά μέσο όρο 5.9.

cosmo.gr

Σύγκριση τιμών 1.500 προϊόντων με ένα κλικ

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα το πρωί (15/10) η νέα ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.e-prices.gr/search), όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τις τιμές 1.500 προϊόντων που διατίθενται σε 1.000 σημεία πώλησης.

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει, με βάση την κατηγορία του προϊόντος, το είδος του και την τιμή του (το εύρος της τιμής, δηλαδή η μικρότερη και η μεγαλύτερη) που θέλει, προκειμένου να φτιάξει το δικό του «καλάθι» προϊόντων και να πραγματοποιήσει πολλαπλές επιλογές, για να έχει τη δυνατότητα της σύγκρισης.Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα συμπληρώνεται με info-kiosk, με το πρώτο να λειτουργεί ήδη πιλοτικά στον δήμο Αμαρουσίου, ενώ το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να συγκρίνουν καθημερινά τις τιμές εκτός από τοΔιαδίκτυο και στον τηλεφωνικό αριθμό 1511.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου Τιμών οι αποκλίσεις τιμών για το ίδιο τυποποιημένο προϊόν μεταξύ διαφορετικών σημείων πώλησης μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και το 50%.
Εκτιμάται ότι το Παρατηρητήριο Τιμών στην πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την καταπολέμηση των αδικαιολόγητων εναρμονισμένων πρακτικών αλλά και για την πληροφόρηση των καταναλωτών.
Να σημειωθεί πως το Παρατηρητήριο Τιμών συνεργάζεται για την εφαρμογή www.e-prices.gr με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εγκαινιάσθηκε ο νέος αεροσταθμός στην Νέα Αγχιάλο

Συνεργασία με Air Berlin και Ryanair για αύξηση των τουριστών στην Κεντρική Ελλάδα

Εγκαινιάσθηκε χθες, η επέκταση του ήδη υπάρχοντος αεροσταθμού στην Νέα Αγχιάλο στο Νομό Μαγνησίας παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, νομαρχιακών και τοπικών φορέων και της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε πως η επέκταση του αεροσταθμού είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής όχι μόνο για την Θεσσαλία αλλά και για όλη την κεντρική Ελλάδα. Το νέο κτίριο του αεροσταθμού, είναι επιφάνειας 8.000 m². Περιλαμβάνει ισόγειο με 10 θύρες εισόδου και εξόδου και έναν όροφο, όπου θα στεγαστεί το εστιατόριο και τα καταστήματα duty free. Ο εξωτερικός χώρος έχει εμβαδόν 24.000 m², στον οποίον προβλέπονται και θέσεις στάθμευσης. Το κόστος από την έναρξη της κατασκευής του αεροσταθμού το 2006 έφθασε τα 30 εκατ. ευρώ, καθώς πέραν των υποδομών του αεροσταθμού έγιναν τα έργα σύνδεσης με το οδικό δίκτυο και απαλλοτριώσεις.

Γιατι τους ανεχομαστε ρεεεεεεε

"Σε 24ωρη γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ μετά από συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΔΣ «ως απάντηση στο μνημόνιο» και ζητώντας «ένα μνημόνιο κοινωνικής και εργασιακής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Η ΓΣΕΕ καλεί την ίδια ημέρα σε συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως."
Mετα το κραξιμο που πεφτει εδω και μερες απο ολες τις πλευρες  των Ελληνων που αντιστεκονται
στη βαρβαροτητα του Μνημονιου,οι ξεπουλημενοι Πασοκοδουλοι ηγετες της ΓΣΕΕ προσπαθουν να 
μας ριξουν σταχτη στα ματια μιλωντας για απεργια σε 2 μηνες απο τωρα!!!!!!!!
Και καλα μας κανουν ,οταν βλεπουν οτι δεν υπαρχει σχεδον καμμια αντιδραση απο τον αποβλακωμενο τηλεορασοπληκτο καναπεδακια Ελληνα.

