ΔΕΙΤΕ: Αχαλίνωτη φαντασία

ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΣΚΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ newsbeast.gr



Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ!!!

Στον Ριζοσπάστη διαβάζουμε, κάτι που ομολογουμένως είχε ξεφύγει ακόμα και από το διαδίκτυο:

«Ε, λοιπόν, ο κύριος Μπεν Αλί, ο στρατιωτικός καριέρας που είχε φοιτήσει στην Ειδική Στρατιωτική Σχολή της Γαλλίας, αλλά και στην Ανώτατη Σχολή Πληροφοριών και Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο κύριος που από το λεγόμενο«ιατρικό πραξικόπημα» του 1987 μέχρι και προχτές που απέδρασε κυνηγημένος διατηρούσε την εξουσία στην Τυνησία, ήταν – αυτός και το κόμμα του το RCD – εκλεκτά μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!»

Το RCD και ο Μπεν Αλί διαγράφτηκαν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή του κ. Γιώργου Παπανδρέου, μόλις πριν λίγες μέρες, στις 18 Γενάρη, και αφού πρώτα είχε εκτελέσει πάνω από 100 εξεγερμένους Τυνήσιους…

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!!

Εργατικές κατοικιες Βελεστίνου: Έναρξη εργασιών

Τα σπίτια σύντομα στους δικαιούχους

Εντός ημερών αναμένεται να αρχίσουν ξανά οι εργασίες στις Εργατικές Κατοικίες στο Βελεστίνο, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδοθούν στους 40 δικαιούχους που κληρώθηκαν εδώ και δύο χρόνια. Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επικοινώνησε με τον εργολάβο του έργου ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως οι εργασίες θα αρχίσουν εντός ημερών.


Παράλληλα η κ. Λαΐτσου θα επικοινωνήσει και με την πρόεδρο του ΟΕΚ, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης, αλλά και η πληρωμή του εργολάβου. Την προηγούμενη Κυριακή η ίδια είχε συναντηθεί με τους δικαιούχους και συμφωνήθηκε η από κοινού δράση.

Κατέλαβαν 20 λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στην κατάληψη περίπου 20 λεωφορείων του ΟΑΣΘ προχώρησαν μέλη της κίνησης Επιβάτες Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των εισιτηρίων από τα 60 στα 80 λεπτά του ευρώ.
Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στα λεωφορεία, τα οποία συνέχιζαν το δρομολόγιο, μοίρασαν στους επιβάτες έντυπο υλικό και αυτοκόλλητα που έγραφαν «Πάρτε πίσω το χαράτσι» και τους προέτρεπαν να μην πληρώσουν εισιτήριο

Το μέλος του συντονιστικού των Επιβατών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι αν αυξηθεί το εισιτήριο έστω και κατά ένα λεπτό τα μέλη της Κίνησης δεν θα πληρώνουν ή θα εξακολουθούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των 60 λεπτών που ισχύει σήμερα

Ζητούν, μεταξύ άλλων, δημόσια αστική συγκοινωνία με φθηνό εισιτήριο, δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και για τους εργαζόμενους από και προς τις δουλειές τους.

Νέα τριήμερη πανελλαδική απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Τη συνέχιση της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Τη συνέχιση πανελλαδικά της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26,27,28,Ιανουαρίου) αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους. Στη συνεδρίαση, όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συλλόγων όλης της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν , είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας. «Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ.Αμπατζόγλου. Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Έτσι από Δευτέρα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πάντως ότι θα κινητοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία αν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν τη διάθεση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους.

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!!!ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...

Θα προχωρήσει σε αυστηρό έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας

Σε λίγες μέρες θα έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για τον τριμηνιαίο έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ξεκινάει τις επαφές του στο υπουργείο Οικονομικών για να «τσεκάρει» ότι όσα έπρεπε να γίνουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, έχουν υλοποιηθεί.


Αυτή τη φορά, η τρόικα έρχεται με «άγριες» διαθέσεις και έχει διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα προχωρήσει σε αυστηρό έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας.


Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις και ο βαθμός υλοποίησής τους. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (με την υπό προϋποθέσεις υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και την πρακτική εφαρμογή του νόμου), η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και ο εξορθολογισμός των οικονομικών της υγείας είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα.


Πάντως, τόσο η τρόικα, όσο και το οικονομικό επιτελείο θέλουν να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα, καθώς η ομαλή ολοκλήρωση του τρίτου συνεχόμενου ελέγχου της Ελλάδας θα δείξει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται έχει αποτελέσματα, παρά τις περί του αντιθέτου αιτιάσεις που διατυπώνονται από πολλούς.

Δήμος Ιωαννιτών:Εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές

Πληθαίνουν οι εκκρεμείς υποχρεώσεις προς το δημόσιο αλλά και προς τρίτους

Το σύνολο των εκκρεμών υποχρεώσεων του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίες δεν έχουν εξοφληθεί στον χρόνο που έπρεπε να εξοφληθούν τόσο προς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όσο και προς τρίτους, ανέρχεται στο ποσό των 15,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ επισημαίνεται παράλληλα ότι από το ποσό αυτό το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δεν έχουν εξοφληθεί μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία που όφειλαν να εξοφληθούν ανέρχεται στα 13,082 εκατομμύρια ευρώ.
«Πρόκειται για τεράστιες οφειλές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος , προσθέτοντας πως μεγάλα ποσά που προορίζονταν για έργα μετατράπηκαν σε λειτουργικές δαπάνες.«Εντός της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί τα δωδεκατημόρια, διαδικασία απαραίτητη ωσότου καταρτιστεί ο προϋπολογισμός και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα για να ξεκινήσει η εξόφληση οφειλών του Δήμου» επισημαίνεται επίσης στην σχετική ανακοίνωση.


