Βρέθηκε ο ταμίας του Άκη για τις μίζες

Βρέθηκε ο ταμίας του Άκη για τις μίζες 
Το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν ήταν υπουργός Άμυνας, αποκαλύπτουν στοιχεία έρευνας στη Γερμανία ως αποδέκτη προμήθειας 1 εκατ. ευρώ για τις εξοπλιστικές συμφωνίες. Η εφημερίδα Realnews κάνει τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπλέτσιος ήταν μεσολαβητής και ο τελικός αποδέκτης 1 εκατ. ευρώ σαν μίζα για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.
Υπάρχουν αποδείξεις από την έρευνα για το τρομερό αυτό σκάνδαλο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η αποκάλυψη της οποίας φέρνει σε δυσχερέστατη θέση τον πρώην υπουργό Άμυνας, που πρέπει να δικαιολογήσει τώρα γιατί το δεξί του χέρι Γιάννης Μπλέτσιος φέρεται να εισπράττει την μίζα από τους Γερμανούς.
Τα στοιχεία προέρχονται από τις έρευνες που γίνονται από Εισαγγελείς της Γερμανίας και τα οποία έχουν ήδη διοχετευτεί στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ). Μάλιστα η υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ανακοίνωσε προ ημερών ότι θα προχωρήσει στη διερεύνηση των τραπεζικών λογαριασμών του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Η αποκάλυψη θα προκαλέσει σάλο τις επόμενες ημέρες στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, καθώς το μεγάλο σκάνδαλο έχει στο επίκεντρό του τον πανίσχυρο υπουργό Άμυνας επί ΠΑΣΟΚ. Άκη Τσοχατζόπουλο.
Το newsbomb.gr δεν υιοθετεί, αλλά ούτε και είναι σε θέση να διαψεύσει τις πληροφορίες, έχει όμως τη βεβαιότητα από πλευράς Realnews ότι είναι απόλυτα έγκυρες και εξακριβωμένες.



inews.gr

Γ. Πεταλωτής:Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό

ΛΟΙΠΟΝ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ

Κρίση στις σχέσεις Τρόικας- κυβέρνησης, η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου αντέδρασε με πολύ σκληρή γλώσσα στα όσα ανέφεραν οι τροϊκανοί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ,το μεσημέρι της Παρασκευής, βάζοντας ουσιαστικά πωλητήριο 50 δισ. ευρώ στη δημόσια περιουσία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας απαράδεκτη, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της. Ο Γ. Πεταλωτής, σε ανακοίνωση του που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τονίζει:
"Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας".
Και προσθέτει:
"Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό".

Σαρώνει η γρίπη..


 πηγή πρώτο θέμα
Μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς καθώς χώρες με εξαπλάσιους κατοίκους έχουν σχεδόν τα ίδια κρούσματα με τη δική μας : 54 νεκροί στην Γαλλία και 45 στην Ελλάδα..


Συνεχίζει τη θανατηφόρο πορεία της στην χώρα μας η γρίπη. Συνολικά 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της γρίπης Α(Η1Ν1) ενώ αυξάνονται δραματικά οι εισαγωγές ασθενών στην Εντατική.
Και είναι..χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη γρίπη μεγεθύνονται δραματικά εάν συγκριθούν με εκείνες που διαπιστώνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 45 θάνατοι. Στη Γαλλία και την Ισπανία, χώρες που έχουν εξαπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με εκείνον της Ελλάδας, οι θάνατοι είναι μόλις 54. Στην Πορτογαλία

ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΦΩΤΑ...


Δύο στους τρεις αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ 

enimerwsi.com
 Αδυναμία παρουσιάζουν δύο στα τρία νοικοκυριά να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω των συνεχών αυξήσεων των τιμολογίων, ενώ η ανικανότητα εξόφλησης φαίνεται πλέον να πλήττει όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις εμπορικές επιχειρήσεις. 
 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔEH για το διάστημα Iανουαρίου 2010 - Iανουαρίου 2011, οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη χαμηλή τάση έφτασαν τα 400 εκατ. ευρώ. 
 Aπό αυτά, τα 260 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοιχούν σε νοικοκυριά. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 30% περίπου σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά Iανουαρίου 2009 - Iανουαρίου 2010, ενδεικτική των πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά από την κρίση. 
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή»

Μαιευτήριο «Έλενα»:Δεν μπορούν να γεννήσουν λόγω… απεργίας!

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ!!!
Δεν μπορούν να γεννήσουν λόγω… απεργίας!
Αδιανόητα σκηνικά εκτυλίσσονται από το πρωί στο μαιευτήριο «Έλενα», με ετοιμόγεννες γυναίκες να μένουν με τους πόνους λόγω της απεργίας των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου.
 Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Newsbeast.gr, μία γυναίκα έφτασε στο μαιευτήριο το πρωί για να γεννήσει με καισαρική κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό της. Τοποθετήθηκε νωρίς στο δωμάτιο τοκετού και περίμενε με τις ώρες, μέχρι νωρίς το απόγευμα, χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει και πού οφείλεται η καθυστέρηση, αφού κανείς δεν ενημέρωνε την ίδια αλλά και άλλες γυναίκες που είχαν στο μεταξύ κάνει εισαγωγή.