Ποιες είναι οι 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ;

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογή και εξυγίανσης των δημοσίων Οικονομικών, η Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Υπουργείου Οικονομικών, συγκέντρωσε και δημοσιοποιεί τα στοιχεία που αφορούν στις έντεκα πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ για το έτος 2009. Οι έντεκα αυτές ΔΕΚΟ είναι: - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ (ΟΣΕ ΑΕ) - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Α.Ε. (ΕΔΙΣΥ ΑΕ) - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ... ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ) - ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. (ΗΣΑΠ ΑΕ) - ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. (ΗΛΠΑΠ ΑΕ) - ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Α.Ε. (ΕΘΕΛ ΑΕ) - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ (ΕΑΣ ΑΕ) - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε. (ΕΑΒ ΑΕ) - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε. (ΕΤΑ ΑΕ) - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ (ΤΕΟ ΑΕ) - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΔΙΕ ΑΕ) Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα συνολικά έσοδα των έντεκα πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ το 2009 ανήλθαν σε 1.500.526.914 ευρώ, μειωμένα κατά 6,8% σε σχέση με το 2008 (1.609.586.416 ευρώ). Τα έσοδα γα το 2007 ανήλθαν σε 1.603.525.927ευρώ. Οι ζημιές των έντεκα ΔΕΚΟ, από το 2007 στο 2009, έχουν αυξηθεί κατά 31% και ανήλθαν σε 1.711.311.680 ευρώ για το 2009. Το συνολικό κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται σε 1.168.761.788 ευρώ το 2009. Το 78% των εσόδων καταβάλλεται σε αμοιβές, εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές των εργαζομένων. Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία προκύπτει ακόμα ότι το μέσο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές) ανέρχεται σε 40.772 ευρώ, αυξημένο κατά 6,5% έναντι του 2008. Ο συνολικός μέσος αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ανέρχεται σε 21.627 εργαζόμενους μειωμένος κατά 4,5% έναντι του 2008. Επιπλέον, από τα στοιχεία απορρέει ότι ο καθαρός δανεισμός (σύνολο μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων μείον ταμειακά διαθέσιμα) των έντεκα ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 11.980.408.058 ευρώ, δηλαδή 8 φορές μεγαλύτερος από τα ετήσια έσοδα τους. Το σύνολο των τόκων ανέρχεται στα 574.168.096 ευρώ για το έτος 2009, ή το 38% των εσόδων. Το σύνολο των δανείων που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στις έντεκα ΔΕΚΟ το έτος 2009 ανήλθε σ1.315.000.000 ευρώ ε και αφορά στον Όμιλο ΟΑΣΑ, στον Όμιλο ΟΣΕ, στην ΕΑΒ και στην ΕΑΣ. Οι καταπτώσεις εγγυήσεων για το έτος 2009 ανήλθαν σε 632.093.150 ευρώ και αφορούν στον Όμιλο ΟΣΕ, στον Όμιλο ΟΑΣΑ, στην ΕΑΒ και στον ΟΔΙΕ. Οι συνολικές επιχορηγήσεις (Τακτικού Προϋπολογισμού, Ε.Ε. και λοιπές) για τις έντεκα ΔΕΚΟ ανήλθαν σε 125.728.132 ευρώ για το 2009, εκ των οποίων τα 122.938.128 ευρώ αφορούν σε Επιχορήγηση Τακτικού Προϋπολογισμού. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι ο μέσος μισθός στις ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερος του Δημοσίου. Η ΔΕΚΟ με τον μεγαλύτερο μέσο όρο είναι ο ΗΣΑΠ με 56.554 ευρώ ανά εργαζόμενο.

'Εως και 360€ για θέρμανση..

