ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣΣΑΖ


ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!

 

Eurobank: Να υπογράψουμε -και- αναπτυξιακό μνημόνιο!

Tην ανάγκη υπογραφής αναπτυξιακού μνημονίου ταυτόχρονα με την πιστή εφαρμογή του μνημονίου επεσήμαναν σήμερα οι...κ.κ. Ν. Νανόπουλος και Ν. Καραμούζης σε εκδήλωση της Eurobank με θέμα «Εξωστρέφεια – Καινοτομία: Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Τράπεζα τους τελευταίους 18 μήνες για την ενίσχυση της οικονομικής εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και την επάνοδο της οικονομίας σε ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.Στην εκδήλωση με προσκεκλημένους επίσημους ομιλητές, τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη συμμετείχαν περισσότεροι από 350 επιχειρηματίες και οι διοικήσεις όλων των εξαγωγικών φορέων της χώρας που εκπροσωπούν τις 250 μεγαλύτερες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ EUROBANK
http://sfendoni.blogspot.com/2010/12/blog-post_9163.html

Τα παραμύθια περί ανταγωνιστικότητας…


Από newsblog.gr
Το τελευταίο διάστημα το παραμύθι με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, στο πέρασμα της οποίας δεν κινδυνεύουν απλά μόνο οι μισθοί των εργαζομένων, αλλά η ίδια η κοινωνική συνοχή. Ανταγωνιστικότητα έχεις όταν παράγεις, κάτι που στην περίπτωση της Ελλάδας δεν ισχύει. Η οικονομία μας εδώ και χρόνια βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην παροχή υπηρεσιών. Η αγροτική οικονομία έχει εγακταλειφθεί προ πολλού, η βιοτεχνία απλά δεν υπάρχει πλέον, ενώ για τη βιομηχανία δεν θα πρέπει να γίνεται καν κουβέντα. Πρωτογενής παραγωγή με την έννοια που όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχει, εκτός από απειροελάχιστες περιπτώσεις, οι οποίες μάλιστα είναι τόσο λίγες που είναι γνωστές με «ονοματεπώνυμο». Αυτός που φτιάχνει κουφώματα, αυτός που κατασκευάζει ασανσέρ και άντε μία ή δύο ακόμα δραστηριότητες. Κάπου εκεί τελειώσαμε. Αυτή είναι η περίφημη οικονομία της Χώρας, για την οποία καλείται το σύνολο των εργαζόμενων να περικόψει τις αποδοχές του, για να αποκτήσει αυτή ανταγωνιστικότητα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

Στην Ιταλία, η “Λίγκα του Βορρά” εναντίον του Μαραθωνίου της Πάντοβα, γιατί νικούν πάντα οι μαύροι!...

Ο Pietro Giovannoni (δεξιά στη φωτογραφία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου), Νομαρχιακός Σύμβουλος του κυβερνητικού κόμματος «Λίγκα του Βορρά», καταφέρθηκε εναντίον της στήριξης του 12ου Μαραθώνιου της Πάντοβα (17 Απρίλη 2011), γιατί κερδίζουν πάντα οι μαύροι…Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από αυτή την «Ενωμένη» Ευρώπη…
Να η... ευκαιρία Άδωνη...

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ..

Φωτιά στα εισιτήρια ΟΣΕ

Έως και 100% θα φτάσει η αύξηση στο ενιαίο εισιτήριο του ΟΣΕ, από την πρώτη Ιανουαρίου του 2011. Έτσι ένας επιβάτης για να φτάσει από την Αθήνα στη Χαλκίδα θα χρειάζεται 15 ευρώ.
Απο το  news247.gr 
Εκτός από τις αυξήσεις στο ενιαίο εισιτήριο θα σημειωθούν και στο αντίστοιχο του ΟΣΕ που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξει και το 100%.
Οι αυξήσεις θα σημειωθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 στο πλαίσιο του σχεδίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εισιτήριο για τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη το οποίο από 20 ευρώ (όχι intercity)  θα φτάσει εκείνο του ΚΤΕΛ που σήμερα ανέρχεται στα 39 ευρώ.
Όσοι χρησιμοποιούν τον προαστιακό στην Αττική θα δουν αύξηση του εισιτηρίου κατά 50%.
Δεκαπέντε ευρώ θα κοστίζει από την 1η Ιανουαρίου το εισιτήριο για τη διαδρομή Πειραιάς-Κιάτο και Αθήνα – Χαλκίδα τα οποία σήμερα ανέρχονταν στα 10 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως ο προαστιακός για το 2009 κατέγραψε ζημίες 45 εκατομμυρίων ευρώ και το 2010 αναμένεται να πέσει στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

ΧΟΥΝΤΑ

Κάμερες και σε συγκεντρώσεις

Πλήρη ανατροπή στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων και της ελευθερίας της συνάθροισης φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιβάλει βιντεοσκόπηση από τις κάμερες ασφαλείας των συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους. Συγκατάθεση και από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που επικαλείται λόγους προστασίας του κράτους
Δημοσιευθηκε στο news 247,gr
Τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας επικαλείται το νομοσχέδιο που εναρμονίζει την κοινοτική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και επιτρέπει πλέον την βιντεοσκόπηση με τη χρήση κάμερας, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση συγκεντρώσεων από τις κάμερες επιτήρησης και τη διατήρηση του υλικού για 12 μήνες.
Έως τώρα, η ελληνική νομοθεσία επέτρεπε μεν την χρήση κάμερας, για την παρακολούθηση και ρύθμιση της κυκλοφορίας και απαγόρευε την διατήρηση αρχείου βίντεο από δημόσιο χώρο.
Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, η βιντεοσκόπηση δεν επιτρέπεται απλώς, αλλά καθίσταται και υποχρεωτική, καθώς από το ευρωπαϊκό και πλέον και από το ελληνικό Δίκαιο προβλέπεται η διατήρηση για 12 μήνες του υλικού από τις κάμερες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο για τη διάπραξη σοβαρών ποινικών εγκλημάτων.
Φακέλωμα και στα δεδομένα επικοινωνίας
Ακόμη με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η διατήρηση αρχείου από τους παρόχους μέσων επικοινωνιών (κινητά και σταθερά τηλέφωνα) τόσο των δεδομένων (ώρα, τόπος, διάρκεια, στοιχεία καλούντος και καλούμενου) όσο και αυτού του ίδιου του περιεχομένου, για την διαφύλαξη της εθνικής άμυνας,τη δημόσια ασφάλεια και για την πρόληψη, διερεύνηση, διαπίστωση και δίωξη ποινικών αδικημάτων.
Μέχρι τώρα, αν και τα δεδομένα των κλήσεων διατηρούνταν (όχι το περιεχόμενο) απαγορευόταν η χρήση τους για κάθε άλλο σκοπό, εκτός από την διεκπεραίωση των λογαριασμών και μόνον αυτό και μετά καταστρέφονταν.
Επιτήρηση των συγκεντρώσεων
Μέχρι τώρα η ελληνική νομοθεσία, απαγόρευε την βιντεοσκόπηση συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους, καθώς με βάση το Σύνταγμα, περιοριζόταν το ατομικό δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και περιόριζε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.
Με τον νέο νόμο ωστόσο, αυτό το πλαίσιο προστασίας αίρεται και πλέον θα καταγράφονται οι συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο, καθώς κρίθηκε (και με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) ότι προστατεύονται άλλα έννομα αγαθά, όπως η ζωή, η ιδιοκτησία, το φυσικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα διευκολύνεται το έργο της εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων του κράτους.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ......