Πηγή:epirusgate.blogspot.com

Daihatsu:Φεύγει απ΄την Ελλάδα


Τέλος στην Ελλάδα οι πωλήσεις αυτοκινήτων Daihatsu από την..1 Ιανουαρίου του 2014, μετά και την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας ότι μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2013 η Daihatsu θα έχει εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά.
Μετά και αυτή την εξέλιξη, η ελληνική εισαγωγική εταιρία, Agripan, η οποία αντιπροσωπεύει την εταιρεία πάνω από δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε σε συνέντευξη της, ότι θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη στους 60.000 κάτοχους αυτοκινήτων.
Ο βασικός λόγος που η ιαπωνική εταιρία αποχαιρετά την Ευρώπη εντοπίζεται στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος εξέλιξης (που επηρεάζεται άμεσα από την ισοτιμία του γεν με το ευρώ) καθώς και στις επερχόμενες ρήτρες για τις εκπομπές CO2. Ένας ακόμη λόγος είναι η βουτιά των πωλήσεων το περσινό έτος.

greece-salonika.blogspot.com

Συμβασιούχοι καθαριότητας στο δήμο Χανίων:ζητούν μονιμοποίηση.

Διαμαρτυρία με... σκούπα και φαράσι
Τη μονιμοποίησή τους ζητούν οι συμβασιούχοι οι οποίοι εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Χανίων.
Χθες, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου, οι συμβασιούχοι στα Χανιά προχώρησαν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας: Κρατώντας τη σκούπα και το φαράσι τους συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο επί της οδού Κυδωνίας.

«ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε», «ΜΑΞΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε», «ROBERTO ΑΒΕΕ», «NOΒA KNIT Α.Ε», «BELLE A.E», «ΠΑΚ ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε» «EUROHOUSE ΑΕ», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ».Στήριξη ανέργων από 9 επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης


Το Πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία 600 θέσεων εργασίας και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εργασίας.
Την κατάρτιση τοπικού ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης ανέργων για εννέα επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.
Πρόκειται για πρόγραμμα στήριξης 680 ανέργων των επιχειρήσεων «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε», «ΜΑΞΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε», «ROBERTO ΑΒΕΕ», «NOΒA KNIT Α.Ε», «BELLE A.E», «ΠΑΚ ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε» «EUROHOUSE ΑΕ», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ».
Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία 600 νέων θέσεων εργασίας ανέργων των επιχειρήσεων αυτών και είναι ανεξάρτητες από θέσεις εργασίας που μπορεί να δημιουργούνται στο πλαίσιο άλλων προγραμμάτων.
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ που θα προέλθουν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και θα διαρκέσει ως το τέλος του 2012.
πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ELENXIS:Έρχεται με το ΣΔΟΕ

Έρχεται το ELENXIS

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ θα σκανάρουν τα πάντα για τις επιχειρήσεις καθώς από τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, το ELENXIS θα ξεσκονίζει το ΦΠΑ και λοιπούς παρακρατούμενους φόρους αυτών.
Με ένα κλικ οι ράμπο του ΣΔΟΕ θα σκανάρουν τα πάντα για τις επιχειρήσεις καθώς από τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, το ELENXIS πιάνει δουλειά ξεσκονίζοντας το ΦΠΑ και λοιπούς παρακρατούμενους φόρους αυτών.
Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά τους προσωρινούς  ελέγχους των επιχειρήσεων, οι οποίοι θα γίνουν πιλοτικά με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος ELENXIS.
Ήδη οι δέκα πρώτες υποθέσεις ελέγχου έγιναν μέσω της ηλεκτρονικής στόχευσης του συστήματος αυτού, αξιοποιώντας τεχνικές ανάλυσης κινδύνου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το αρχικό βήμα της διαδικασίας έγινε στις 14 Ιανουαρίου, όταν ελεγκτές του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΔΕΚ) Αθηνών, καθώς και ελεγκτές της Ε΄ ΔΟΥ Αθηνών έδωσαν στις μεγάλες επιχειρήσεις που επιλέχτηκαν, δεκαήμερη προθεσμία αναμονής για εθελοντική συμμόρφωση. Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, μάλιστα, υποβλήθηκε στο μεσοδιάστημα περιοδική δήλωση ΦΠΑ και φόρος πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η διενέργεια των προσωρινών ελέγχων υποστηρίζεται από το λογισμικό του ELENXIS, με την χρήση υπηρεσιακών φορητών υπολογιστών.
Πως λειτουργεί το ELENXIS

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ!!!

 ΑΠΟ ΤΟ sport24.gr
Άλλο φαντασία όμως και άλλο να... κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην απολογία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον οπαδό που επιτέθηκε στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη, στο πρόσφατο ντέρμπι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Football League.
Οι άνθρωποι της ηπειρώτικης ομάδας υποστήριξαν πως ο οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κολλήσει ένα αυτοκόλλητο στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ωραία δικαιολογία...
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το Sport24.gr σάς παρουσιάζει διάφορες αστείες δικαιολογίες που έχουν ακουστεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...


Στις 4 Νοεμβρίου του 2000, σε αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ο Φερνάντο Νάβας αποβλήθηκε κι ενώ έφευγε προς τα αποδυτήρια, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο κάθε χεριού του προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια κλήθηκε σε απολογία για τη συγκεκριμένη χειρονομία, όμως υποστήριξε πως έδειχνε το σκορ του αγώνα, δηλαδή 1-1. Ο αθλητικός δικαστής αθώωσε τον Αργεντίνο.

fernanditonavas.jpg

Τη σεζόν 2003-04, σε αναμέτρηση του Ηρακλή με αντίπαλο τη Χαλκηδόνα στο γήπεδο του Μακεδονικού, εκτοξεύθηκε από τους οπαδούς του "γηραιού" ένα κάθισμα με αποδέκτη το... σβέρκο του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Πιέρ Εμπέντε. Το επιχείρημα από πλευράς Ηρακλή για να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο γεγονός ήταν: "Το πήρε ο αέρας". Ο αθλητικός δικαστής απάλλαξε τους "κυανόλευκους".

Το 2005, στα τέλη Φλεβάρη, ο Γιάννης Γκούμας είχε σπρώξει το διαιτητή Κεμπαρίδη και αρχικά είχε τιμωρηθεί με 8 αγωνιστικές. Ωστόσο, η ποινή του μειώθηκε σε 1 αγωνιστική, διότι, όπως εξήγησε ο παλαίμαχος αμυντικός, προσπαθούσε να κάνει αναπαράσταση της φάσης, όπου είχε σπρωχτεί από επιθετικό της Κέρκυρας.

ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ!!!!ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ...


Φλέγονται τα Τίρανα

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Έκκληση για ηρεμία κάνει ο πολιτικός κόσμος της Αλβανίας, μετά τη χθεσινή αιματηρή διαδήλωση. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Άγριες συμπλοκές με την αστυνομία. Για υποκινούμενα επεισόδια κάνει λόγο ο Μπερίσα
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συμπλοκές που σημειώθηκαν χθες στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης στα Τίρανα. Δύο ακόμα άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η ειρηνική διαδήλωση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής κατέληξε σε τρίωρες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομικών μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στον κεντρικό δρόμο της αλβανικής πρωτεύουσας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να πετάει πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

 Τρία από τα θύματα πυροβολήθηκαν από "κοντινή απόσταση" δήλωσε ο επικεφαλής των επειγόντων περιστατικών στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Τιράνων Σάμι Κοτσέκου.

 Οι τραυματίες ανέρχονται στους σαράντα και από αυτούς οι 23 είναι πολίτες και οι 17 αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος όταν ομάδα διαδηλωτών έσπασε φράχτη και προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

Νέες δοκιμασίες για τους εργαζόμενους της Απογευματινής


Δέν έχουν τέλος οι προκλήσεις του ιδιοκτήτη της "Απογευματινής" Κώστα Σαραντόπουλου απέναντι στους εργαζόμενους στην Απογευματινή.

Ενώ τους χρωστάει μισθούς εξι μηνών συν το δώρο των Χριστουγέννων τώρα κατήγγειλλε εργαζόμενους στην αστυνομία (τρεις εργαζόμενοι έχουν κληθεί στο Α/Τ Εξαρχείων), οτι δεν του επιτρέπουν την είσοδο στην εφημερίδα! Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι απορίας άξιο πως έφθασε σε αυτό το «συμπέρασμα», δεδομένου ότι ο ίδιος έχει να εμφανιστεί στη Φειδίου από τον περασμένο Οκτώβρη. Επίσης απορίας άξιο, ενδεχομένως και αντικείμενο έρευνας από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι το γεγονός ότι ο Κ. Ι. Σαραντόπουλος προέβη στην καταγγελία αυτή, τη στιγμή που ο ίδιος – ύστερα από μηνύσεις που έχουν κατατεθεί - διώκεται για τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της «Απογευματινής», μετέβη στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην οποία έχει γίνει ήδη καταγγελία για το γεγονός ότι η εργοδοσία τους καλεί να φύγουν από το κτίριο, δίχως να έχουν απολυθεί, δίχως να έχει μεταφερθεί η έδρα αλλού, και φυσικά δίχως να έχει εγκριθεί η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η ιδιοκτησία. Οι εργαζόμενοι θα καταγγέλουν και.... το γεγονός της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο κτίριο τηςΦειδίου... Το θέμα αναμένεται να φθάσει και στη Βουλή με έρωτηση του Σίμου Κεδίκογλου.
cosmo.gr

Θεσσαλονίκη: Με διπλάσια δύναμη συνδράμει ο στρατός στη "μάχη" κατά των σκουπιδιών

Με διπλάσια δύναμη συνδράμει σήμερα ο στρατός στη «μάχη» κατά των σκουπιδιών που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς το πρωί στους δρόμους της πόλης βγήκαν 14 φορτηγά οχήματα από το Γ' Σώμα Στρατού με χειριστές στρατιωτικούς, ενώ η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κανονικά από υπαλλήλους της αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας. «Αυξήθηκαν και τα απορριμματοφόρα του δήμου αφού μπορέσαμε να επιδιορθώσουμε κάποιες βλάβες. Από τα 10 που λειτουργούσαν χθες, σήμερα βγήκαν στους δρόμους 23 οχήματα και ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση στους δρόμους», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Στάθης Αβραμίδης. Η συνδρομή του στρατού θα συνεχιστεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, καθώς σε αρκετές γειτονιές τα σκουπίδια σχηματίζουν εδώ και μέρες λόφους. Υπολογίζεται πως σε κάδους και πεζοδρόμια έχουν συσσωρευτεί περίπου 2.000 τόνοι απορριμμάτων.

Η ανεργία βαράει κόκκινο...

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον τομέα της ανεργίας με το ποσοστό να παρουσιάζει επιπλέον αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το ποσοστό αυξήθηκε 4,18% τον Δεκέμβριο. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού φθάνουν τους... 653.552 και οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 277.904. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσίασε ο κλάδος του τουρισμού, ενώ γενικότερα οι αναγγελίες προσλήψεων μειώθηκαν κατά 11,42% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009. Οι απολύσεις έφθασαν τις 29.703 (μειωμένες κατά 5,92% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 30.773 (μειωμένες κατά 48,79% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.652.

Tα χάλια της Θεσσαλονίκης και από θαλάσσης !

Τα σκουπίδια στους δρόμους τα βλέπουμε και τα οσμιζόμαστε όλοι, την ατμοσφαιρική ρύπανση την ανασαίνουμε, πάμε τώρα μιά βόλτα και στην παραλία της Θεσσαλονίκης να θαυμάσουμε τον Θερμαϊκό ... Ωχ! Μας κυκλώσανε αδέρφια! Από ξηράς, από αέρος, από θαλάσσης. Ιδού τα χάλια μας τα ... σκατί-κολόρ λίγο πιό πέρα από τον Ναυτικό Όμιλο:

Κλεμένη εικόνα 300 ετών στο σπίτι του Boy George



Θυμάστε τον δημοφιλή καλλιτέχνη της δεκαετίας του '80, Boy George, που μας τραγουδούσε το πασίγνωστο Do you really want to heart me? με το συγκρότημά του Culture Club ή το "The crying game"? Ο Άγγλος τραγουδιστής λοιπόν, μιλούσε μέσα από το σπίτι σου σε κανάλι της Δανίας, το οποίο γύριζε ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον διάσημο τραγουδιστή. Σε ένα από τα πλάνα φαινόταν πίσω του μια... εικόνα. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθούσε επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος αναγνώρισε την κλεμμένη εικόνα, από εκκλησία της Κύπρου !