Φλώρινα:Συγκέντρωση και πορεία μαθητών για τη διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ

Συγκέντρωση και πορεία μαθητών στη Φλώρινα

 Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα στη Φλώρινα μαθητές σχολείων της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ.
 Μαθητές από σχολεία της Φλώρινας, αλλά και μέλη της Κίνησης «Φίλοι Τρένου Φλώρινας», συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μόδη της πόλης και στη συνέχεια -φωνάζοντας συνθήματα- έκαναν πορεία, η οποία κατέληξε στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου και αποχώρησαν ειρηνικά.

ΕΦΥΓΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!!!

Ο Μουμπάρακ, εγκατέλειψε...
 Μετά από 18 ημέρες διαδηλώσεων, ο πρόεδρος της Αιγύπτου παραιτήθηκε, μεταβιβάζοντας την εξουσία στο στρατό. Πανηγυρισμοί στην πλατεία Ταχρίρ. 

Δημοσιεύτηκε:news247.gr 
 Τέλος εποχής στην Αίγυπτο. Μετά 30 χρόνια παντοδυναμίας και 18 ημέρες διαδηλώσεων, ο Χόσνι Μουμπάρακ υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της χώρας, λίγες μόνο ώρες μετά το διάγγελμά του με το οποίο επέμενε ότι θα παραμείνει στην εξουσία έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Την παραίτηση Μουμπάρακ ανακοίνωσε o αντιπρόεδρος Ομαρ Σουλειμάν σε σύντομο μήνυμά του στην κρατική ραδιοτηλεόραση.
 Ο Σουλειμάν δήλωσε ότι η εξουσία μεταβιβάστηκε από τον Μουμπάρακ στον στρατό, και ότι το ανώτατο συμβούλιο ένοπλων δυνάμεων της Αιγύπτου ηγείται πλέον της χώρας. "Ο πρόεδρος Μουμπάρακ εγκατέλειψε την Προεδρία της χώρας" Σύμφωνα με ανακοίνωση, την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
 Πανηγυρισμοί ξέσπασαν αμέσως μετά την παραίτηση, στην πλατεία Ταχρίρ. Ο Χόσνι Μουμπάρακ, νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το Κάιρο, μαζί με την οικογένειά του και σύμφωνα με πληροφορίες μετέβη στο θέρετρο Σαρμ-Ελ-Σέιχ. "Συγχαρητήρια στην Αίγυπτο, ο εγκληματίας έφυγε από το μέγαρο", έγραψε στο Twitter ο Ουάελ Γόνεμ, το στέλεχος του αμερικανικού ομίλου Google που συνελήφθη και κρατήθηκε επί πολλές ημέρες από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας επειδή συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. "Πρόκειται για την παραίτησή μου τόσο από τη θέση μου όσο και από το κόμμα" δήλωσε ο κ. Μπαντράουι μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαγιάτ. Τη στιγμή που ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν σε σύντομο μηνυμά του ανακοίνωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε από την προεδρία της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει την πλατεία Ταρχίρ και τους γύρω δρόμους της πρωτεύουσας και ανέμεναν επί ημέρες την είδηση της αποχώρησής του, άρχισαν τους πανηγυρισμούς, τους χορούς, τα τραγούδια. 
 Ο εκπρόσωπος Τύπου των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων έφτασε στο προεδρικό μέγαρο απ' όπου και θα εκφωνήσει έκτακτη ανακοίνωση. Την ίδια στιγμή πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκραύγαζαν "Ο λαός έριξε το καθεστώς", "Νικήσαμε", "Είμαστε ελεύθεροι" σε ένα ξέσπασμα χαράς και ικανοποίησης. 

Βιοσώλ Βόλου:Λουκέτο

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στη ΒΙΟΣΩΛ του Βόλου ενημερώθηκαν χθες για το κλείσιμο της εταιρείας που είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της το 1975 με 200 εργαζόμενους και έφθασε να απασχολεί το τελευταίο διάστημα μόλις 12, βάζοντας τίτλους τέλους…

Η αντίστροφή πορεία του εργοστασίου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008, με τις πρώτες απολύσεις. Το 2009 και 2010 και παρά τις θυσίες που δέχθηκαν να υποστούν οι εργαζόμενοι σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, η εταιρία «απάντησε» με μπαράζ απολύσεων.

Από τους 12 επαναπομείναντες εργαζόμενους οι τρεις είχαν λάβει ήδη προειδοποιητικές απολύσεις.

Σήμερα το μεσημέρι που οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή του εργοστασίου τους διαβεβαίωσε ότι θα τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με το ΕΚΒ προσπαθούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.

Θεσσαλονίκη-Λάρισα μετ' επιστροφής με το αυτοκίνητο;Παρτε μαζι σας και τις καταθεσεις σας!!!


Διόδια για ..εμίρηδες: 18,4 ευρώ για τα 374 χλμ ...ήτοι 5 λεπτά του ευρώ ανά χλμ! 8 σταθμοί διοδίων ..ήτοι ένας σταθμός ανά 20 λεπτά της ώρας! 