Άσκηση για εγκατάσταση και λειτουργία πυρηνικών στον Άραξο

Με δημοσίευμα τους η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έφερε στην δημοσιότητα το defencenet.gr  προχθές για «προετοιμασία εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση του Αράξου". Η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να μην επιβεβαιώσει τις πληροφορίες υποστηρίζοντας ότι «Έγινε μια άσκηση ρουτίνας στον Άραξο από το ΝΑΤΟ η οποία γίνεται κάθε έξι μήνες και τίποτα περισσότερο", αλλά προβληματίζει τόσο η στιγμή, όσο και το γεγονός ότι υπάρχει γενικότερη πρόθεση αναδιάταξης των πυρηνικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Σε μιά τέτοια περίπτωση, βέβαια, αναπόφευκτα θα υπάρξουν και συνέπειες: ....
Αναγκαστικά ο Άραξος θα στοχοποιηθεί και πάλι από τις ρωσικές στρατηγικές και αεροπορικές-πυρηνικές δυνάμεις σε μία αυτόματη διαδικασία που ακολουθείται και από τις δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις: Οι βάσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας που φιλοξενούν πυρηνικά όπλα στοχοποιούνται εκατέρωθεν.
Μέχρι το 2001 «υπεύθυνες» για την βάση του Αράξου ήταν οι αεροπορικές βάσεις Τu-22M Backfire της Νότιας Ρωσίας και κυρίως τα ρωσικά υποβρυχία που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και περιπολούν στην Μεσόγειο...
Στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ όπου επιβεβαιώνεται το defencenet.gr αναφέρονται τα εξής:
«Εικονική άσκηση χρήσης πυρηνικών όπλων και εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη χθες και σήμερα γύρω από τη βάση του Αραξου στην Πελοπόννησο, όπου μέχρι το 2001 ήταν αποθηκευμένες 11 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ.
Η άσκηση αποσκοπεί να δοκιμάσει τα συστήματα των υπόγειων πυρηνικών αποθηκών της βάσης, που σύμφωνα με τον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό πρέπει να είναι πάντα λειτουργική και «ετοιμοπόλεμη» για υποστήριξη. Το σενάριο της διήμερης άσκησης-δοκιμής αφορά τον έλεγχο των Δικτύων Επικοινωνίας που συνδέουν τις (άδειες) αποθήκες με το κεντρικό στρατηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Περιλαμβάνει δε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σειρά εκπομπών και λήψης απόρρητων εντολών σχετικά με (εικονικά) ζητήματα που αφορούν αποθήκευση, έλεγχο, φόρτωση και λοιπές διαδικασίες- «όλα με καθαρά τεχνικό στόχο», όπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» ενημερωμένη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου».

ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ?.....ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

Η Δικαιοσύνη ερευνά τις καταγγελίες Βασιλάκου

Δημοσιευθηκε στο greece-salonika.blogspot


Ανεξάντλητος μάρτυρας, φορέας στοιχείων-φωτιά κατά πληροφορίες, αποδεικνύεται ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Β. Βασιλάκος, ο οποίος έχει μέχρι σήμερα περάσει τέσσερις φορές το κατώφλι του εισαγγελέα...Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη, που διερευνά τις καταγγελίες του για τις προμήθειες των εξοπλισμών.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλάκος αποχωρώντας από τη θέση του είχε πει σε δηλώσεις του ότι μπορεί να μιλήσει με ονόματα για πρόσωπα που απέκτησαν περιουσία από τους αμυντικούς εξοπλισμούς.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχτηκε αυτεπαγγέλτως, ο εισαγγελέας τον έχει καλέσει τέσσερις φορές ως μάρτυρα και τώρα αξιολογεί τις καταθέσεις του, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του και να εξετάσει άλλους μάρτυρες. Στο μεταξύ αναμένει και τις συμβάσεις για τις εξοπλιστικές προμήθειες των τελευταίων 15 ετών που έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο.
Στόχος του κ. Πεπόνη είναι να διαπιστώσει αν πράγματι διεπράχθησαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στη διαδικασία υπογραφής των επίμαχων συμβάσεων.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Διέγραψαν την Τατιάνα από την Ε.Σ.Η.Ε.Α.!

.απο το nooz.gr

ΑΘΗΝΑ 03/12/2010


Την απόφαση για οριστική διαγραφή της Τατιάνας Στεφανίδου από την Ε.Σ.Η.Ε.Α., το σωματείο των δημοσιογράφων στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο. Για ποιον λόγο η Τατιάνα βρέθηκε εκτός της Ένωσης Συντακτών;

Σύμφωνα με την μακροσκελή ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που συγκλήθηκε για να αποφασίσει για την τύχη της κυρίας Στεφανίδου ως δημοσιογράφου, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συμμετοχή της Τατιάνας Στεφανίδου σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας ρούχων, κάτι το οποίο αντιβαίνει ρητά το καταστατικό της Ένωσης.

Η Τατιάνα διαγράφηκε με ψήφος 4 έναντι μίας. Το ένα μέλος που μειοψήφησε πρότεινε προσωρινή διαγραφή δύο ετών.

''Το άρθρο 5, εδάφιο γ’ του Κώδικα Δεοντολογίας ρητά υπογραμμίζει την υποχρέωση του δημοσιογράφου «να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς». Στόχος της συγκεκριμένης διάταξης είναι η προστασία από την εμπορευματοποίηση της επιβαλλόμενης αξιοπιστίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος-λειτουργήματος. Η κα. Στεφανίδου με προκλητική περιφρονητική συμπεριφορά προς την ως άνω διάταξη, κατ’ επανάληψη, διαφημίζει αντικείμενα και υπηρεσίες, θέτοντας τις οικονομικές αντιπαροχές πάνω από το καθήκον της ως μέλους της ΕΣΗΕΑ στην οποία επιδίωξε να ενταχθεί.'' αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α., επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Στεφανίδου παραβιάζει τον κανονισμό.

Η ίδια η Τατιάνα επέλεξε να μην στείλει απολογητικό σημείωμα, ούτε να καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης, όταν η Ε.Σ.Η.Ε.Α. την απείλησε με διαγραφή. Είναι προφανές ότι δεν την αφορά ιδιαίτερα το θέμα...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.........

 

180 ...νεοείλωτες έβγαλε η επιδρομή επιθεωρητών στα κεντρικά της Eurobank

Περισσότεροι από 180 εργαζόμενοι απασχολούνταν παράνομα χθες βράδυ στα κεντρικά γραφεία της Eurobank στη Νέα Ιωνία.

Το θέμα της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας αποκαλύφθηκε έπειτα από έφοδο του...Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε συνεργασία με την ΟΤΟΕ και την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε αστυνομικά οχήματα να κλείσουν τις εξόδους, προκειμένου να ελεγχθεί ο αριθμός των παρανόμως απασχολουμένων.
Για την παράνομη εργασία -ημεδαπών υπαλλήλων της τράπεζας- χωρίς υπερωριακή αμοιβή, χωρίς καταβολή εισφορών και χωρίς αναφορά στο βιβλίο απασχολουμένων το ΣΕΠΕ συνέταξε έκθεση, η οποία θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΕΠΕ πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέμβαση του σώματος, η οποία έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αυτό «είναι δείγμα για το πώς εννοεί την εφαρμογή των νόμων το ΣΕΠΕ».
Να σημειωθεί ότι με βάση όλες τις νομοθετικές προβλέψεις και όλες τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που προβλέπονται και εάν ακόμη η τράπεζα είχε εκμεταλλευτεί κάθε ρύθμιση και είχε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι έπρεπε να είχαν αποχωρήσει από την εργασία τους στις 6 και 15' το βράδυ. Η «καταδρομική» ενέργεια του ΣΕΠΕ εξελίχτηκε μισή ώρα αργότερα και η σχετική έκθεση αναφέρει ως ώρα παράνομης εργασίας την 18.50'.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ enet.gr

ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕ....