Ξενοδοχείο παντός καιρού


Ένα ξενοδοχείο από το μέλλον κατασκεύασε ρωσική εταιρεία. Πρόκειται για ένα πλωτό κτίριο, το οποίο διαφέρει από όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει από σεισμούς μέχρι παλιρροϊκά κύματα. Δείτε πώς λειτουργεί (Vid+Pics)
Ένα φουτουριστικό πλωτό ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί και στη ξηρά, το Ark, αποτελεί το απόλυτο καταφύγιο για χαλάρωση και ξεκούραση.
Το ξενοδοχείο έχει τη μορφή οστράκου και είναι έτσι σχεδιασμένο που να αντέχει ισχυρά παλιρροϊκά κύματα αλλά και σεισμικές δονήσεις αφού η κατασκευή του ....
αποτελείται από αψίδες που κατανέμουν ισομερώς το βάρος του ξενοδοχείου.
Μάλιστα είναι απολύτως οικολογικό λειτουργώντας με ηλιακά πάνελ και συλλέγοντας όμβριο νερό.
Σύμφωνα και με τον αρχιτέκτονα της εν λόγω κατασκευής Αλεξάντερ Ρεμιζόφ είναι έτσι σχεδιασμένο ως "ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας".
Η διάφανη οροφή του βοηθά στη συλλογή της ενέργειας σε συνδυασμό με τη βλάστηση που έχει μέσα και η οποία συμβάλλει στην ποιότητα του καθαρού αέρα που εισπνέουν οι φιλοξενούμενοι ενώ τους παρέχει ταυτόχρονα και βιολογικά τρόφιμα.

"Το Ark Hotel είναι μια προσπάθεια να απαντήσουμε στις προκλήσεις των εποχών μας τόνισε ο αρχιτέκτονας ο οποίος εργάζεται για τη Ρωσική εταιρεία Remistudio", προσθέτοντας ότι η εν λόγω αρχιτεκτονική σκοπεύει στη διατήρηση της ασφάλειας αλλά και τη προφύλαξη απέναντι σε ακραίες περιβαλλοντολογικές συνθήκες και κλιματικές αλλαγές, και στη προστασία του περιβάλλοντος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ - ΚΟΥΖΙΝΑ!!! ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ!


Η Caribou Coffee για να προωθήσει το νέο μενού της για πρωινό “Hot ‘n Wholesome" και η διαφημιστική εταιρεία, Colle + McVoy,δημιούργησαν αυτή την απίστευτη στάση λεωφορείου - κουζίνα!! Η στάση στήθηκε στην πόλη της Minneapolis. Η στάση - φούρνος δουλεύει κανονικά και οι επιβάτες που αναμένουν το λεωφορείο, ζεσταίνονται κανονικά.
Στην Ελλάδα με τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια και τις συνεχείς απεργίες, το χειμώνα τουλάχιστον θα έκανε θραύση η συγκεκριμένη ιδέα.

Διαβάστε ένα κόλπο για τα ΑΤΜ

Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα. Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321. Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείται η αστυνομία. Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας...

Ταφόπλακα στην υπόθεση Siemens....ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!

H ατιμωρησία του πολιτικού κόσμου συνεχίζεται...

Σε φιάσκο καταλήγει η διερεύνηση της υπόθεσης Siemens, καθώς η συναίνεση των κομμάτων για κοινό πόρισμα αποδείχθηκε «δήθεν» και ταυτόχρονα ευτελίστηκε ολόκληρη η διαδικασία, αφού από τις ατελείωτες μαρτυρικές καταθέσεις και τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας κάθε κόμμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει «μαύρο» πολιτικό χρήμα και δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, παρά μόνο πολιτικές.
ΑΠΟ ΤΟ newsbeast.gr
Ακόμη και η προσπάθεια να... συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα με την αναφορά δεκάδων ονομάτων πέφτει στο κενό, αφού για όλα τα πρόσωπα οι τυχόν ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί - παρά την κίνηση της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Έτσι, και η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην οποία θα προχωρήσει, ως φαίνεται, η Βουλή δεν πρόκειται να βγάλει το μεγάλο «λαβράκι» και απλώς θα βάλει την... ταφόπλακα στην υπόθεση, δίνοντας για μια ακόμη φορά εύγλωττες απαντήσεις για την ατιμωρησία του πολιτικού κόσμου.

Για την ιστορία και μόνο, το ΠΑΣΟΚ αποδίδει πολιτικές ευθύνες για τον ΟΤΕ στους Τάσο Μαντέλη, Χρίστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου και Νίκο Χριστοδουλάκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Αλογοσκούφη. Για τον ΟΣΕ στους Χρίστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I στους Γιάννο Παπαντωνίου, Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τις προμήθειες στο υπουργείο Πολιτισμού στον Μιχάλη Λιάπη και για την απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στους Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου.

Η Ν.Δ. θεωρεί «πράσινο» το σκάνδαλο της Siemens. Ότι συντελέστηκε, δηλαδή, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πως οι δικοί της υπουργοί απλώς κλήθηκαν να υλοποιήσουν ειλημμένες αποφάσεις. Γι' αυτό το λόγο καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον Κώστα Σημίτη και σε όλους τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που αναφέρονται και στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συν τον Ευάγγελο Μαλέσιο για το C4I και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (ως μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ την περίοδο των συμβάσεων με τη γερμανική εταιρεία).

Δεν κατονομάζουν πολιτικούς στα πορίσματά τους τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ ο ΛΑΟΣ κατονομάζει τους Κώστα Σημίτη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Τάσο Μαντέλη.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ..,,,..130 ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!!