Πέντε λεπτά του ευρώ το χιλιόμετρο στοιχίζει η διαδρομή Θεσσαλονίκη - Λάρισα, μετ' επιστροφής, για τους οδηγούς των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων που αναγκάζονται..να πληρώσουν σε οκτώ σταθμούς διοδίων συνολικά 18,4 ευρώ για 374 χιλιόμετρα.
 Ανά 20 λεπτά της ώρας, κατά μέσο όρο, υπάρχουν σταθμοί και το πήγαιν'-έλα κοστίζει: 5,6 ευρώ στα διόδια Μαλγάρων, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνη, 6,2 ευρώ στα διόδια Λεπτοκαρυάς, 4,6 στα διόδια Πυργετού και 2 ευρώ στα διόδια Μακρυχωρίου, που υπάρχουν στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, της εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ). Ελεύθερη είναι προς το παρόν η διέλευση από το σταθμό διοδίων του Αιγινίου Πιερίας.
 Το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα αιματοβαμμένα στενά των Τεμπών, κατασκευάζεται 30 και πλέον χρόνια και ακόμη δεν είναι έτοιμο. greece-salonika.blogspot.com

Ο νέος Αρμαγεδδών ονομάζεται "Απόφις",είναι αστεροειδής και ερχεται....


Ξέρουν πότε θα χτυπήσει 
Ένας αστεροειδής, που αρχικά δεν του είχε δοθεί η σημασία που έπρεπε είναι πιθανό να χτυπήσει τη Γη. Οι εκτιμήσεις Ρώσων επιστημόνων για την ημερομηνία. Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις κινδυνεύει η ζωή 10.000.000 ανθρώπων

 Δημοσιεύτηκε: NEWS 247.GR
Ο νέος Αρμαγεδδών ονομάζεται "Απόφις" και σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες θα μας πλησιάσει στις 13 Απριλίου το 2029. Ωστόσο όπως σημειώνει ο καθηγητής Λεονίδ Σοκολόβ του Πανεπιστημίου St. Peterburg "ο Απόφις θα πλησιάσει τον πλανήτη Γη σε απόσταση 37.000-38.000 χιλιομέτρων το 2029 αλλά μια πιθανή σύγκρουση με τη γη υπολογίζεται επτά χρόνια αργότερα στις 13 Απριλίου το 2036".
 Ο αστεροειδής 99942 Απόφις δεν είναι καινούργιος για τους επιστήμονες αφού πρωτοανακαλύφθηκε το 2004 από τους Roy A. Tucker, David J. Tholen, και Fabricio Bernardi σε παρατηρητήριο στην Αριζόνα των Η.Π.Α. Αρχικά οι επιστήμονες δεν του είχαν δώσει σημασία καθώς...

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΩΝ SS ΣΕ ΚΡΑΝΟΣ ΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΜΑΤ!!Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ

 Με σύμβολο που παραπέμπει ξεκάθαρα στην πιο σκληρή χιτλερική μονάδα, αυτή των SS, καλείται να επιβάλει την τάξη αστυνομικός των ΜΑΤ.
 Η φωτογραφία είναι από τη σημερινή πορεία των συνταξιούχων! Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί η συγκεκριμένη στάση και... φιλοσοφία ενός οργάνου που ο ρόλος του είναι επιβάλλει την τάξη. Αλήθεια, με ποιες μεθόδους; Με αυτές που κουβαλάνε τα SS και η ιστορία τους; Δείτε τη φωτογραφία...

«Περίεργο» σήμα σε κράνος ΜΑΤατζή!

ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.....ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΑΥΤΑ;;;;


Ερώτηση στη Βουλή για την ανυπαρξία μέριμνας για τους άστεγους και άπορους της Θεσσαλονίκης 

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Β’Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Θ.Καράογλου για την ανυπαρξία μέριμνας για τους άστεγους και άπορους της Θεσσαλονίκης.
 Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής: «Η δυσχερής οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα μας έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το νομό Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ το ποσοστό των ανέργων ξεπερνά το 20%. Παράλληλα ο αριθμός των αστέγων και άπορων πολιτών αυξάνεται δραματικά. Οι υπηρεσίες της πρόνοιας, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι ΜΚΟ, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τη μέριμνα των συμπολιτών μας....

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ


 

225.000 "λουκέτα" μέσα στο 2011 - Ο θάνατος της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα σε αριθμούς


H καταστροφή της μεσαίας επαγγελματικής τάξης σε αριθμούς: 
Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τα λουκέτα αναμένεται να φτάσουν τις 225.000 μέσα στους επόμενους μήνες! 
Η προηγούμενη έρευνα υπολόγιζε σε 170.000 τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο «κόκκινο» και αναμένεται να κλείσουν έως το τέλος του 2011. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι επιχειρήσεις προκρίνουν σε ποσοστό 51% ως αποτελεσματική μορφή δράσης στην κλιμακούμενη ύφεση, τη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο. 
 Όπως επισημαίνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, με σαφή τον κίνδυνο απώλειας 320.000 θέσεων απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο τζίρος των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 30%, ενώ σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων, που φτάνει και το 30%, καθυστερούν τις υποχρεώσεις τους προς τις ΔΕΚΟ και προς τους προμηθευτές τους.
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ


Πολλά ταξίδια κ.Τσόκλη, πολλά ταξίδια...