4,6 τρισεκατομμύρια!

Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Γενική
Συνομοσπονδία
Ε-ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ
ΕργατοΠΡΟΔΟΤΩΝ

Ζούμε μέρες απόλυτης παραφροσύνης!
  Θα 'λεγε κανείς ότι όλες οι δυνάμεις του φρενοκομείου έχουν ενωθεί και σαρώνουν τις κοινωνίες της Ευρώπης απ' άκρη σ' άκρη!

Ομως, αυτό το «τρελάδικο» δεν είναι προϊόν κάποιας διαταραγμένης φύσης. Αποτελεί, αντίθετα, την τυπική λειτουργία ενός συστήματος που φέρει μέσα στο γονιδίωμά του την τρέλα του μισανθρωπισμού, της αναρχίας και της κεφαλαιοκρατικής κτηνωδίας.
Ιδού, λοιπόν, τι σημαίνει καπιταλισμός, και μάλιστα με τα ίδια τα δικά τους στοιχεία:
Από τη μια μεριά έχουμε:
Τον ελληνικό λαό να αποδεκατίζεται από μια πολιτική που, μέσω του μνημονίου, υπαγορεύει αφαίμαξη λαϊκών εισοδημάτων, ύψους 30 δισ. ευρώ.
Τον βρετανικό λαό να βιώνει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική αφαίμαξη, ύψους 80 δισ. στερλινών.
Τον ιρλανδικό λαό να καλείται να θυσιαστεί υποβαλλόμενος σε νέο πρόγραμμα λιτότητας, ύψους 15 δισ. ευρώ.
Ολους τους λαούς των κρατών - μελών της ΕΕ, από Γαλλία και Γερμανία, μέχρι Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία (για να περιοριστούμε στα κράτη της Ευρωζώνης), να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου πολιτική λιτότητας, με εξάρθρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, «πάγωμα» μισθών, κατάλυση κάθε έννοιας ασφάλειας στις εργασιακές σχέσεις, απολύσεις και κάθε λογής βαρβαρότητα.
Και, τώρα, από την άλλη μεριά:
Οπως ανακοίνωσε χτες η Κομισιόν, από τον Οκτώβρη του 2008, δηλαδή από την εκδήλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το ποσό που έχει διατεθεί στις ευρωπαϊκές τράπεζες για την ενίσχυσή τους έχει ξεπεράσει τα 4,6 τρισεκατομμύρια ευρώ!
Είναι φοβερό, είναι ασύλληπτο, είναι πέρα από κάθε λογική: Η ανεργία θερίζει, η φτώχεια σαρώνει, οι λαοί της Ευρώπης αρχίζουν να ψάχνουν ξανά την τύχη τους στη μετανάστευση, αλλά στις ευρωπαϊκές τράπεζες, μέσα στα δύο αυτά χρόνια του «κατακλυσμού», έχουν διατεθεί ένα βουνό λεφτά και για την ακρίβεια 4,589 τρισ. ευρώ!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ?

Δικαίωμα στη ζωή

Άτομα με ειδικές ανάγκες και οι γονείς τους πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας μέτρα προστασίας, εν μέσω κρίσης και περικοπών. Δείτε τα αιτήματά τους
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι γονείς τους στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.
Η συμμετοχή στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιείται στη χώρα μας για πρώτη φορά,  αγγίζει τα 7.000 άτομα.
Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, για να επιδοθεί στον Πρόεδρό της το ψήφισμα του συλλαλητηρίου, καθώς και προς το Μέγαρο Μαξίμου. 
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα κάλεσε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με ή χωρίς αναπηρία να δώσουν δυναμικό παρών για να διεκδικήσουν από την Πολιτεία και την Κοινωνία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.
"Καλούμε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία, τους εργαζόμενους και ανέργους, τους φοιτητές και μαθητές, τους ηλικιωμένους και συνταξιούχους και τα μέλη των οικογενειών τους να διεκδικήσουμε μαζί από την πολιτεία τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα αποτελέσουν το ισχυρό και απαραίτητο δίχτυ προστασίας μας από την κρίση", αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Τα άτομα με αναπηρία ζητούν από τη κυβέρνηση:

*Τη λήψη οικονομικών μέτρων για την εισοδηματική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους,

*Την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει διαχρονικά τα άτομα με αναπηρία και λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις,
*Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αρχών που θα οδηγεί σε αξιοπρεπή ζωή τα άτομα με αναπηρία, με πρώτο μέτρο την επαναφορά των δώρων και επιδομάτων αδείας σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία και των εργαζομένων με αναπηρία,
*Την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δωρεάν χορήγηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών, ορθοπεδικών, θεραπευτικών μέσων,
*Τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την ανάπτυξη του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, την ίδρυση και αναβάθμιση των μονάδων χρονίων πασχόντων, κέντρων αποκατάστασης, την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης κλπ,
*Τη διασφάλιση της λειτουργίας όλων των προνοιακών δομών,
*Την προστασία των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης με τη λήψη άμεσων και διακριτών μέτρων
Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας από τις  11:00 μέχρι τις 15:00  με σκοπό να μπορούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι  με αναπηρία, καθώς επίσης και τα μέλη των οικογενειών τους.

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ?

Μόνιμο ναυάγιο

Ένα σκάφος διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, κατασκεύασε ένας 35χρονος Γάλλος. Πλέει με τέτοιο τρόπο στο νερό, ώστε να φαίνεται πάντα έτοιμο να βυθιστεί. Δείτε το μυστικό του 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ news247.gr
Αν το δείτε μην τρομάξετε!  Όσοι έσπευσαν για βοήθεια αντικρίζοντάς το την πάτησαν. Η ανησυχία όμως γρήγορα μετατράπηκε σε γέλιο ανακούφισης.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο σκάφος, δημιούργημα του 35χρονου Γάλλου σχεδιαστή Τζούλιαν Μπερτίερ. Αρχικά βρήκε ένα εγκαταλειμμένο σκάφος 6 μέτρων και το έκοψε στη μέση.
Στη συνέχεια, ανακατασκεύασε το κύτος του, προσθέτοντας πλεξιγκλάς, με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να επιπλέει υπό γωνία 45 μοιρών, μοιάζοντας πάντα σαν να είναι έτοιμο να βυθιστεί.

 Ο 35χρονος Παριζιάνος δήλωσε στην Βρετανική Ντέιλι Μέιλ "Δεν ξέρω τι σκέπτονται οι άνθρωποι όταν το βλέπουν  για πρώτη φορά.  Το σκάφος μου είναι εντελώς λειτουργικό και απόλυτα ασφαλές" και προσθέτει "Σε ήρεμα νερά είναι πραγματικά εύκολο να ελιχθεί. Σε  ασταθή νερά είναι λίγο πιο δύσκολο".

 Πριν το έργο του αποτελέσει μέρος μιας έκθεσης, ο 35χρονος το χρησιμοποίησε για μια κρουαζιέρα μικρής διάρκειας για να αποδείξει ότι η πρωτότυπη κατασκευή του είναι πλήρως αξιοποιήσιμη.

ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΚΑΝΑΛΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ!!

Περί «λογικής»...

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.