Σε Γενική Γραμματεία μετατρέπεται το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού με κόστος 70.000 ευρω

Πολύ σύντομα θα μετακομίσουν οι 130 συνεργάτες του Πρωθυπουργού μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και «μετακομίζουν» στο κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών επί της Βασιλίσσης Σοφίας όπου θα στεγάζονται πλέον. Το πρόσωπο «κλειδί» στο νέο στρατηγείο του Γιώργου Παπανδρέου είναι η Ρεγγίνα Βάρτζελη. Η γενική γραμματέας και το δεξί χέρι του πρωθυπουργού για πολλά χρόνια.
Το νέο γραφείο του Πρωθυπουργού θα στεγαστεί στον 6ο και 7ο όροφο του Υπουργείου Εσωτερικών που ήδη έχει αρχίσει να αδειάζει από υπαλλήλους. 
Σήμερα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η απόφαση της μετατροπής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σε Γενική Γραμματεία στην οποία και θα μεταφερθεί όλο το προσωπικό του Μεγάρου Μαξίμου. Επικεφαλής του νέου πρωθυπουργικού στρατηγείου θα είναι η Ρεγγίνα Βάρτζελη η οποία θα φέρει και τον τίτλο της Γενικής Γραμματέως Πρωθυπουργού.
Όπως αναφέρεται και στο φύλλο ΦΕΚ, η μετατροπή του πολιτικού γραφείου
σε γενική γραμματεία θα κοστίσει...70 χιλιάδες ευρώ.
newpost.gr

Ν.Δ.:ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ!!!!


Νέο αεροσκάφος 1 δισ. ευρώ για τη Μέρκελ

Με νέο και υπερσύγχρονο αεροσκάφος, αξίας 1 δισ. ευρώ θα “πετάγεται” στις συναντήσεις της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το “ρετουσάρισμα” του εναέριου στόλου που θα έχει στη διάθεσή της η γερμανική κυβέρνηση και δη η νέα “Σιδηρά Κυρία” της Ευρώπης.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν, “όταν η Γερμανία έχει συμβάλει στην 'καθήλωση' αεροσκαφών, χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η Ιρλανδία και ηΕλλάδα”, όπως σημειώνει και το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg(21/01). Τα νέα αεροσκάφη θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, διαθέτοντας αίθουσες συνεδριάσεων και πυραυλικά αμυντικά συστήματα. “Είναι σχεδόν ντροπιαστικό, το να βλέπεις τους επικεφαλής μίας από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, να ταξιδεύουν με αεροσκάφη-αντίκες”, δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών της Γερμανίας και μέλος του κόμματος των Πρασίνων, Winfried Hermann. “Τα νέα αεροσκάφη θα είναι οπωσδήποτε πολύ υψηλού κόστους, αλλά ταυτόχρονα μία επένδυση, που αξίζει τα λεφτά της”, δήλωσε ο ίδιος. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου, η Γερμανία θα αντικαταστήσει αεροσκάφη ηλικίας άνω των 20 ετών με δύο υπερσύγχρονα Airbus SAS A340 και ένα ζεύγος μικρότερων, A319, ενώ στα νέα αποκτήματα θα προστεθούν και τέσσερα μικρότερα αεροσκάφη, της Global Express, που θεωρούνται τα πλέον πολυτελή, που δημιουργήθηκαν ποτέ. Η αναμόρφωση του στόλου ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
cosmo.gr

ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ!!!!!!!!


ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ

Την Αδριατική επέλεξε, για να εισάγει ένα νέο τουριστικό προϊόν, την κρουαζιέρα για γυμνιστές, το πρακτορείο "eWaterways"
Σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "The Telegraph", αλλά και στην ιστοσελίδα του τουριστικού πρακτορείου αναφέρεται ότι η "eWaterways" θα πραγματοποιήσει, για πρώτη φορά, κρουαζιέρα για γυμνιστές τον Αύγουστο του 2011.
Προορισμός των συνταξιδιωτών του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 27 Αυγούστου 2011, θα είναι οι κροατικές ακτές και τα νησιά της Αδριατικής, μεταξύ των οποίων και το αποκαλούμενο "νησί της αγάπης", το Ραμπ. Το κρουαζιερόπλοιο θα "δέσει" και στο Ζάνταρ.

Εκπρόσωπος του τουριστικού πρακτορείου δήλωσε ότι ο...
γυμνισμός ως τουριστικό προϊόν κερδίζει συνεχώς "έδαφος" και η Κροατία διαθέτει αρκετές παραλίες γυμνιστών, πέρα από το φυσικό της πλούτο, γι’ αυτό και επελέγη ως προορισμός της κρουαζιέρας.
Η ίδια διευκρίνισε ότι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα κολυμπούν και θα κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνοί, αλλά, στο δείπνο θα πηγαίνουν ντυμένοι, καθώς αυτό ορίζεται από τους κανόνες του ταξιδιού.
Ενδιαφέρον για την πρώτη κρουαζιέρα γυμνιστών που θα πραγματοποιήσει το τουριστικό πρακτορείο, εκδήλωσαν άτομα ηλικίας περίπου 40 ετών, ενώ το πρακτορείο αναμένει πελάτες από την Ευρώπη, κυρίως Γερμανούς, οι οποίοι "έχουν ''παράδοση'' στο γυμνισμό", είπε η εκπρόσωπος του πρακτορείου.
Στη διαδρομή που θα ακολουθήσει το κρουαζιερόπλοιο περιλαμβάνονται, επίσης, τα νησιά Μόλατ, Όλιμπ και Μάλι Λοσίνι, η μεσαιωνική πόλη του Κρες και το νησί των ψαράδων, Βόλοσκο.
Το πρακτορείο "eWaterways" ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη εταιρία που προσφέρει κρουαζιέρα για γυμνιστές στην Αδριατική. Η εταιρία διατηρεί κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και τις ΗΠΑ.