Χθες το βραδυ είδα ενα διαφημιστικο της γνωστης εκμπομπης ''Ταξιδευοντας με την Μαγια Τσόκλη''. Η κυρία Τσόκλη ως βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αγωνιζεται σκληρα στο ελληνικο κοινοβουλιο, για την εξοδο της χωρας απο την οικονομικη κριση...ταξιδευοντας στην Τουρκία,στην Λατινική Αμερική, στην Ινδία και αλλού με λεφτα των Ελληνων φορολογουμενων ή κανω λάθος?
Νομίζω οτι η κυρια Τσόκλη εχει ξεπερασει καθε οριο με την συμπεριφορα της. Ουτε που την εχουμε δει σε μια δηλωση για την κρίση,πληρώνεται και απο την ΕΡΤ και απο την κυβερνηση και ταξιδευει ανα τον κοσμο γαι να ξεχασει την οικονομικη κριση που μας δερνει.Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω.
απο το taxalia.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ...ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ...... ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ



Άρθρο του κ.Αλ.Παπαχελά,
αναδημοσιεύεται από την Καθημερινή.

Η σιωπηλή μεσαία τάξη

Η χώρα περνάει μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Κινδυνεύει όμως συνέχεια να μπει στον δρόμο της καταστροφής. Είναι άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και εντελώς διαφορετικό η βία, ο χουλιγκανισμός και η απόλυτη κατάλυση του νόμου και της δημοκρατίας.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κλείνουν τα σύνορα της χώρας επί ώρες και να μην τιμωρούνται. 
Δεν γίνεται κάποιοι να χτυπάνε με δολοφονική μανία έναν πολιτικό, να αποτυπώνονται τα πρόσωπά τους στις κάμερες, και κανείς να μην τιμωρείται. 
Δεν μπορεί οι...κάτοικοι της Χ Κερατέας να επιτίθενται με δολοφονική μανία κατά των αστυνομικών και να κρατούν κλειστό ένα κεντρικό δρόμο της Αττικής για δύο μήνες. Δεν γίνεται κάποιοι να καταστρέφουν εισπρακτικά μηχανήματα στο μετρό και να φεύγουν ατιμώρητοι.

Κανείς δεν έχει λόξα με τον νόμο και την τάξη. Ολοι όμως οι σώφρονες άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι αν ο καθένας που έχει ή πιστεύει ότι έχει κάποιο δίκιο, αρχίζει να καταστρέφει, να χτυπάει άλλους στον δρόμο, να ρίχνει πέτρες και μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα η χώρα θα διαλυθεί. Θα πιεσθούμε και άλλο ως κοινωνία, γιατί το 2011 θα είναι δύσκολο έως το τέλος του. Το αν θα σωθούμε, όμως, θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες, αλλά και από το εάν εμείς θα επιλέξουμε τον δρόμο της θεαματικής αυτοκαταστροφής.

Δεν με ενδιαφέρει προσωπικώς ποιος κυβερνά τη χώρα σήμερα ή ποιος θα την κυβερνά αύριο το πρωί. Το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί σύντομα είναι κατά πόσον είναι κυβερνήσιμη, ακόμη και από τον ισχυρότερο και ικανότερο ηγέτη. Η κυβέρνηση μιλάει «σκληρά», ανακοινώνει μέτρα, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει απέναντι στη διογκούμενη βία και ανομία. Η Νέα Δημοκρατία λέει το απίθανα παράλογο στις δηλώσεις της «να μην κλείνουν οι δρόμοι ή τα σύνορα, αλλά να μη συλλαμβάνεται και κανείς». Μάλιστα, ωραία ιδέα! Η ΕΛ.ΑΣ. τρέμει με την ιδέα ότι θα κληθεί να διαχειρισθεί μια τεράστια κρίση, από την Κερατέα έως τον Προμαχώνα και τα γκέτο των μεταναστών. Κανείς δεν τολμά να πάρει θέση και να κάνει τη δουλειά του, παρά μόνο ύστερα από πίεση.

Δυστυχώς οι μόνοι που έχουν στόχο είναι η μειοψηφία αριστεριστών, λαικιστών και βεβαίως και απελπισμένων που θέλει να βάλει φωτιά στον τόπο είτε με τη μορφή της ανυπακοής είτε με την αναρχία και τη βία. Το ψευδοκατεστημένο αυτής της χώρας, νεοπλουτίστικο, χυδαίο και ανεύθυνο κοιτάει να κρυφτεί μαζί με τα λεφτά του ή και να πάει μαζί με το ρεύμα... Τόσο ανάξιο ήταν πάντα και γι’ αυτό κατάντησε έτσι τη χώρα. Τι απομένει; Η μεγάλη πλειοψηφία μιας σκληρά εργαζόμενης, δημιουργικής μεσαίας τάξης που δεν θέλει να καταστραφεί ο τόπος. Θέλει νόμο και τάξη, και απέναντι στους κλέφτες που λεηλάτησαν τη χώρα και απέναντι στους χούλιγκαν της βίας όπου και αν δρουν. Το κακό βεβαίως είναι ότι αυτή η πλειοψηφία σπάνια κατεβαίνει στους δρόμους ή φωνάζει δυνατά...

Τα 36 επιδόματα που κόβονται στο δημόσιο....


ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ;;;;

Πηγή: enet.gr

Αμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, που θα φέρει μείωση έως και 30% σε περίπου 30.000...υπαλλήλους που αποτελούν τα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια του Δημοσίου και αυξήσεις από 10% έως 15% σε «αδικημένους» μισθολογικά δημοσίους υπαλλήλους, «κλείδωσε» στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Ταυτόχρονα ο κ. Ραγκούσης υπεραμύνθηκε της διατήρησης της αναλογίας ένας προς πέντε μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων στο Δημόσιο και δήλωσε ότι ..

Bασίλης Παλαιοκώστας:ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ....ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(!!!!)

O Bασίλης Παλαιοκώστας πίσω από τον φάκελο-βόμβα στο γραφείο του Χρυσοχοϊδη! 

Έκπληξη πρώτου μεγέθους: O 13ος ανακριτής Αθηνών εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βασιλείου Παλαιοκώστα ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη. Καμία σχέση δηλαδή οι συνήθεις ύποπτες τρομοκρατικές οργανώσεις, έστω και αν πλέον είναι σαφές ότι ποινικοί και τρομοκράτες, κάπου συναντώνται... 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση
«Η υπόθεση αφορά το θανάσιμο τραυματισμό, το βράδυ της 24.06.2010, του αστυνομικού υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού προστασίας του πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Αποτύπωμα του Παλαιοκώστα Βασιλείου βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε Υπουργό».

Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι, αποτύπωμα του παραπάνω καταζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλειου βρέθηκε στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, που εγκαταλείφθηκε προχθές (06.02.2011) το μεσημέρι έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη και πυροβολισμούς με πολεμικό τυφέκιο κατά αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.
 Η εξερεύνηση του αυτοκινήτου και των αντικειμένων που εγκαταλείφθηκαν σ΄αυτό συνεχίζονται. Σχετικό είναι το από 06.02.2011
Δελτίο Τύπου της Α.Δ. Βοιωτίας."
Η προανάκριση για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται από τη διεύθυνση αντιμετώπισης ειδικών εγκλημάτων βίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές - Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία και η δημόσια συνάθροιση στις Σέρρες



- Εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε η ΝΔ.
- Κάνουν λόγο για χούντα και "Αρκουδέα"
- Δείτε όλη την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών

















'Οπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, πρόκειται για απόφαση του Ταξίαρχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών περί απαγόρευσης κίνησης γεωργικών μηχανημάτων στον Προμαχώνας και στην πέριξ περιοχή, καθώς επίσης και η απαγόρευση κάθε δημόσιας-υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας επί του εθνικού δικτύου στην παραπάνω περιοχή.

"Αυτό", είπε ο κ. Μαρκόπουλος, "είναι αφαίρεση στοιχειωδών Συνταγματικών ελευθεριών. Θυμίζει άλλες εποχές.
Τις εποχές, είτε της Χούντας, είτε τις πρακτικές του μακαρίτη του Αρκουδέα με τη ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των τρακτέρ.
Η απόφαση δεν είναι απόφαση ενός Ταξίαρχου άλλης εποχής, η απόφαση αυτή είναι επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή."

«Η απόφαση αυτή δεν παραβιάζει καμία ελευθερία, αλλά αντίθετα υπερασπίζεται και διασφαλίζει τις ελευθερίες όλης της κοινωνίας και προσδιορίζει πώς μπορεί κάποιος να τις σέβεται».

Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης, απαντώντας στις καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου.

Και ο κ. Μπεντενιώτης, αφού έκανε λόγο για σύγχυση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση υπηρετεί την ευνομούμενη πολιτεία και διασφαλίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα η διεκδίκηση δικαιωμάτων, όμως αυτές οι κινητοποιήσεις και απεργίες δεν μπορεί να υπονομεύουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας».




newsit.gr

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ... ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΤΩΝ ΚΥΒΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ...ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ...... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ

Χαλάρωση με τα λεφτά τρίτων

Θλιβερό θέαμα χαρακτηρίζει ο γαλλικός Τύπος τη συστηματική χρήση προνομίων από τους ανώτατους κρατικούς λειτουργούς μετά την πολεμική που προκάλεσαν στη Γαλλία οι διακοπές του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν τα Χριστούγεννα στην Αίγυπτο, με έξοδα του Χόσνι Μουμπάρακ.
Τη οργή του Γαλλικού Τύπου προκαλούν οι διακοπές Χριστουγέννων του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν στην Αίγυπτο, με έξοδα του Χόσνι Μουμπάρακ αμέσως μετά το επεισόδιο με τις διακοπές της υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί στην Τυνησία.
"Το σύνδρομο του ιδιωτικού τζετ χτύπησε πάλι" γράφει η Liberation. "Μετά την ΜΑΜ, ο ίδιος ο Φρανσουά Φιγιόν κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε- αυτή τη φορά απευθείας- την εύνοια ενός δικτάτορα που χρησιμοποιεί ωμές μεθόδους και διαθέτει μία ύποπτης προέλευσης περιουσία".

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ

Βατοπέδι: Παύση ανάκρισης των παραπεμφθέντων πρώην υπουργών


Σε διαπίστωση της παραγραφής των όποιων ενδεχόμενων αδικημάτων των πρώην υπουργών Ε. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και Π. Δούκα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της Λίμνης Βισθωνίδας, προχώρησε το δικαστικό συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, σημειώνοντας παράλληλα πως η παύση της ανάκρισης δεν συνεπάγεται διακοπή της για τα μη πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία έχει επιφορτισθεί η τακτική δικαιοσύνη.