To «αφήγημα» που ακολουθεί είχε κινήσει το ενδιαφέρον της στήλης και τον περασμένο Αύγουστο.
Νέα δεδομένα - τα οποία θα εξηγήσουμε στη συνέχεια - επιβάλλουν την αναδημοσίευσή του.
Απολαύστε:
«Δεν είναι σίγουρα το πιο όμορφο σκάφος στον κόσμο για πολλούς, το αντίθετο μάλιστα λένε αυτοί που δεν ξέρουν, είναι όμως το πιο γρήγορο στον κόσμο που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή και ανήκει σε Ελληνα.
Ιδιοκτήτης του ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής" κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος απολαμβάνει εδώ και λίγους μήνες την απίστευτη ταχύτητα του "Ερμής 2", η οποία φτάνει τους 56 κόμβους!

Πλωτά παλάτια, θαλάσσιες ατλαντίδες, ή απλά υπερπολυτελή σκάφη είναι οι κατά καιρούς και κατά συνθήκες χαρακτηρισμοί που συνήθως δίνονται στις κινητές θαλάσσιες περιουσίες γνωστών και λιγότερο γνωστών κροίσων.
Γιοτ που ανταγωνίζονται για τη χλιδή, το μέγεθος, ή την αξία, στοιχεία άλλωστε που κάνουν τον ιδιοκτήτη τους να υπερηφανεύεται κάθε φορά που "δένει" σε κάποιο λιμάνι.
Και μπορεί ο ανταγωνισμός για το παραπάνω τρίπτυχο να αφήνει κάποιους να προβάλλουν την δικαιολογία του υποκειμενικού, η ταχύτητα όμως δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Για το λόγο αυτό άλλωστε το "Ερμής 2" του Γιάννη Αλαφούζου αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο των θαλασσών, έναν υπερπολυτελή "σπρίντερ" των κυμάτων με ισχύ 12 χιλιάδων αλόγων, που οι πληροφορίες λένε ότι κόστισε στον τυχερό ιδιοκτήτη του, ένα ποσό της τάξης των δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Οι διαστάσεις, το βάρος αλλά και η ταχύτητα που μπορεί να πιάσει αφήνει ακόμα και τους ανίδεους άφωνους. Με μήκος 37 μέτρα, το βάρος του είναι 97 τόνοι και η ταχύτητά του αγγίζει τους 56 κόμβους, τη στιγμή που τα άλλα σκάφη φτάνουν μέχρι τους 20 κόμβους. Ο "Ερμής 2", αποτελεί το πιο γρήγορο αλλά και πολυτελές γιοτ των τελευταίων ετών (...).
Ως πρώτο μέλημα τη δημιουργία ενός σκάφους το οποίο θα συνδύαζε την πολυτέλεια ενός γιοτ με την ταχύτητα ενός ταχύπλοου. Για τον λόγο αυτό κλήθηκαν οι καλύτεροι σχεδιαστές ταχυπλόων, οι οποίοι είναι Νεοζηλανδοί, αλλά και οι καλύτεροι σχεδιαστές γιοτ που ήρθαν από την Γηραιά Αλβιόνα. Οι δυο ομάδες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τον "Ερμή 2", ένα σκάφος που κρατάει την λιτή εξωτερική εμφάνισή του και δεν θυμίζει σε τίποτε ότι πρόκειται για μια πλωτή ...Φεράρι (...).

Τα ..καραγκιοζιλίκια των "διοδίων παντού" συνεχίζονται

Διόδια στο δρόμο για τη Χαλκιδική;

Αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Αγγελιοφόρος":"Όχι χαραμάδα, αλλά μια τεράστια πόρτα ανοίγει η «Εγνατία Οδός ΑΕ», προκειμένου να μπουν διόδια στο δρόμο-καρμανιόλα προς τη Χαλκιδική!
Με προκήρυξη της εταιρίας...για την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων στην Εγνατία οδό και στους κάθετους άξονες Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή και Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας ζητείται να γίνουν αντίστοιχες ενέργειες και στους αυτοκινητόδρομους Θεσσαλονίκη - Νέα Μουδανιά, Κλειδί - Χαλάστρα - Εύζωνοι και Ακτιο - Αμβρακία!
Την ίδια ώρα, όχι σε ενάμιση χρόνο αλλά μέσα στους επόμενους τρεις μήνες πρόκειται να εγκατασταθούν κατά μήκος της Εγνατίας οδού έξι νέοι σταθμοί διοδίων, που θα λειτουργούν με το συμβατικό τρόπο, δηλαδή με μπάρες. Οι σταθμοί αυτοί θα έρθουν να προστεθούν στα διόδια του Πολυμύλου, που λειτουργούν ήδη, αλλά και σε αυτά των Μαλγάρων, που είναι κοινά και για αυτούς που ταξιδεύουν μέσω της Εγνατίας οδού, αλλά και για αυτούς που χρησιμοποιούν τον ΠΑΘΕ.

ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ......

 Ντύθηκαν αστυνομικοί για να ...πιούν τζάμπα!

Ηράκλειο Κρήτης.
Στην εποχή της κρίσης και της οικονομικής ύφεσης η εξασφάλιση των ποτών μιας νύκτας είναι ένα ζητούμενο. Ειδικά αν είσαι πότης, μέχρι και σε...
αντιποίηση στολής μπορείς να φτάσεις για να εξασφαλίσεις το οινόπνευμα το επιούσιο!
Τη μέθοδο αυτή χρησιμοποίησαν δύο Ηρακλειώτες, ηλικίας 51 και 37 ετών, αντίστοιχα, που επέλεξαν μπαρ της Αλικαρνασσού για τη νυκτερινή τους διασκέδαση. Ντύθηκαν αστυνομικοί και πήγαν δήθεν για έλεγχο του καταστήματος και των εργαζομένων. Μάλιστα παρήγγειλαν και τα ποτά τους με τρόπο τέτοιο που άφηναν να εννοηθεί ότι θα ήταν κέρασμα του καταστήματος, προκειμένου να μην έχει επιπτώσεις από τον έλεγχο τους.
Ο ιδιοκτήτης ωστόσο, που δεν ήταν… χθεσινός, υποψιάστηκε ότι οι «αστυνομικοί» δεν ήταν αστυνομικοί, αλλά θαμώνες που ήθελαν να πιουν τσάμπα και ειδοποίησε την πραγματική Αστυνομία.
Λίγη ώρα αργότερα δύο δυκικλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, μετέβησαν στο μπαρ και συνέλαβαν τους δύο… συναδέλφους τους.
Πηγή: Goodnet.gr


ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΒ.Προτείνω στον ΣΕΒ οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με κλήρωση.Όσοι δεν συμφωνούν να εκτελούνται.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΜΕ;ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.
«Φάκελο-βόμβα» για την αγορά εργασίας με την πρόβλεψη? δουλειά και το Σάββατο με αντίκρισμα το ρεπό μίας καθημερινής, παρέδωσε χθες στα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Το υπόμνημα των βιομηχάνων παρέλαβε ο επί της Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας υπουργός κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία του ΣΕΒ (τη δεύτερη τον τελευταίο μήνα εκεί).
Περιέχει δε προτάσεις-σοκ, καθώς με αυτές επιδιώκεται η εκ βάθρων ανατροπή: στην αγορά εργασίας, σε ασφαλιστικά θέματα, ίδρυσης επιχειρήσεων κ.ά.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης με τον Δ. Δασκαλόπουλο. Στην κορυφή της λίστας των προτάσεων των βιομηχάνων:
Συμψηφισμός των υπερωριών (και όχι πληρωμή) έως 2 ωρών πέραν του 8ώρου. Μείωση από 8% σε 4% του ποσοστού πρόσληψης στο Δημόσιο για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία.
Κατάργηση του αγγελιόσημου, ελεύθερη διαπραγμάτευση - διαμόρφωση αμοιβών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, κατάργηση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και γενικά εισφορών υπέρ τρίτων.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε πως το υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη είναι η... βίβλος των 250 αντικινήτρων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Ζήτησε δε την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των 30 εξ αυτών, που και το μνημόνιο προβλέπει.
Με τις 30 αυτές προτάσεις τους οι βιομήχανοι θα ζητήσουν επίσης:
Ανοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων - υπηρεσιών, απελευθέρωση της αγοράς και των τιμών, νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική, κατάργηση των περιορισμών στις αγοραπωλησίες των παραμεθόριων περιοχών, κατάργηση του περιοριστικού καθεστώτος εγκατάστασης - επέκτασης εκσυγχρονισμού βιομηχανιών και αποθηκών στην Αττική, κατάργηση ασφαλιστικού τέλους για ασφάλιση στρατευμένων, αναγνώριση της αυτασφάλισης για όσους ευρίσκονται πλησίον της συνταξιοδότησης, μείωση των τιμολογίων ΔΕΗ, ΔΕΠΑ (αέριο) κ.ά., αναθεώρηση της λίστας «βαρέων - ανθυγιεινών», ενιαίο ΑΜΚΑ σε όλο το Δημόσιο, κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρων.
http://www.ethnos.gr