Ακριβότερο κατά 26% σε σχέση µε πέρυσι θα πωλείται από αύριο το πετρέλαιο θέρµανσης σε όλη τη χώρα, επιβαρύνοντας σοβαρά τους οικογενειακούς προϋπολογισµούς. Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο των διεθνών τιµών αλλά και στις επιβαρύνσεις λόγω των αυξήσεων στον ΦΠΑ και έχει ως αποτέλεσµα φέτος η τιµή του πετρελαίου θέρµανσης να αρχίσει από 0,67 λεπτά το λίτρο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ έως 0,74 - 0,75 λεπτά προβλέπεται να διαµορφωθεί στις άλλες περιοχές της χώρας και τα νησιά. Πέρυσι η διανοµή του πετρελαίου θέρµανσης είχε αρχίσει µε τιµές 0,53 λεπτά το λίτρο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και 0,56 λεπτά στη λοιπή χώρα. Αυτό σηµαίνει ότι φέτος τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν επιπλέον κόστος της τάξης των 280 - 360 ευρώ τον... χρόνο ανάλογα µε τη γεωγραφική περιοχή. Κανονικά η διανοµή Αρχικά είχε διαφανεί κίνδυνος εξαιτίας της άρνησης των πρατηριούχων να διανείµουν πετρέλαιο θέρµανσης. Ωστόσο η διανοµή θα αρχίσει κανονικά καθώς χθες επετεύχθη συµφωνία µεταξύ του υφυπουργού Οικονοµικών Δηµήτρη Κουσελά και των εκπροσώπων των βενζινοπωλών ότι οι επιστροφές φόρου θα πιστώνονται στους λογαριασµούς των βενζινοπωλών σε διάστηµα 2 ηµερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία σύµφωνα µε την οποία θα καταργηθεί η προκαταβολή του Αυξηµένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους πρατηριούχους. Δηλαδή οι πρατηριούχοι θα αγοράζουν το πετρέλαιο θέρµανσης µε τον µειωµένο φόρο, όσο το πωλούν στους καταναλωτές. Ο υφυπουργός Οικονοµικών είπε ότι σε συνεργασία µε τα συναρµόδια υπουργεία θα ληφθούν µέτρα για την εγκατάσταση συστήµατος εισροών - εκροών σε όλα τα βενζινάδικα. «Κάναµε αποδεκτό το αίτηµα που υπήρξε από όλες τις πλευρές, για την προµήθεια από 1-1-2011 του πετρελαίου θέρµανσης και τη διάθεσή του στην ίδια τιµή. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ισχύει το υφιστάµενο σύστηµα µε τη βελτίωση του χρόνου επιστροφής από τις τρεις µέρες στις δύο», σηµείωσε ο κ. Κουσελάς, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν θα γίνεται συµψηφισµός των ποσών επιστροφής παρά µόνο στα ληξιπρόθεσµα. Σε ανακοίνωσή της η Οµοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος επισηµαίνει πως «η κυβέρνηση αναγνώρισε το δίκαιο αίτηµά µας για την κατάργηση της προκαταβολής του φόρου». Επίσης ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μιχάλης Κιούσης δήλωσε ότι το σύστηµα Ηφαιστος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ώστε να παταχθεί το λαθρεµπόριο και το παρεµπόριο καυσίµων. Ρεπορτάζ : Δήμητρα Σκούφου (από ΤΑ ΝΕΑ)

Ο απεγκλωβισμενος μεταλλωρύχος Yonni Barrios τις θελει και τις δυο...ο κακογουστος


Τον περίμεναν στην επιφάνεια η σύζυγος αλλά και η ερωμένη...
  • "Τις θέλω και τις δύο", λέει ο μεταλλωρύχος,"ή αυτή ή εγώ", λέει η σύζυγος.
Μετά από 68 μέρες στα έγκατα της γης, ο μεταλλωρύχος Yonni Barrios πίστευε ότι τίποτα χειρότερο δεν μπορούσε να του συμβεί… δεν ήξερε όμως τι τον περίμενε την 69η!Ο Yonni Barrios - ή αλλιώς...“Dr House” για τις ιατρικές γνώσεις του που αποδείχτηκαν χρήσιμες στο ορυχείο- ήταν ο 21ος μεταλλωρύχος που απεγκλωβίστηκε και ίσως ο μόνος που δεν πήρε ..αγκαλίτσες και φιλάκια από τη γυναίκα του μόλις βγήκε από την περιβόητη κάψουλα διάσωσης!
*..Βούτυρο στο ψωμί των διεθνών ΜΜΕ


Ο Γκαίμπελς πέθανε... Ο Γκαίμπελς ζει !