"Ακροπόλ" και το "Classical Fashion" :Λουκέτο δύο ξενοδοχείων της Αθήνας


Σβήνει το κέντρο της Αθήνας, καθώς άλλα δύο ξενοδοχεία που είχαν ανακαινιστεί, στην περιοχή της Ομόνοιας, βάζουν λουκέτο. Τα τέσσερα ξενοδοχεία που έκλεισαν
news247.gr
Αυξάνονται τα ξενοδοχεία που βάζουν λουκέτο στην Αθήνα καθώς άλλα δύο έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο αυτών που έκλεισαν συμπεριλαμβανομένου και των ξενοδοχείων "Εσπέρια" και "Κάνιγγος 21". Πρόκειται για τα ξενοδοχεία "Ακροπόλ" και το "Classical Fashion" συνολικής δυναμικότητας 500 κλινών ενώ πηγές του ξενοδοχειακού κλάδου κάνουν λόγο και για ένα ακόμη λουκέτο σύντομα στην Αθήνα.
Η  Μαρι Δασκαλαντωνάκη, εντεταλμένη σύμβουλος της Grecotel, ήρθε να ταράξει και άλλο τα ήδη ταραγμένα νερά, ανακοινώνοντας την παύση λειτουργίας των δυο ξενοδοχείων του Ομίλου στο κέντρο της Πρωτεύουσας, την Ομόνοια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!!!

Ιανουάριος 2011. Η Θεσσαλονίκη στα χειρότερά της

Απο το taxalia.blogspot.com

Ο Ιανουάριος του 2011 θα μείνει στην ιστορία ως ο μήνας που η Θεσσαλονίκη ήταν στη χειρότερή της εμφάνιση όσο τη θυμόμαστε. Άσχημη,απαγοητευμένη, απαισιόδοξη και γερασμένη.
Ποτέ στη νεώτερη ιστορία της η Θεσσαλονίκη δεν είχε τέτοια χάλια! Ανεργία, ζητιάνοι σε κάθε φανάρι, διαλυμένοι τοξικομανείς που σέρνονται σε κάθε δρόμο, μποτιλιαρίσματα, απίστευτα βρώμικοι δρόμοι με ό,τι φανταστείτε από περιττώματα σκυλιών και αποτσίγαρα μέχρι οικοδομικά υλικά, όλοι οι τοίχοι κι όλα τα κτίρια γραμμένα και λερωμένα, ένα σωρό δρόμοι χάσκουν σκαμένοι για το μετρό, που όλο ξεμακραίνει, ένα κίτρινο νέφος που σκεπάζει την πόλη και...σκουπίδια. Πολλά, πάρα πολλά, μα πάρα πολλά σκουπίδια, έχουν πνίξει την πόλη. Σκουπίδια παντού!
Προφανώς, αυτή η Θεσσαλονίκη μας αξίζει.
Δείτε τα χάλια της Θεσσαλονίκης:

ΑΝΕΚΔΟΤΟ?

Γίνεται παγκόσμια έρευνα για τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης των διαφόρων λαών. Σε ένα δωμάτιο είναι μια ξανθιά γκομενίτσα, και ένα τραπέζι,στο οποίο βρίσκονται ένα μισοτελειωμένο πλεκτό κι ένα σάντουιτς.
Θα πρέπει ο κάθε εξεταζόμενος να τελειώσει το πλεκτό, να φάει το σάντουιτς και να πηδήξει τη γκομενιτσα. Με όποια σειρά θέλει.


Μπαίνει ένας Αμερικανός. Τρώει πρώτα το σάντουιτς, μετά πηδάει τη γκομενίτσα, και τέλος τελειώνει το πλεκτό. Εξηγεί μετά ότι έτσι συνηθίζεται στην Αμερική: Το πρωί ξεκινάς με ένα καλό πρωινό, ρίχνεις ένα στη γκόμενά σου, και μετά δουλειά.


Μπαίνει ένας Γερμανός. Τελειώνει πρώτα το πλεκτό, μετά τρώει το σάντουιτς, και στο τέλος πηδάει τη γκομενίτσα. Εξηγεί μετά ότι έτσι συνηθίζεται στη Γερμανία: Πρώτα η δουλειά, μετά φαγητό για να δυναμώσεις, και τελευταία η διασκέδαση.


Μπαίνει κι ένας Έλληνας. Βάζει τη γκομενίτσα να πλέκει, και την πηδάει τρώγοντας ταυτόχρονα το σάντουιτς. Αφού έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τη σύλληψη, εξηγεί ότι έτσι συνηθίζεται στην Ελλάδα: για να φας καλά, πρέπει να πηδάς τον εργαζόμενο! 


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3037.html

Το αλκοόλ «πιο επικίνδυνο από την ηρωίνη και την κοκαΐνη»

Αν κανείς εξετάσει τις επιπτώσεις των καταχρήσεων όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο, το αλκοόλ είναι πιο επιζήμιο ακόμα και από τα σκληρότερα παράνομα ναρκωτικά, καταλήγει ανεξάρτητη βρετανική μελέτη. Ακόμα και το κάπνισμα είναι πιο επικίνδυνο από την κάνναβη, δείχνει η νέα κατάταξη, την οποία δημοσιεύει τη Δευτέρα η κορυφαία ιατρική επιθεώρηση The Lancet. H μελέτη διενεργήθηκε από ερευνητές της Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (ISCD) και έναν ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και τους Εθισμούς στα Ναρκωτικά (EMCDDA).

ΚΑΤΑΡΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ....


Ο υπουργός Εμπορίου και Επιχειρήσεων της Ιρλανδίας, Μπατ Ο'Κίφι, υπέβαλε την παραίτησή του, μετέδωσε σήμερα ο εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός RTE, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό παραιτηθέντων υπουργών μέσα σε ένα 24ωρο σε έξι.
Το γραφείο του Ο'Κίφι, απαντώντας σε ερώτηση του Ρόιτερς, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση.
Το συγκυβερνών κόμμα των Πρασίνων απείλησε ότι θα αντιτεθεί στα σχέδια του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν να καλύψει τις θέσεις των παραιτηθέντων υπουργών, αν δεν δεσμευτεί για την διεξαγωγή εκλογών πριν τα τέλη Μαρτίου.