GLOBΕ F**CKERS

Στους 100 «global thinkers» ο Γιώργος Παπανδρέου..

Απο το Eθνοςonline
Στη λίστα με τους 100 ανθρώπους που συνεισέφεραν περισσότερο στην πρoώθηση της παγκόσμιας σκέψης (global thinkers) κατέταξε για το 2010 τον Γιώργο Παπανδρέου το περιοδικό Foreign Policy.
(σ.σ.τώρα αυτό είναι καλό ή κακό;)
Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλαμβάνει την...79η θέση στη σχετική λίστα, στην κορυφή της οποίας βρίσκονται οι Bill Gates και Warren Buffett για το φιλανθρωπικό έργο που εκτελούν. Το αιτιολογικό του περιοδικού για τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει:
«Πριν ακόμη ξεσπάσει η χρηματοοικονομική κρίση του 2008, η ελληνική οικονομία έπνεε τα λοίσθια, διαβιώντας σε ένα ξεφτισμένο σύστημα το οποίο ήταν λογικό κι αναμενόμενο να καταρρεύσει υπό το βάρος της κρίσης.
Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας του, τον Οκτώβριο του 2009, ανακάλυψε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν ήταν 6%, όπως υποστήριζε ο προκάτοχός του, αλλά 12,7%, δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερο αυτού που επέτρεπαν οι κανόνες της ευρωζώνης.
Ο Παπανδρέου δεν έπαψε ολόκληρο το 2010 να λέει στους Έλληνες σκληρές αλήθειες για τη μη βιώσιμη φύση του κοινωνικού κράτους που είχαν οικοδομήσει -αλλά και να εκπέμπει διεθνώς το σήμα κινδύνου ότι η Ελλάδα ήταν το καναρίνι του ευρωπαϊκού ανθρακωρυχείου (σημείωση Eθνοςonline: μια όχι και τόσο παλιά τακτική για να ανιχνευθεί η επάρκεια οξυγόνου στα ορυχεία, έστελνε πρώτα εκεί για να «οδηγεί» τους ανθρακωρύχους, ένα δύσμοιρο καναρίνι, το οποίο και θα υφίστατο πρώτο τις συνέπειες της ενδεχόμενης ασφυξίας).
Γεννημένος στη Μινεσότα και γιος ενός σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού, ο Παπανδρέου έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο λιτότητας που αύξησε τους φόρους και έθεσε χαλινό στον υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, ένα πακέτο αρκετά ικανό ώστε να πείσει την Ευρώπη να μην αφήσει την Ελλάδα να πνιγεί παρά τις ταραχές που εκείνο προκάλεσε στους δρόμους της Αθήνας.
Ο Παπανδρέου υποστήριξε ότι η καταστροφή αυτή μπορούσε να λειτουργήσει αφυπνιστικά σχετικά με την απειλή που συνιστά το δημόσιο χρέος πέραν και μακράν των ευρωπαϊκών ορίων. «Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λύσει κάθε κράτος λειτουργώντας μόνο του», είπε. «Χρειαζόμαστε μία πιο συντονισμένη στρατηγική όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο».

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΤΡΙΑΛΑΛΟ

Ολοήμερη λειτουργία Νοσοκομείων… χωρίς προσωπικό
Από newsblog.gr
 
Ξεκινά από σήμερα η ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων, με τα εξωτερικά ιατρεία να λειοτυργούν μέχρι τις 22.00. Τα Νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη που έχουν ενταχθεί σε αυτή τη λειτουργία είναι τα: «Παπαγεωργίου», «Παπανικολάου», «ΑΧΕΠΑ» και «Θεαγένειο». Βέβαια, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία η ολοήμερη λειτουργία δεν είναι εφικτή, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύπτει τις κανονικές βάρδιες, πολύ δε περισσότερο, δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν από την ολοήμερη λειτουργία.

NASA - Συνέντευξη τύπου αύριο για ύπαρξη εξωγήινης ζωής!

Ανακοίνωσε η NASA έκτακτη μεγάλη συνέντευξη τύπου για αύριο το μεσημέρι προκειμένου να αποκαλύψει «αστροβιολογικά ευρήματα που θα επηρεάσουν την έρευνα για την εξωγήινη ζωή».
Με λίγα λόγια κάτι βρήκαν και ήρθε η ώρα να το μάθουν οι "κοινοί θνητοί"!...
Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά και απο το Internet και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ παγκοσμίως Η ανακοίνωση της NASA: http://www.nasa.gov/home/hqnews/2010/nov/HQ_M10-167_Astrobiology.html

Ο ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ!

Γενικεύεται η αναταραχή στις φυλακές
που εχουν καταντησει αποθηκες ανθρωπων,
που ζουν σε συνθηκες ντροπης για τον 
πολιτισμο(?) μας..
 
Από newsblog.gr 
Γενικεύεται η αναταραχή στις φυλακές όλης της χώρας, με τους κρατούμενους να απέχουν από το συσσίτιο. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, σε 15 από τις 33 φυλακές οι κρατούμενοι αρνήθηκαν τη σίτιση.

ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ...

  Οι εργάτες αποδείχθηκαν τα καλύτερα αφεντικά

του Γιώργου Σκαφίδα http://kontiloforos.blogspot.com/2010/11/blog-post_361.html

Σχεδόν 10 χρόνια μετά την οικονομική κατάρρευση, εργοστάσια, εταιρείες και καταστήματα που πέρασαν στα χέρια των εργαζομένων όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά έχουν διευρύνει τις δραστηριότητές τους
Πολλά έχουν γραφτεί τον τελευταίο καιρό για τα επονομαζόμενα... καλά της κρίσης, για τις νέες δυνατότητες που αναδύονται μέσα από συνθήκες κατάρρευσης. Ωστόσο, από την πλειονότητα των «αισιόδοξων» αναλύσεων, συνήθως... απουσιάζει (γιατί άραγε;) το επιτυχημένο «πείραμα» της Αργεντινής.
Εκεί, στη μακρινή Λατινική Αμερική, στον απόηχο των οικονομικών και πολιτικών κραδασμών του 2001, χιλιάδες Αργεντίνοι εργάτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία να γίνουν αφεντικά στη θέση των (άφαντων) πρώην εργοδοτών τους, να καταλάβουν τα εργοστάσια από τα οποία μόλις είχαν απολυθεί και να «αναστήσουν» επιχειρήσεις, των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν γίνει «καπνός» εν μία νυκτί (αφήνοντας πίσω τους στρατιές ανέργων, απλήρωτους μισθούς, χρέη, ακόμη και κατηγορίες για φοροδιαφυγή ή απάτη).
Κερδοφόρες
Ο,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό, λένε. Ετσι και στην περίπτωση της Αργεντινής, η κρίση που έπληξε (αλλά δεν σκότωσε) τους εργάτες το 2001, κατέληξε να τους κάνει πιο δυνατούς. Βλέπετε, οι βιομηχανίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό, αλλά, όπως αποδεικνύεται τελικώς στην πράξη, μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αφεντικά. Και όχι μόνο να λειτουργήσουν αλλά και να μπουν σε τροχιά κερδοφορίας.
Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες με τον τίτλο «Ανακτημένες Εταιρείες στην Αργεντινή το 2010», σήμερα στην Αργεντινή λειτουργούν υπό εργατικό έλεγχο 205 «ανακτημένες» συνεταιριστικές επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται συνολικά 9.362 άτομα.