Ξεκίνησε από χτες η μεγάλη, χειμερινή (η προηγούμενη ήταν εαρινή), γκαιμπελική προοπαγάνδα - επίθεση της κυβέρνησης, με προφανή στόχο αυτή τη φορά τις ΔΕΚΟ και αιχμή του δόρατος, ποιον άλλον, τα καθεστωτικά ΜΜΕ.


Στο σύνολό τους σχεδόν τα χτεσινοβραδυνά Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης επιδόθηκαν σ' έναν άνευ προηγουμένου ανταγωνισμό για το ποιος θα κατηγορήσει περισσότερο τις έρημες ΔΕΚΟ, που αφού τις απαξιώσουν και τις εξευτελίσουν,... θα τις πουλήσουν αντί πινακίου φακής σε κάποιο μάγκα ιδιώτη φίλο της κυβέρνησης που θα τους κάνει τη χάρη να φορτωθεί αυτός το βαρίδι, όπως έκαναν με την Ολυμπιακή.


Ορυμαγδός κατηγοριών για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος απ' τους άπληστους υπαλλήλους, για τα τεράστια χρέη των ΔΕΚΟ, για περίεργα επιδόματα (άλλα αληθινά κι άλλα ψεύτικα) όπως το επίδομα "πλυσίματος χεριών" που εν είδει αστείου κυκλοφορούν πια και μεσω e mail, κάνοντας τους υπόλοιπους πολίτες ν' αγανακτούν και να εξίστανται.


Και το κερασάκι στην τούρτα οι υπέρογκοι μισθοί, που είναι διπλάσιοι όπως τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία απ' αυτούς του ιδιωτικού τομέα. Η δοκιμασμένη συνταγή του διαίρει και βασίλευε. Ο Γκαίμπελς αγαπητοί φίλοι δεν πέθανε. Ο Γκαίμπελς είναι δω.Ξαναζεί μέσα απ' τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των δελτίων που ξαφνικά τους πήρε ο πόνος για τους χαμηλά, σε σχέση με το δημόσιο, αμοιβόμενους ιδιωτικού υπαλλήλους.


Δεν μας λένε οι χρυσοκάνθαροι καλαμαράδες όμως, ποιος γιγάντωσε αυτόν τον δημόσιο τομέα;;Ποιος προσλάμβανε κατά χιλιάδες όλους αυτούς τους ανθρώπους στις ΔΕΚΟ για να δημιουργήσει στρατούς ψηφοφόρων;;Ποιος χάϊδευε τα συνδικάτα τους για να τα ελέγξει (πρώτος διδάξας είναι ο πατέρας του τωρινού πρωθυπουργού), δίνοντας πράγματι, σε κάποιες περιπτώσεις, απίθανα επιδόματα;;


Και σεις οι πολίτες που πιθανόν αγανακτείτε και κάνετε πηγαδάκια σήμερα στις δουλειές σας συζητώντας πόσο πολύ χρημα πέφτει στο δημόσιο και πως καλά κάνουν και κόβουν, δεν μου λέτε, αν εργαζόσασταν στο δημόσιο θα είχατε αρνηθεί κάποιο "ηλίθιο" επίδομα;;
Θα λέγατε όχι σε απανωτές "προεκλογικές" αυξήσεις ή ευνοικές ρυθμίσεις;;


Κι αν είχατε μέχρι σήμερα προγραμματίσει τη ζωή σας πάνω σ' αυτή τη βάση, θα σας άρεσε να σας κόβουν το 30 - 40% των αποδοχών σας ή θα αντιδρούσατε;;Για όλα τα παραπάνω δεν λένε τίποτα οι μεγαλοδημοσιογράφοι των οχτώ, και παρότι τους πήρε τώρα ο πόνος για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν βγάζουν άχνα αυτά τα ανθρωπάρια για το ότι απ' το Μάϊο και μετά πήγαν περίπατο ένα σωρό κατακτήσεις των ιδιωτικών υπάλλήλων που κερδήθηκαν δεκαετείες πριν, με αίμα.