Γιάννης Δημαράς :AΠΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ....ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ


 ΑΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ,ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ

Μετανοημένος κι έτοιμος

Μετανόησε για τη δήλωση περί παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα ο Γιάννης Δημαράς ο οποίος μίλησε για το νέο πολιτικό σχήμα που ίδρυσε. Με ποιους σκοπεύει να συμμαχήσει και ποιους αποκλείει εκ των προτέρων
Τα επόμενα βήματα του "Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών" το οποίο ίδρυσε χθές μαζί με τον Β. Οικονόμου, ανέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Εμφανίστηκε πρόθυμος για συνεργασία με άλλα κόμματα και δήλωσε μετανιωμένος για το ότι είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί από βουλευτής.
Σε συνέντευξή του στον Real FM, σημείωσε ότι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το Φώτη Κουβέλη ("Δημοκρατική Αριστερά") τους Οικολόγους Πράσινους και το ΣΥΝ, αλλά όχι και με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Με πέτρες και ξύλα υποδέχονται τον Γ. Παπανδρέου

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα άγρια επεισόδια στη Κοζάνη όπου πρόκειται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεντρωμένοι φοιτητές διαδηλώνουν από νωρίς αντιδρώντας στη συγχώνευση που προωθεί η κυβέρνηση, των πανεπιστημιακών τμημάτων με τα ΤΕΙ... Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία κρότοι
λάμψης προκειμένου να απομονωθούν οι φοιτητές μακριά από το πολιτιστικό κέντρο που θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνέδραμαν και οι κάτοικοι του δήμου Βελβεντό Κοζάνης, αντιδρώντας στην αλλαγή της ονομασίας του δήμου αλλά και για τη συγχώνευση τους με Καλλικρατικό δήμο. Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές βρίσκονται περιμετρικά του πολιτιστικού κέντρου, ενώ η μικρή πόλη της Κοζάνης θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

"Κυνόδοντας" :Κοντα στα Όσκαρ


Πολύ κοντά στη χρυσή υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας βρίσκεται ο "Κυνόδοντας" του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου. Δείτε με ποιες ταινίες συναγωνίζεται για να μπει στην πεντάδα
news247.gr
Στον ημιτελικό των βραβείων Όσκαρ, βρίσκεται η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας", στην κατηγορία για το καλύτερο ξενόγλωσσο φιλμ της χρονιάς.
Ο "Κυνόδοντας" περιλαμβάνεται στη λίστα της ακαδημίας με τις 9 ταινίες που διεκδικούν το βραβείο και πλέον έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να μπει στην πεντάδα.
Η ακαδημία των Όσκαρ ξεκίνησε έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε 66 ταινίες και το γεγονός ότι ο "Κυνόδοντας" έφτασε μέχρι εδώ είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι βέβαια και απρόσμενο, καθώς πρόκειται για φιλμ που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού κινηματογράφου.
Οι άλλες οκτώ ταινίες είναι:

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ;;;;;


Τεστ αξιολόγησης

Σε μεθόδους εταιρικής αξιολόγησης προχώρησε ο πρωθυπουργός που μοίρασε ερωτηματολόγια στο υπουργικό συμβούλιο και πρόβαλε βίντεο με οδηγίες για τη συμπλήρωσή του. Αντικείμενο, η κρίση των πιλοτικών προγραμμάτων

Καινοτομία στην λειτουργία της κυβέρνησης παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όταν παρέδωσε στους υπουργούς έντυπα ερωτηματολόγια με τα οποία θα βαθμολογούν τα πιλοτικά προγράμματα που παρουσιάζονται στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.
Ήδη υπήρξε και το πρώτο πρόγραμμα, από την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και στόχο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη και αξιοποίηση ταλέντων και δεξιοτήτων των μαθητών πέραν.
Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός προβάλλοντας βίντεο, στο οποίο καθηγητής εξηγούσε στην αγγλική γλώσσα τη φιλοσοφία και τους στόχους του προγράμματος.
Την αξιολόγηση πάντως δεν τη γνωρίζουμε.


ΘΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ!!!!

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ??

Να τα λέμε κι αυτά...

Ρωτήσαμε και μάθαμε....
‘’Χάλασε’’ την πιάτσα ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την συμπεριφορά του στο στήσιμο του γραφείου του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Ενώ μόλις πριν λίγο καιρό είδαμε ‘’ακριβοθώρητους’’ Υπουργούς να πετάνε τα λεφτά του κράτους, δηλαδή τα δικά μας, για να αγοράσουν έπιπλα και εξοπλισμό για τα γραφεία τους, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης επιβάρυνε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με το ποσό των εκατό ευρώ(!!!)
Και αυτό γιατί ο Αντιπεριφερειάρχης αρκέστηκε σε έπιπλα και εξοπλισμό που ανήκουν στην περιουσία της Περιφέρειας και δεν αξίωσε την αγορά καινούριων. Ενώ για όσα αντικείμενα χρειάστηκε και δεν υπήρχαν, τα αγόρασε με δικά του έξοδα. Όσο για τα εκατό ευρώ? Αυτά όπως μάθαμε ξοδεύτηκαν για την επισκευή της πόρτας στην είσοδο του γραφείου του. Και για τους κακοπροαίρετους που θα υποπτευτούν ότι ζήτησε να αλλαχτούν οι κλειδαριές, το ψάξαμε και μάθαμε πως οι κλειδαριές παραμένουν οι ίδιες…

ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ(;;) ΝΟΜΟΣ


Επενδύστε 100€ και πάρτε τα 50€ από το κράτος

Όλα τα μυστικά του επενδυτικού νομού για να κερδίσετε

newsbeast.gr

Σημαντικές επιδοτήσεις μέχρι και στο 40% της επένδυσης, περισσότερες φοροαπαλλαγές έως και 8 χρόνια και αποσβέσεις για νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προβλέπει ο νέος επενδυτικός νόμος. Η χώρα χωρίζεται σε 3 ζώνες με ανάλογους συντελεστές επιδοτήσεων. Επιπλέον οι επιχειρήσεις διακρίνονται, επίσης σύμφωνα με την κατάταξη της ΕΕ, σε 3 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους (μεγάλες, μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές). Το ποσοστό ενίσχυσης κάθε επενδυτικού σχεδίου εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και τον τόπο υλοποίησής του και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% του συνολικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου.
Ο νέος επενδυτικός νόμος θα εφαρμοστεί άμεσα. Η πρώτη πρόσκληση θα έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου του 2011

Ποιοι μπορούν να επιδοτηθούν

Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου :Zητεί παρέμβαση εισαγγελέα

Για την επίθεση κατά δημοσιογράφου

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας ζήτησε σήμερα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, με αφορμή τα όσα έγιναν εναντίον δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα Παναχαϊκής - Ασπρόπυργου, για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της εισαγγελίας και αφού τον ενημέρωσαν για όσα έχουν καταγγελθεί, ζήτησαν την παρέμβαση του για την προστασία του δημοσιογράφου.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ «εκφράζει τον βαθύτατο αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη του για την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Χρήστος Βεργανελάκης».