Mια Νταλάρα θέλει το παρκέ της ....για τις ψηλοτάκουνες γόβες της !

Περίπου δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα αποφάσισε να βάλει για λίγο στην άκρη τις «μικρότητες» του μνημονίου και να ασχοληθεί με το… παρκέ του γραφείου της. Επέλεξε λοιπόν να τοποθετηθεί laminate, ένα υλικό που έχει χαρακτηριστεί «αριστοκρατικό», καθώς αναβαθμίζει την αισθητική του χώρου - το συναντάμε σε χώρους υψηλής αισθητικής, όπως καταστήματα πώλησης επώνυμων ρούχων και υποδημάτων και σε επιλεγμένα εστιατόρια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, θεωρείται κατάλληλο για ψηλοτάκουνες γόβες διότι είναι ηχομονωτικό, ενώ η ελαφρά ανάγλυφη επιφάνειά του κάνει το περπάτημα πιο διακριτικό, αλλά και άνετο. Το συνολικό κόστος έφτασε περίπου 7.000 ευρώ. Όσα, δηλαδή, περίπου παίρνει σε έξι μήνες ένας συμβασιούχος του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο η κυρία Νταλάρα είναι υφυπουργός. Και ίσως και λιγότερα, μετά τη συνάντηση της τρόικας με την υπουργό κυρία Κατσέλη, έξι ορόφους πιο πάνω…

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Επιχείρησαν να στήσουν διαγωνισμό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ makthess.gr Άλλον έναν στημένο διαγωνισμό επιχείρησε να περάσει από τα αρμόδια όργανα της νομαρχίας Θεσσαλονίκης η διοίκηση Ψωμιάδη, λίγο πριν να εκπνεύσει η θητεία της στο νομαρχιακό μέγαρο.
Πρόκειται για μειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσης ακινήτου για τη μεταστέγαση υπηρεσίας της νομαρχίας, η οποία μάλιστα μετά την 31η Δεκεμβρίου θα πάψει να υφίσταται! Σύμφωνα δε με πληροφορίες το μηνιαίο μίσθωμα που θα πλήρωνε η νομαρχία για τη μεταστέγαση της εν λόγω υπηρεσίας θα ανερχόταν σε περίπου 3.500 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο της μισθωτικής αξίας όπως την είχε εκτιμήσει η αρμόδια εφορία. Πέραν αυτών σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό συμμετείχε ουσιαστικά μόνον ένας ενδιαφερόμενος.
Πώς στήθηκε
Η απόφαση για το διαγωνισμό ελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο προχώρησε μόλις στο τέλος Οκτωβρίου, περίπου δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εκλογές και σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα και σε βάθος την υπόθεση η ολοκλήρωσή του δεν ήταν άσχετη με προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε η διοίκηση Ψωμιάδη. Μία εβδομάδα μετά τις επαναληπτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου με απόφαση του κ. Ψωμιάδη ορίζονται ως «ημέρα, ώρα και τόπος διεξαγωγής της μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της διεύθυνσης Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων» η Τρίτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί στο κτίριο της νομαρχίας. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού υπεβλήθησαν τυπικώς τρεις προσφορές. Οι δύο από τον ίδιο ανάδοχο, ο οποίος προσέφερε ακίνητα που βρίσκονται στο κτίριο (στο ισόγειο και στο 2ο όροφο) της ίδιας οικοδομής, στο 10ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Θέρμης. Η τρίτη προσφορά υπεβλήθη από άλλον ανάδοχο και αφορούσε επίσης ακίνητο το οποίο βρισκόταν στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα. Τελικώς κατά την ημέρα του διαγωνισμού η προσφορά αυτή απεσύρθη! Έτσι απέμεινε μόνον ένας, ο οποίος ζητούσε μίσθωμα περίπου 3.500 ευρώ, όταν η Ζ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με έγγραφό της προς την επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών είχε εκτιμήσει τη μισθωτική αξία του ακινήτου στα 870 ευρώ.
Αντέδρασε η αντιπολίτευση
Την ώρα που εξελισσόταν η συζήτηση στην αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή σχετικά με το ύψος του μισθώματος, εκπρόσωπος της διεύθυνσης Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων ενημέρωσε τα μέλη της Ν.Ε. ότι η εν λόγω διεύθυνση, η οποία επρόκειτο να μεταστεγαστεί στα νέα γραφεία, δεν θα υπάρχει μετά τη διάλυση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και οι υπάλληλοί της θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ή ενδεχομένως και σε δήμους της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν αυτού η μείζων αντιπολίτευση διά της νομαρχιακής συμβούλου Μαρίας Τούρτα αντέδρασε και ζήτησε να μην προχωρήσει η εκμίσθωση του ακινήτου. Ενώπιον των νέων δεδομένων ο παριστάμενος Διονύσης Ψωμιάδης αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμνα και να αποδεχθεί τη μη συζήτηση του θέματος, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού.
makthess.gr

Ποιός είναι υπεύθυνος για τα 51,4 εκατ.ευρω έλλειμμα στο δήμο θεσσαλονίκης?

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
Σε 51,4 εκατ. ευρώ ανέρχεται το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για επιμέρους πράξεις αδικημάτων που φέρονται ότι διέπραξαν 24 στελέχη και υπάλληλοι του δήμου.
Οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να κληθούν για απολογία μόλις προσωποποιηθούν οι κατηγορίες από τον ανακριτή.
Μέχρι σήμερα, για την ίδια υπόθεση, έχει προφυλακιστεί ένας υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου και έχει απολογηθεί σε ανακριτή άλλος ένας διοικητικός υπάλληλος που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.
ΠΡΕΖΑ TV

ΚΚΕ:ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.Άδικο έχει;

Για μνημόνιο διαρκείας με νέα πιο άγρια μέτρα κάνει λόγο το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας σημαίνει «επιμήκυνση του βασανισμού του λαού στο κρεβάτι του Προκρούστη, που τον έχουν αλυσοδέσει κυβέρνηση - τοκογλύφοι – πλουτοκρατία».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για την παράταση της αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «ψεύτικο» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης και των συμμάχων της ότι το μνημόνιο είναι προσωρινό και έκτακτης ανάγκης.

«Το μνημόνιο διαρκείας και η ΕΕ είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, όχι για το λαό. Λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που φέρνουν», επισημαίνει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος και καλεί τους πολίτες σε ριζική ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων «υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και της αποδέσμευσης της ΕΕ».