Ο...μαζισμός είναι εδώ



Όλοι μαζί τα φάγαμε,.. όλοι μαζί είμαστε διεφθαρμένοι,.. 
όλοι μαζί πηγαίναμε τα κλεμμένα στις ελβετικές τράπεζες,.. όλοι μαζί παίρναμε μίζες,.. 
όλοι μαζί χτίζαμε βίλες,.. 
όλοι μαζί διορίζαμε άχρηστους στο δημόσιο,.. 
όλοι μαζί ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία,.. 
όλοι μαζί ξεπουλάμε την εθνική μας κυριαρχία…
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!.. 
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο διολισθήσαμε από τον ψευδεπίγραφο «σοσιαλισμό» του Γιωργάκη στον… μαζισμό!.. Χάιλ, χοντρόπετσοι κυβερνώντες!.. 
Οι μελλοθάνατοι, σας… έχουν χεσμένους!.. 

http://tasosnastos.blogspot.com/

Μπορεί να υπάρχει Ελπίδα!

Ελπίδα! Μια λέξη που περικλείει τόσα πολλά μέσα της. Δυνατά συναισθήματα, δύναμη για να μπορεί κάποιος να συνεχίζει παρά τις όποιες δυσκολίες βρεθούν μπροστά του, όσο κι αν φαντάζουν ανυπέρβλητες και πέρα από τις μικρές δυνάμεις που έχει ο καθένας μας μόνος του. Εκεί έρχεται και η μαγική λέξη «εμείς»। Εκεί είναι που όταν μπαίνει στη μέση το σύνολο κι ενώνει τις δυνάμεις του σε μία προσπάθεια, μπορεί να καταφέρει σχεδόν τα πάντα. Μπορεί να ανασύρει ανθρώπους που ήταν επί δυόμιση μήνες θαμμένοι σε βάθος 700 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Άνθρωποι κυριολεκτικά ζωντανοί-νεκροί επί 17 ημέρες που κανείς δεν ήξερε αν ζούσαν ή αν πέθαναν, άνθρωποι σχεδόν «ξεγραμμένοι» που όμως πήραν δύναμη ο ένας από τον άλλο, έδωσαν ελπίδα ο ένας στον άλλο για να μπορέσουν να συνεχίσουν. Κι όταν τους ανακάλυψαν, πάλι υπήρξε σε όλους μας η ελπίδα ότι θα τα καταφέρουν, ότι θα βγουν όλοι σώοι απ’ αυτή την τόσο τραγική δοκιμασία στην οποία είχαν την ατυχία να υποβληθούν. Κι όταν ενώθηκαν οι δυνάμεις των ανθρώπων, το «θαύμα της Χιλής» έγινε πραγματικότητα που την απολαύσαμε όλοι μας μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Όλοι μας χαμογελάσαμε ανακουφισμένοι όταν βγήκε και ο τελευταίος άνθρωπος μέσα από εκείνη την - κυριολεκτικά - τρύπα της κολάσεως. Ευτυχώς όμως, αυτές τις μέρες είχαμε και μια ελπίδα ακόμα। Εδώ, στην Ελλάδα. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι αληθινό. Υπάρχει «Ελπίδα» στην Ελλάδα. Και μάλιστα πρόκειται για το ογκολογικό νοσοκομείο παίδων που άνοιξε τις πόρτες του. «Παίδων»! Αυτή κι αν είναι ελπίδα!!! Πως συνδέονται όλα αυτά με τον ΑΡΗ; Θα ήταν άτοπο να προσπαθήσουμε να «προσαρμόσουμε» τόσο σημαντικά θέματα, κυριολεκτικά ζωής και θανάτου, στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Εκείνο όμως που μπορούμε να διδαχτούμε όλοι μας είναι πως όταν η ελπίδα και η προσπάθεια συνδυάζονται, τότε ακόμα και στις πιο «σκοτεινές» στιγμές μας μπορεί ν’ ανατραπεί και η πιο μαύρη και δυσοίωνη κατάσταση και να φανεί το φως, σαν αυτό το φως που είδαν οι μεταλλωρύχοι της Χιλής αλλά και τα παιδιά της Ελλάδας (κι όχι μόνο) που έχουν ανάγκη. Η «Ελπίδα» μπορεί να υπάρχει μόνο όταν και για όσο το θέλουμε και το επιδιώκουμε όλοι μας…
www.super3.gr