«Ο κ. Κούγιας», αναφέρει η ανακοίνωση,

Αθηναγόρας:ο πρώτος Έλληνας «Top Chef»

Kέρδισε επάξια τον τελικό του ριάλιτι μαγερικής

Η μάχη ήταν σκληρή, καθώς τόσο ο Αθηναγόρας Κωστάκος, όσο και ο Μιχάλης Νουρλόγλου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουν τον πολυπόθητο τίτλο του πρώτου Έλληνα «Top Chef». Οι δυο φιναλίστ, όπως αποκαλύπτει η Espresso, καλέστηκαν να δημιουργήσουν έξι διαφορετικά πιάτα ο καθένας τους.
Στο πλατό εκτός από την κριτική επιτροπή ήταν και οι καλεσμένοι τους. Από τη μια πλευρά ήταν οι καλεσμένοι του Αθηναγόρα και από την άλλη οι καλεσμένοι του Μιχάλη. Τους δυο άντρες χώριζε ένα παραβάν. Η κριτική επιτροπή έδωσε τους βαθμούς σε ένα σφραγισμένο φάκελο, ώστε να τους γίνουν γνωστά στο γύρισμα με τη Νάντια Μπουλέ.
Το συγκεκριμένο γύρισμα έγινε τη Δευτέρα, όπου η παρουσιάστρια έδωσε την βαθμολογία του Ηλία Μαμαλάκη, του Χριστόφορου Πέσκια, του Ερβέ Προνζάτο και του Απόστολου Τραστέλη. Το επεισόδιο με τον τελικό και την ανάδειξη του Αθηναγόρα σε «Top Chef» πρόκειται να προβληθεί την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.
απο το newsbeast.gr

To νέο λογότυπο της ΝΔ

Το νέο σήμα και το νέο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε στα καινούρια γραφεία του κόμματος στην οδό Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς. Το νέο λογότυπο είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές πορτοκαλί και πράσινο.
«Μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο η ΝΔ κάνει πολλά βήματα μπροστά, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτής της εποχής που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι το νέο έμβλημα, που είναι, όπως είπε το νέο πρόσωπο, η νέα εικόνα του κόμματος στον 21ο αιώνα, αντικατοπτρίζει όλες τις αρχές που πρεσβεύει η ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, σιγουριά, ήρεμη δύναμη.
«Αυτό είναι το σήμα της Νέας Δημοκρατίας της νέας γενιάς», ευχόμενος το νέο έμβλημα να συνοδεύσει και να επισφραγίσει πολλές επιτυχίες για την Ελλάδα.
«Το παλιό ιστορικό μας σύμβολο δεν πετιέται απλά θα μείνει στην ιστορία για να μας θυμίζει τις ωραίες και δύσκολες στιγμές που ζήσαμε, θα λειτουργεί σαν μια πολύτιμη φωτογραφία», συμπλήρωσε.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το νέο portal του κόμματος, το οποίο όπως είπε ο κ. Σαμαράς είναι «σύγχρονο και διαδραστικό» με στόχο να γίνει σημείο συνάντησης ιδεών και ανθρώπων από όλο τον πλανήτη.

Και επειδή μετά τον Γλέζο έχουμε τον Γκλέτσο...

* Ο Γκλέτσος δεν ήταν ποτέ υποψήφιος Δήμαρχος! Η Στυλίδα ήταν υποψήφια για να την αναλάβει!

* O Γκλέτσος ξέρει που πάει ο Καραμήτρος

* Φεύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, το χρέος ανέλαβε ο Γκλέτσος

* Το τρένο δεν υπάρχει πια. Το πάτησε ο Γκλέτσος

* Όταν ο Γκλέτσος ψωνίζει έπιπλα από το ΙΚΕΑ, του τα δίνουν συναρμολογημένα.

* Ο Γκλέτσος δεν έχει κάνει accept τον Zuckerberg στο Faceboook

* Ο Γκλέτσος μετά τα διόδια, θα καταργήσει και το Τριώδιο

* Ο Γκλέτσος γράφει greeklish και αυτόματα εμφανίζονται ελληνικά

* Ο Γκλέτσος κάθε καλοκαίρι πάει διακοπές στο Τρίγωνο Των Βερμούδων. Και επιστρέφει πάντα!

* Ο μπαμπούλας πριν κοιμηθεί το βράδυ ελέγχει τη ντουλάπα, μήπως κρύβεται ο Γκλέτσος

* Το ξυπνητήρι του Γλετσου στο iPhone χτύπησε κανονικά την 1η Ιανουαρίου

* Ο Γκλέτσος πήγε στα Goodys και ζήτησε ένα Big Mac. Του το έφεραν...

* O Γκλέτσος έχει αμφισβητήσει τον Στάλιν μπροστά στην Αλεκα.

* Τι τρώει ο Γκλέτσος για πρωινό; Μπάρες δημητριακών.

* Ο Γκλέτσος είναι ο 13ος Απόστολος!

* Την 1η μέρα ο Γκλέτσος δημιούργησε τον Θεό

* O Γκλέτσος πήγε διακοπές στις Παρθένες Νήσους. Πλέον ονομάζονται απλά Νήσοι...

* Στον Γκλέτσο, η περαίωση βγήκε αρνητική. Του επέστρεψαν χρήματα!

* Ο Γκλετσος έβαλε τον Κωφιδη να πληρώσει στα διόδια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...