NAFTEMPORIKI

Το χάος είναι εδώ, η αριστερά που βρίσκεται;

Δεν τα καταφέραμε να πείσουμε για την ανάγκη οργανωμένης πολιτικής αντίδρασης πριν να πέσουμε στο κενό. Τώρα σύσσωμη η ελληνική κοινωνία περιδινείται σε αυτό. Δεν υπάρχει πλέον το κενό μπροστά μας, καθώς πέσαμε μέσα του. Τώρα θα ζήσουμε στο χάος. Η συγκεκριμένη αποπληθωριστική πολιτική που εφαρμόζει η διακυβέρνηση του ΔΝΤ στην χώρα είναι η βασική αιτία που μας οδήγησε στο κενό. Η φύση του πολιτικού μας συστήματος και της κοινωνικής οργάνωσης κατά την μεταπολίτευση είναι εκείνο που προκαλεί το χάος. Η έλλειψη πολιτικής ωριμότητας της αριστεράς και η πελατειακή συγκρότηση της λεγόμενης κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς αποτελεί δυστυχώς τον βασικό παράγοντα ανικανότητας διαχείρισης του χάους...

Μας έχουν για βλάκες

«Οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν την Τρίτη (23.11) σχετικά με την πορεία υλοποίησης του μνημονίου από την Ελλάδα. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Αμαντέου Αλταφάζ είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στον σωστό δρόμο. «Όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου πληρούνται. Παρά τις προκλήσεις που παραμένουν, σημαντική πρόοδος έχει συντελεσθεί όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή» αναφέρεται επίσης στην κοινή δήλωση των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ. Οι δηλώσεις αυτές παίζουν κυριολεκτικά με τη νοημοσύνη μας...

ΜΠΑΚ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ Β. ΚΟΡΕΑΣ : Προειδοποιεί με αντίποινα

"Η Πιονγιανγκ θα πληρώσει το τίμημα των βομβαρδισμών" δήλωσε ο πρόεδρος της Ν. Κορέας Λι Μιουνγκ Μπακ, ο οποίος δέχεται σφοδρή κριτική στο εσωτερικό. Στο κόκκινο παραμένει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών Αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα έστειλε σήμερα ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπακ ο οποίος προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ πως θα πληρώσει το τίμημα για το έγκλημα που διέπραξε με τους φονικούς βομβαρδισμούς της. Ο Λι Μιουνγκ Μπακ δεσμεύθηκε σήμερα πως η Πιονγκγιάνγκ πρόκειται να "πληρώσει το τίμημα" των πρόσφατων φονικών βομβαρδισμών της, τους οποίους χαρακτήρισε "ανθρώπινα εγκλήματα", εκφράζοντας παράλληλα τον σκεπτικισμό του για κάποια πιθανή αναστολή του βορειοκορατικού πυρηνικού προγράμματος...

ΕΓΓΡΑΦΑ WIKILEAKS : Εξέταζαν επίθεση στο Ιράν

Τις πιθανότητες επιτυχίες μιας επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, είχαν συζητήσει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας και ο Γάλλος ομόλογός του, σύμφωνα με τις διαρροές του Wikileaks. Γιατί μια επιθετική ενέργεια θα ήταν λανθασμένη Το Ισραήλ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν χωρίς τη συνδρομή των ΗΠΑ, αλλά η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν θα ήταν εγγυημένη, είχε τονίσει ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς στον Γάλλο ομόλογό του Ερβέ Μορέν, τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Wikileaks....

ΕΓΓΡΑΦΑ WIKILEAKS : Η νοσοκόμα του Καντάφι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν οι αναφορές των Αμερικανών αξιωματούχων για τον Μουαμάρ Καντάφι. Τον χαρακτηρίζουν εκκεντρικό και εξαρτημένο από μια Ουκρανή νοσοκόμα, που ονομάζουν "ηδονική ξανθιά" "Μια ματιά στην εκκεντρικότητα του Λιβύου ηγέτη Μουαμάρ αλ-Καντάφι" είναι ο τίτλος εμπιστευτικού έγγραφου με αποδεκτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και δημιουργό τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τρίπολη Τζένε Γκρέντζ. Όπως αναφέρει το εμπιστευτικό κείμενο που δημοσιεύτηκε από τους Νιου Υορκ Τάιμς και είναι ένα από τα απόρρητα έγγραφα που τους έστειλε το Wikileaks ο Λίβυος ηγέτης παρουσιάζεται σαν εκκεντρικός....

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ WIKILEAKS : Ο καχύποπτος Ερντογάν

Τη δυσπιστία των διπλωματών των ΗΠΑ απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα το Wikileaks. "Επικίνδυνος" χαρακτηρίζεται ο Νταβούτογλου Οι Αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο, αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και αναλύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel....

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS : Διπλωματικός σεισμός

Το Πακιστάν, η Ρωσία, η Κίνα, η Αυστρία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και άλλες χώρες στο στόχαστρο του State Department. Αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τι έλεγαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για διεθνείς υποθέσεις, πυρηνικά, Ιράν και Αλ Κάιντα. Πως οι πράκτορες των ΗΠΑ καλούνταν να συγκεντρώσουν βιομετρικά στοιχεία ηγετών και στελεχών κυβερνήσεων σε Ευρώπη και Αφρική Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο πακέτο των αμερικανικών εγγράφων από το Wikileaks, παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής η σελίδα του έπεσε μετά από κυβερνοεπίθεση Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή μυστικών εγγράφων που έγινε ποτέ(δείτε εδώ τον λογαριασμό του Wikileaks στο Twitter). Τα 251.287 έγγραφα περιλαμβάνουν την αλληλογραφία των αμερικανικών πρεσβειών από 250 χώρες ανά τον κόσμο....

MIG 485 εκατ. ρευστότητα.1,9 εκατ.ευρώ τα κέρδη του α' τριμήνου.ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?


MIG: Στα 1,9 εκατ. ευρώ τα κέρδη α’ τριμήνου Στα 1,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Marfin Investment Group (MIG), κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 1.385,3 εκατ. ευρώ. Σε εταιρικό επίπεδο, οι συνολικές ζημίες υπολογίζονται στα 1.174,6 εκατ. ευρώ, από τις οποίες ζημίες 6,6 εκατ. ευρώ, για το τρίτο τρίμηνο. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών, στην τρέχουσα χρήση, σχετίζονται με απομείωση αξίας στοιχείων ενεργητικού, η οποία έφθασε στα 1.161,4 εκατ. ευρώ, σε ενοποιημένη βάση και στα 1.162,2 εκατ. ευρώ, σε εταιρικό επίπεδο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ : Επιμηκύνεται το ελληνικό δάνειο

Πράσινο φως για την επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου από Ε.Ε. και ΔΝΤ έδωσε το Eurogroup και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα τεθεί όριο 11 ετών, αντί 5 που προβλέπει το Μνημόνιο. Άνοιξε το δρόμο η Ιρλανδία με 7,5 χρόνια. Τον δρόμο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων (ύψους 110δισ.) που έχει λάβει η Ελλάδα από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ανοίγει η χθεσινοβραδινή απόφαση που έλαβαν τα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin για την Ιρλανδία....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ : Έκλεισε το πακέτο στήριξης

Τις λεπτομέρειες ένταξης της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης, οριστικοποίησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες. Συμφωνία Ιρλανδίας-ΕΕ-ΔΝΤ για τους όρους. Την στάση πληρωμών προτιμούν οι πολίτες της Ιρλανδίας Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε πακέτο διάσωσης 85 δισ. ευρώ για την Ιρλανδία και παράλληλα πρόκειται να ανακοινώσει το περίγραμμα ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης για την Ε.Ε....

ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ : Συσφίγγει τη συμμαχία

Χείρα βοηθείας στον λιβανέζικο στρατό τείνει το Ιράν. Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Άμυνας, η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον Λίβανο. Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τον στρατό του Λιβάνου, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι....