Ως ποτε θα τους ανεχομαστε


Δημοκρατία  καλή σου νύχτα!
Για ποιά Δημοκρατία μιλάμε επιτέλους;
Τι υπέροχη εικόνα να βλέπεις εργαζόμενους του Υπ.Πολιτισμού στην Ακρόπολη με χειροπέδες επειδή τολμούν να ζητάνε δεδουλευμένα 27 μηνών, αυριανούς ανέργους που ζητάνε μια δουλειά να συλλαμβάνονται και να σπρώχνονται σαν εγκληματίες!
Τι ντροπή να βλέπεις τα ΜΑΤ να ψεκάζουν και να χτυπάνε οπερατέρ και φωτογράφους που καλύπτουν την κατάσταση στην Ακρόπολη!

Και πέρα απο εκεί εισαγγελείς να μπαίνουν στα σχολεία για να τρομοκρτήσουν 15χρονους που ανησυχούν για το μαύρο αύριο που τους προσφερει η πατριδα τους.

Και στη Λάρισα  δικαστες να καθίζουν στο σκαμνί τα παιδιά που συμμετείχαν στο Δεκεμβρη του ΄08  λες και είναι τρομοκρατες.
Που πηγαίνουν  όλα αυτά που άλλοι  πάλεψαν και κέρδισαν  για μας;
Που πηγαίνει η ζωή μας χωρίς εμάς; 


http://giorgossarris.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html

Ανεκδοτα απο τα καλα



Συζητούν δύο τύποι:
- Έχω παντρευτεί τρεις φορές, αλλά και οι τρεις γυναίκες μου πέθαναν.
- Σοβαρά; ρωτά ο άλλος. Πώς συνέβη;
- Η πρώτη μου γυναίκα πέθανε από δηλητηριώδη μανιτάρια...
- Τι λες, βρε παιδί μου; Και η δεύτερη;
- Κι εκείνη από δηλητηριώδη μανιτάρια.
- Κοίτα κάτι πράγματα! Και η τρίτη;
- Η τρίτη πέθανε από κάταγμα κρανίου.
- Αλήθεια; Πώς έγινε;
- Ε, δεν ήθελε να φάει τα μανιτάρια!!!

H γυναίκα είναι στο κατώφλι του θανάτου. Ζητάει από τα εφτά παιδιά της να
βγούν έξω απο το δωμάτιο και να την αφήσουν για λίγο μόνη με τον άντρα της.
Του ψιθυρίζει με μεγάλη προσπάθεια: - Θέλω να σου εξομολογηθώ κάτι...
- Ναι;
- Ξέρεις... το έβδομο παιδί μας, ο Γιωργάκης...
- Τι;;; δεν είναι δικός μου;
- Οχι, όχι... Αυτός ΕΙΝΑΙ δικός σου....




Ο Τοτος στον πατερα του...
-Μπαμπα μπαμπα στο σχολειο με φωναζουν αδελφη!
-Και συ τι κανεις παιδι μου?
-Τους βαραω με το νεσεσερ μου...