Στο σχετικό βούλευμα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, η πρόεδρος του Συμβουλίου, Βαρβάρα Κριτσωτάκη, εκφράζεται η συμφωνία του Σώματος με την πρόταση του αντεισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη για παύση της ανάκρισης λόγω παραγραφής - πρόταση της οποίας είχε προηγηθεί σχετική τοποθέτηση και του ανακριτή αρεοπαγίτη, Ιωάννη Γιαννακόπουλου.


Κατά το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου΄...

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ

 
Της Σοφίας Χριστοφορίδου
christoforidou@makthes.gr


Δεν είναι η απεργία αλλά η ανεργία που βγάζει σήμερα στους δρόμους της Καβάλας εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους σε διάστημα λίγων μηνών. Η μαύρη εργασία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά στον νομό, όπως παραδέχτηκε και η ίδια η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία ανακοίνωσε πρόγραμμα για τη στήριξη της απασχόλησης 6.000 - 9.000 ανέργων σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι εγγεγραμμένοι 14.000 άνεργοι. Πολλοί περισσότεροι δουλεύουν με μειωμένα ωράρια ή έχουν να πληρωθούν μήνες. Η ανεργία στον νομό ανέρχεται σε 25%, ενώ στον τομέα του επισιτισμού και του τουρισμού ασφαλισμένος είναι μόλις ένας στους τέσσερις, εκτιμά ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της πόλης Γιάννης Μίγγος.

“Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να πιάσουν τόπο”

Η μαύρη εργασία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά στον νομό, παραδέχτηκε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ανακοινώνοντας ότι θα διατεθούν 20 - 30 εκατομμύρια ευρώ για το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) με στόχο να δημιουργηθούν 6.000 - 9.000 θέσεις εργασίας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. “Λεφτά υπάρχουν, όμως στόχος δεν είναι απλώς να τα μοιράσουμε, αλλά να πιάσουν τόπο” δήλωσε η υπουργός. Πάντως, οι ανησυχίες των επιχειρηματιών, όπως εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη είναι “μήπως και αυτά τα κονδύλια σπαταληθούν σε σεμινάρια, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους ανέργους”.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της υπουργού, η προκήρυξη για το πρόγραμμα μπορεί να γίνει τρεις εβδομάδες μετά τη σύσταση των “αναπτυξιακών συμπράξεων” Καβάλας - Δράμας, Ξάνθης- Κομοτηνής, και Έβρου. Με πρωτοβουλία της περιφέρειας ΑΜΘ έχει ήδη δρομολογηθεί η “αναπτυξιακή σύμπραξη” Καβάλας - Δράμας, που αναμένεται να δημιουργηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης θα λειτουργεί ως εξής: Οργανισμοί όπως δήμος ή η αιρετή περιφέρεια θα δημιουργούν τις λεγόμενες αναπτυξιακές συμπράξεις με επιμελητήρια, ΜΚΟ, ερευνητικά ινστιτούτα και επιχειρήσεις, οι οποίες θα υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης για δράσεις που κρίνονται αναγκαίες για τη στήριξη της απασχόλησης. Αυτό, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, μπορεί να περιλαμβάνει συμβουλευτική σε θέματα επιχειρηματικότητας, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές, δικτύωση του επιχειρηματικού σχήματος, κατάρτιση και πρακτική άσκηση ανέργων, υποτροφίες για απόκτηση δεξιοτήτων και παροχή κοινωφελούς εργασίας π.χ. σε δήμους, με ημερομίσθιο 25 ευρώ.
 

  • Τα λουκέτα στην Καβάλα
     
  • Πριν από έξι μήνες έκλεισε το “Δελφίνι”, η τελευταία βιοτεχνία ιματισμού που λειτουργούσε στην περιοχή, αφήνοντας 80 άτομα χωρίς δουλειά.
  • Αντίστοιχος αριθμός ατόμων βρέθηκε στην ανεργία με την αναστολή λειτουργίας της Κεραμοποιίας Κοθάλη.
  • Προ ημερών κήρυξε πτώχευση άλλη μια μικρή βιοτεχνία στο Παγγαίο, αφήνοντας χωρίς δουλειά 16 άτομα.
  • Στα Μάρμαρα Σκαρή οι 60 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.
  • Στην πιο εμπορική οδό της Καβάλας έκλεισαν περισσότερα από 30 καταστήματα μέσα σε μερικούς μήνες

“Δεν υπάρχουν πόρτες να χτυπήσουμε για δουλειά”