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥ!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Όργιο σπατάλης στα δημοτικά κανάλια της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στο 
http://www.zougla.gr/
Με τα έσοδα τους να μην ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και τον φετινό προϋπολογισμό να φτάνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, η δημοτική τηλεόραση ΤV100 και το δημοτικό ραδιόφωνο FM 100 αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, τα χρήματα δεν φτάνουν πλέον ούτε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Το όργιο της σπατάλης στα συγκεκριμένα μέσα φαίνεται αφού εργάζονται περίπου 210 άτομα και οι αμοιβές φτάνουν μέχρι και τα 7000 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν εμφανίζονται ποτέ ενώ αντί να αγοράζονται Link, ενοικιάζονται, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται χιλιάδες ακόμα ευρώ.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΑΝ ΤΡΩΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

Ευρω-απογοητευμένοι

ΠΗΓΗ Β.Σιούτη http://greece-salonika.blogspot.com/
Το 2004 οι Ελληνες ήταν οι πιο αισιόδοξοι, με 51% έναντι 39% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Σήμερα βρίσκονται στην απέναντι όχθη..

Μία από τις «παράπλευρες απώλειες» της κρίσης, που διαπιστώνεται τελευταία, είναι και η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία έχει...αρχίσει να κλονίζεται, ενώ δειλά αλλά σταθερά αρχίζουν να καταγράφονται -πρώτη φορά- απόψεις Ελλήνων που αναζητούν τη λύση εκτός ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, καταγράφεται εντυπωσιακή πτώση της δημοτικότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη χώρα μας, κατά 17 μονάδες, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τις σχετικές δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα.

Παρ' ότι οι Ελληνες επί σειρά ετών, στις ίδιες έρευνες καταγράφονταν ως οι πιο ενθουσιώδεις με τη συμμετοχή τους στην Ε.Ε., τους τελευταίους μήνες η εικόνα αυτή αλλάζει. Οι Ελληνες που χαρακτηρίζουν θετική τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. είναι 44%, ενώ στο προηγούμενο ευρωβαρόμετρο ήταν 61%, και πριν από μερικά χρόνια (2004) ξεπερνούσαν το 70%.
Σε άλλο ερώτημα του ευρωβαρόμετρου, για το εάν οι Ελληνες πιστεύουν ότι η χώρα τους έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή στην Ε.Ε., οι θετικές απαντήσεις παραμένουν σε υψηλό ποσοστό, 61%, αλλά και πάλι καταγράφουν μεγάλη πτώση, κατά δέκα μονάδες, καθώς το προηγούμενο εξάμηνο ήταν 70% και το 2004 ήταν 82%.

Μεγάλη πτώση παρουσιάζει και η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην Ε.Ε.: Θετικά (ότι την εμπιστεύεται) απαντά το 42% , έναντι του 52% που ήταν στην προηγούμενη έρευνα (το 2004 ήταν 68%), ενώ αρνητικά απαντά το 56%, έναντι του 38% που ήταν πριν από λίγους μήνες.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα πρόσφατα ευρήματα δημοσκοπήσεων, όπως αυτά της εταιρείας Public Issue (για τον Σκάι) όπου το 46% των Ελλήνων πιστεύει ότι το ευρώ και η ένταξη στην ΟΝΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για το χρέος της Ελλάδας, έναντι του 33% που πιστεύει ότι η ευθύνη τους είναι μικρή. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι για πρώτη φορά καταγράφεται ένα ποσοστό 22% που ζητά να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή.
Οι εποχές που οι Ελληνες πίστευαν ότι η είσοδος στην ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα θα τους μετατρέψουν σε ισότιμους Ευρωπαίους με σύγκλιση μισθών και βιοτικού επιπέδου, μοιάζει να έχει περάσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο βαρόμετρο, οι Ελληνες, οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι καταγράφονται ως οι πιο απαισιόδοξοι λαοί. 
Το 2004, αντίθετα, οι Ελληνες ήταν οι πιο αισιόδοξοι στην Ε.Ε. Στο ερώτημα «εάν πιστεύουν ότι την επόμενη 5ετία η ζωή τους θα βελτιωθεί», απαντούσε θετικά το συντριπτικό 51%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 39%. 
(ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΕΣ Η ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩ.....ΟΥ) 
ΠΗΓΗ Β.Σιούτη http://greece-salonika.blogspot.com/

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΙ 29ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ GAMATO.INFO...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ LINKS!!!


ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ...
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΝΑΝ 29ΧΡΟΝΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΛΗΜΑΤΟΣ,ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ GAMATO.INFO...ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΝΕΊΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΆ,ΚΑΘΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ SITE "GAMATO.INFO"...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΣΑΤΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ SITES ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ SITES ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ TORRENTS...

ΝΑ ΣΗΜΕΙΏΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΤΑ SITES ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ TORRENTS...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ SERVERS ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,ΜΟΥΣΙΚΗ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΤΛ...ΑΛΛΑ LINKS ΓΙΑ P2P ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ...

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ LINKS!!!

ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΠΕΓΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ GAMATO.INFO ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ...ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ.

ΠΗΓΗ ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2010

Στο κακουργοδικείο παραπέμπεται 29χρόνος φερόμενος ως διαχειριστής της δημοφιλούς ιστοσελίδας «gamato» μέσω της οποία διακινούνταν δωρεάν ταινίες, τραγούδια και προγράμματα υπολογιστών.

Πρόκειται για έναν υπάλληλο τεχνικής εταιρίας που κατηγορείται για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας κατ 'εξακολούθηση και παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ.ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ




Ηρθε η ώρα των κρατουμένων. Συντονισμένη δράση αναλαμβάνουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι έγκλειστοι στις φυλακές της χώρας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κοινό αγώνα για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.

 Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV
 

Καταδικασμένοι στην απελπισία, χωρίς αξιοπρέπεια και βασικά δικαιώματα, αναμένεται να αρχίσουν μεθαύριο κινητοποιήσεις με αποχή από το συσσίτιο, οι οποίες στη συνέχεια πρόκειται να κλιμακωθούν με απεργία πείνας. Υστερα από πολύμηνες διεργασίες τελικά αποφασίστηκε, όπως επιβεβαιώνει και η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας την προσεχή Δευτέρα. Χρειάστηκε ένα οργανωμένο δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των κρατουμένων, με άτυπες ομάδες που δημιουργήθηκαν για το συντονισμό των κινήσεων τους και πολυμερή τηλεφωνική γραμμή για να συγκροτηθεί η μαζική και πανελλήνιας κλίμακας διαμαρτυρία που θυμίζει την κινητοποίηση του Νοεμβρίου του 2008 επί κυβέρνησης Ν.Δ.

Οι κρατούμενοι επαναφέρουν στο προσκήνιο αιτήματα που αφορούν τις άθλιες συνθήκες κράτησης, την ανύπαρκτη περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης των αδειών, τη μείωση των ποινών, τους εναλλακτικούς θεσμούς έκτισης ποινών. Θεωρούν ότι δύο χρόνια μετά την ψήφιση τριών νομοσχεδίων, από το τέλος του Νοεμβρίου μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2009, με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο δραματικός υπερπληθυσμός δεν «χτυπήθηκε» και οι άρρωστες δομές του σωφρονιστικού συστήματος παραμένουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η δυναμικότητα των χώρων κράτησης ανέρχεται σε 9.700 θέσεις, την ίδια ώρα που ο συνολικός αριθμός τους αγγίζει τους 12.600. Από αυτούς οι 7.300 είναι αλλοδαποί, οι 5.100 Ελληνες και οι 180 φιλοξενούμενοι αλλοδαποί που κρατούνται προς απέλαση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...