Μπαμπά, μπαμπά στο σχολείο, με φωνάζουν μαφιόζο...
- Καλά, θα περάσω να το κανονίσω.
- Ωραία, κοίτα να φανεί σαν ατύχημα ε;



Μια ξανθια,μετα το 1ο ραντεβου,ανεβαινει για ενα τελευταιο... ποτο,στο σπιτι
του συνοδου της...
Αντρας:Να πιουμε ουισκι?
Ξανθια:Οκ!
Αντρας:Να σου βαλω 2 δαχτυλα?
Ξανθια:Δε θα πιουμε ουισκι πρωτα...???





- Ρε Μήτσο, η γυναίκα σου φωνάζει όταν κάνει σεξ;
- Αν φωνάζει λέει; Απ' το καφενείο την ακούω ....

Θαύμα! Η Κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ανακάλυψε τις «προβληματικές» ΔΕΚΟ…

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά τις εκλογές από τα αρμόδια υπουργεία δόθηκε στη δημοσιότητα μία λίστα, στην οποία αποτυπώνονται οι ΔΕΚΟ οι οποίες εμφανίζουν από τα μεγαλύτερα ελλείμματα. Στην ίδια μάλιστα λίστα καταγράφονται και οι «μέσοι μισθοί», όπως αναφέρεται, οι οποίοι μπορεί και να φτάνουν ακόμα και τις 50.000 ευρώ το χρόνο. Καταρχήν εκτός από το προφανές, ότι δηλαδή είναι αδιανόητο να … «ανακαλύπτουν» οι διάφορες κυβερνητικές διάνοιες μετά από έναν ολόκληρο χρόνο στην εξουσία ζητήματα, που υποτίθεται ότι οι ίδιοι θεωρούσαν και θεωρούν ύψιστης σημασίας, ενώ την ίδια στιγμή στρέφουν τη μία κοινωνική – επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης. Απορίας επίσης άξιον το γεγονός, ότι ειδικά οι παλαιότεροι του κυβερνητικού σχήματος, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να ανακαλύπτουν ότι μένουν στην Ελλάδα τώρα για πρώτη φορά…

http://www.newsblog.gr/index.php/49684/%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5

Από τη μία δεν έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις και από την άλλη αγοράζουμε τα υποβρύχια που.. γέρνουν!


Καλως ήρθατε στον απόλυτο παραλογισμό του Ελληνικού Κράτους. Για την ακρίβεια στην επιτομή του παραλογισμού. Πόσο καιρό δεν ακούμε ότι τα κρατικά ταμεία δεν έχουν λεφτά; Πόσο καιρό με το πρόσχημα της έλλειψης χρημάτων καλείται ο λαός να δεχθεί από τη μία περικοπές και από την άλλη αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους; Εάν σας έλεγαν όμως ότι βρέθηκαν 250 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν από τους Γερμανούς τα περίφημα υποβρύχια (κλάση Παπανικολής) τα οποία γέρνουν τί θα λέγατε; Τί θα αισθανόσασταν; Εάν μάλιστα σας διευκρίνιζαν ότι αυτό γίνεται με τις ευλογίες, αν όχι με τις υποδείξεις, της περιβόητης άθλιας Τρόϊκας τί θα κάνατε; Μα τόσο κοροϊδία; Και όλα αυτά, με το επίσης άθλιο πρόσχημα της πώλησης των ναυπηγείων στην Abu Dhabi Mar. Να πληρώσει το δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς, για να έρθουν οι Άραβες να παραλάβουν μία εταιρεία «καθαρή»…

http://www.newsblog.gr/index.php/49702/apo-ti-mia-den-exoume-lefta-gia-misthous


Για τους τουριστες ρε γαμωτο(τολματε και ζητατε τα δεδουλευμενα σας)

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Άνοιξαν την Ακρόπολη με ΜΑΤ

Προσαγωγές, ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, που άνοιξαν την πόρτα της Ακρόπολης στις 10 το πρωί. Είχε δοθεί εντολή να ανοίξει η είσοδος του μνημείου. Καταγγελίες για επίθεση και σε δημοσιογράφους.
Με την επέμβαση των ΜΑΤ άνοιξε στις 10 το πρωί ο χώρος της Ακρόπολης. Έγινε χρήση δακρυγόνων και προσήχθησαν συμβασιούχοι, στην επιχείρηση των ΜΑΤ να εισβάλουν και να απομακρύνουν τους καταληψίες.

 Κατά την επιχείρηση, δέχθηκαν χτυπήματα από ΜΑΤ και δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που εισέβαλαν από πλαϊνή είσοδο απομάκρυναν με τη βία τους καταληψίες και προχώρησαν σε συλλήψεις. Λίγο μετά τις 11 και μισή έφθασαν στην Ακρόπολη, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης, ενώ στο χώρο μπροστά στην είσοδο της Ακρόπολης, παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ αλλά και δεκάδες τουρίστες που παρακολουθούν και καταγράφουν με τις κάμερές τους, τα τεκταινόμενα.

Αποποιείται η κυβέρνηση την ευθύνη επέμβασης
Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, τις σκηνές που διαδραματίζονται στην Ακρόπολη και κάνουν τον γύρο του κόσμου πλήττοντας την εικόνα της χώρας καθώς και απαράδεκτους, όσους - όπως είπε - προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες και συνεισφέρουν στην δυσφήμιση της χώρας.
Ο Φ. Σαχινίδης απάντησε στη Βουλή παρεμπιπτόντως για το θέμα αυτό - στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για τους απολυμένους εργαζόμενους στην Ολυμπιακή - και εξ αφορμής της τοποθέτησης του ερωτώντος βουλευτή του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζή.
"Σήμερα πήγαν οι εισαγγελείς κι ένας χωροφύλακας με ένα σιδεροπρίονο κι έκοβε τα κάγκελα της Ακρόπολης κι έλεγαν τα κανάλια κι οι ραδιοσταθμοί «τι κατάσταση είναι αυτή, αυτοί οι εργαζόμενοι προσβάλλουν τη χώρα. Οι κυβερνήσεις που τους έχουν συμβασιούχους 22 χρόνια και κάθε χρόνο τους αλλάζουν τη σύμβαση δεν έχουν ευθύνη και]έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι οι οποίοι καταδικάζουν τη χώρα και οι τουρίστες δεν μπορούν να δουν την Ακρόπολη; Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι" είπε ο Σπ. Χαλβατζής.

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ανέργους να γίνουν βουλευτές!

Απίστευτο, κι όμως ελληνικό. Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, έχει καταχωρηθεί στη λίστα των επαγγελμάτων και αυτό του βουλευτή! Προφανώς η διοίκηση του Οργανισμού διαθέτει περίσσευμα χιούμορ, σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει προς δυσθεώρητα ύψη.
Μάλιστα, στην ενότητα “συνθήκες εργασίας”, ο ΟΑΕΔ μας ενημερώνει πως ο βουλευτής “εργάζεται σε πολύ καλές συνθήκες, σε κατάλληλα διαμορφωμένο γραφείο με καλό φωτισμό και άνεση χώρου” και πως “συνήθως, δέχεται στο πολιτικό του γραφείο τους συνεργάτες του, όπου μελετούν τα διάφορα θέματα, διατάγματα και νόμους που συζητούνται στη Βουλή”. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ένας βουλευτής, συγκαταλέγονται σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η δημοκρατική συνείδηση, η κοινωνικότητα, το ήθος, η τιμιότητα, η μαχητικότητα, η εργατικότητα, η ικανότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις, η διάθεση προσφοράς για τον τόπο του, η συνέπεια, η οργανωτικότητα, η μεθοδικότητα, αλλά και η δημιουργία μιας ουσιαστικής και ειλικρινούς σχέσης με τους ψηφοφόρους του αποτελούν απαραίτητα προσόντα για την άσκηση του έργου του. Αν πράγματι ίσχυαν όλα αυτά τότε σίγουρα δεν θα είχε φτάσει η χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...