Η βιοτεχνία “Δελφίνι” απασχολούσε κάποτε 400 άτομα και παρήγε εσώρουχα και πιζάμες για λογαριασμό επώνυμων εταιρειών. Τον περασμένο Ιούνιο οι μηχανές
Η βιοτεχνία “Δελφίνι” απασχολούσε κάποτε 400 άτομα και παρήγε εσώρουχα και πιζάμες για λογαριασμό επώνυμων εταιρειών. Τον περασμένο Ιούνιο οι μηχανές σταμάτησαν και οι 80 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά. σταμάτησαν και οι 80 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά. Οι περισσότεροι είναι άνω των 45 ετών, με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς και καμία εναλλακτική επιλογή εργασίας. Η Μαρία Αδαμίδου έχει κόρη που σπουδάζει, γιο φαντάρο και σύζυγο που ναι μεν δουλεύει, αλλά έχει να πληρωθεί από τον Αύγουστο! Ο Αντώνης Κοκκίνης και η Λαμπρινή Αντωνιάδου έχουν δύο παιδιά 15 και 16 ετών. Τώρα που απολύθηκαν και οι δύο από τη βιοτεχνία, βρίσκονται σε απόγνωση γιατί “δεν υπάρχουν πόρτες να χτυπήσουμε για δουλειά”. Η Ξένια Ντάλη έχει τρία ανήλικα παιδιά και αναζητά τρόπους για να εξαγοράσει τα 150 ένσημα που της λείπουν, για να κατοχυρώσει δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά “κι αυτά κοστίζουν”. “Προεκλογικά ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μας υποσχέθηκε ότι θα μας εντάξει σε πρόγραμμα, από τα αποθεματικά του ΕΣΠΑ, για να απορροφηθούν 50 άτομα στον δήμο Καβάλας, με 36 ευρώ ημερομίσθιο και ένσημο. Ακόμη το περιμένουμε” λέει η Νάντια Κλικά.


Απλήρωτοι εργαζόμενοι, ανεκτέλεστα συμβόλαια


“Έπειτα από τέσσερις μήνες που ήμασταν απλήρωτοι, αποφασίσαμε να κάνουμε επίσχεση εργασίας. Την επομένη πήγαμε στη δουλειά και βρήκαμε την πόρτα κλειδωμένη. Το βράδυ είχαν μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό”. Η Μαρία Βάικου είναι μία από τις 28 πρώην εργαζόμενες στα Bodyline Καβάλας, που ξαφνικά
Εργαζόμενες στα Bodyline Καβάλας βρέθηκαν στην ανεργία. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν άνεργες, αφού δεν τους κοινοποιήθηκε απόλυση και δεν έλαβαν τα δεδουλευμένα και την αποζημίωσή τους. “Όλο αυτό το διάστημα δείχναμε καλή θέληση προς την εταιρεία και κάναμε υπομονή επί τέσσερις μήνες” περιγράφει η Άννα Πολυμέρου, μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη στο ινστιτούτο επί 16 χρόνια.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν και περίπου 5.000 πελάτες του ινστιτούτου με συμβόλαια από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες ευρώ. Χθες οι εργαζόμενες στα Bodyline Καβάλας ενημέρωναν με έντυπα τους πελάτες των ινστιτούτων του ομίλου στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η “Μ” επικοινώνησε με τη διεύθυνση του ινστιτούτου στην Καβάλα και με τη διοίκηση του ομίλου στην Αθήνα, όμως κανείς από τους εκπρόσώπους των ιδιοκτητών δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.
 

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Πεδίο μάχης η Κερατέα

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στην Κερατέα. Η αστυνομία προχώρησε σε κατ οίκον έρευνα και στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο ΑΤ της περιοχής. Συγκρούσεις σώμα με σώμα, μολότοφ και δακρυγόνα. Τραυματισμοί και συλλήψεις.
  | 
Η κατ οίκον έρευνα και η σύλληψη ενός άνδρα, παρουσία εισαγγελέα, στην πόλη της Κερατέας δημιούργησε νέα ένταση. Η αστυνομική έρευνα έγινε στις περίπου έξι παρά είκοσι το απόγευμα της Τρίτης (08/02) και από εκείνη τη στιγμή, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε.
Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν επειδή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του δεν βρέθηκε κατά την αστυνομική έρευνα, μεταφέρθηκε όμως στο αστυνομικό τμήμα ο αδελφός του, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει, υποστηρίζουν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα στο σπίτι βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις, μολότοφ και υλικά κατασκευής τέτοιων βομβών. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, άδεια μπουκάλια, και μία κάμερα.
Επίσης στην Λεωφόρο Λαυρίου κοντά στο βιολογικό πάρκο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 32 βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, ένα μπιντόνι βενζίνης 20 λίτρων, τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και συγκεκριμένα μολότοφ και γκαζάκια, 2 μπουκάλια με "άκουα φόρτε" και 120 άδεια μπουκάλια μπύρας.

 Μέχρι νωρίς το βράδυ αναφέρονται συνεχείς συγκρούσεις, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, συμπλοκές σώμα με σώμα και πετροπόλεμος μέσα στην πόλη, στον χώρο γύρω από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά σε κατάσταση πολιορκίας.

 
 Φωτιές έχουν ανάψει και υπάρχουν μικροτραυματισμοί. Κάτοικοι έχουν βγει με λάστιχα και προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές. Νωρίτερα είχαν ηχήσει οι καμπάνες.

 Από την αστυνομία γίνεται επίσης γνωστό πως υπάρχουν τρεις ακόμα συλλήψεις, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το αστυνομικό τμήμα ενώ τουλάχιστον δύο αστυνομικοί φέρονται να έχουν τραυματιστεί.

ΑΚΗΣ Ο ΕΔΙΚΗΤΗΣ...ΜΕ ΤΑ ARMANI..


 Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΨΕΥΔΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «DER SPIEGEL»

«Ψευδές και συκοφαντικό» χαρακτήρισε το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος. 
«Ουδέποτε συνέστησα οιονδήποτε συνεργάτη μου στην εν λόγω εταιρεία, ούτε είχα οιαδήποτε σχέση με συνεργάτες της» αναφέρει ο Α. Τσοχατζόπουλος.
Ζητά από το περιοδικό ...

Δημήτρης Ρέππας: Τριαντά επτά χρόνια τζαμπατζής - Δείτε το βιογραφικό του και φρίξτε!


o ΑΡΧΙτζαμπατζής
(1974-2011)…τριαντά επτά χρόνια δεν έχει πληρώσει ποτέ στην ζωή του
(1974-2011)…τριαντά επτά χρόνια τζαμπατζής!!!

Ο υπουργός που αποκαλεί τζαμπατζή τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο και τελικά όποιον δεν αντέχει πια να του πιάνουνε συνέχεια το κώλο κατι τύποι σαν τον υπουργό..


Ειναι το λιγοτερο θρασος , ενας ανθρωπος που σε ολοκληρη τη ζωη του ζεί παρασιτικά απο τον Ελληνα φορολογούμενο, να τον αποκαλεί τζαμπατζή!
Ο άνθρωπος που αν καθήσει να μετρήσει καποια στιγμη τα ένσημα του, δεν θα του παρει περισσοτερο απο 30 δευτερολεπτα!!!
Ολα πράσινα και με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Για του λογου το αληθες διαβαστε το βιογραφικό του, απο την προσωπική του σελίδα παρακαλω.

    * 1974: Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    * 1975: Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), στις πρώτες μετά τη Δικτατορία ελεύθερες εκλογές των φοιτητικών οργάνων.
    * 1976 έως 1981: Γραμματέας αναπληρωτής της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    * 1981: Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Αρκαδίας.
    * 1984: Εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    * 1993: Εκλέχθηκε μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    * 22 Ιανουαρίου 1996: Αναλαμβάνει Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Πρωθυπουργός του αναθέτει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Τη θέση αυτή διατηρεί μετά τις εθνικές εκλογές του 1996 και του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001, επί έξι χρόνια.
    * Οκτώβριος 2001: Εκλέγεται μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, μετά το 6ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    * 24 Οκτωβρίου 2001: Αναλαμβάνει Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Θέση που διατηρεί μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου 2004
    * Κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του διετέλεσε μέλος της οκταμελούς Κυβερνητικής Επιτροπής και άλλων κυβερνητικών οργάνων. Ανέλαβε  σειρά νομοθετικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών στους τομείς της ενημέρωσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης.
    * Το πρώτο εξάμηνο του 2003, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων.
    * 7 Μαρτίου 2004: Εκλέγεται και αναλαμβάνει καθήκοντα Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέση στην οποία επανεκλέγεται από τους συναδέλφους του Βουλευτές και το 2006 διατηρώντας αυτή την ιδιότητα καθ’ όλη την κοινοβουλευτική περίοδο, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στα κορυφαία όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πολιτικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο και Εθνικό Συμβούλιο).
    * 4 Οκτωβρίου 2009: Εκλέγεται και αναλαμβάνει Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Ως Υπουργός και ως Βουλευτής έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε Διεθνείς Οργανισμούς και Εκδηλώσεις. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες – άρθρα και το βιβλίο «Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Οποιος μπορει να ανακαλυψει μεσα απο το βιογραφικο του υπουργου εστω και μια υποψια για ενσημο εργασιας εκτος ΠΑΣΟΚ κερδιζει το βιβλιο του υπουργου
«Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Τελικα στο Πανεπιστημιο δεν σπουδασε οδοντιατρος
Σπουδασε ΠΑΣΟΚ!!!
Και αυτη την επιστημη εφαρμοζει τωρα.
Και την εφαρμοζει καλα.
Ομολογουμενως δεν πηγαν τζαμπα αυτα που του εμαθε το «Πανεπιστημιο του ΠΑΣΟΚ» ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ!!!!

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ!!!Οσο για τα χρονια που «προσφερει» στον Ελληνικο Λαο (1974-2011)
ειναι κατα τι περισσοτερα
απο τα χρονια που «προσφερει «ενα αλλο μελος της Σοσιαλιστικης Διεθνους
σε ενα αλλο λαο… Ο Μουμπαρακ!
1974-2011 Τριαντα επτα χρονια τζαμπατζης

Τελεια..και παυλα .-



http://kozanitika.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ!!!


Ετοιμάζουν τον στρατό για τις διαδηλώσεις;

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από άσκηση του στρατού στο Κιλκίς, με ...κομπάρσους 50 διαδηλωτές. Πλέον είναι φανερό ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι τόσο σκληρά, που ο κόσμος δεν θα αντέξει και θα αντιδράσει.

Ο τρόπος αντίδρασης μέχρι τώρα είναι γνωστός. Απεργίες, στάσεις εργασίας και πορείες στους δρόμους.

Τί παραπάνω γνωρίζει όμως ο Ελληνικός στρατός και κάνει ασκήσεις στα στρατόπεδα με εικονικές συγκρούσεις πολιτών και σωμάτων ασφαλείας;

Στο βίντεο θα δείτε την άσκηση "Καλλίμαχος", που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Κιλκίς.

Στην αρχή θα δείτε τα γνωστά γυμνάσια που κάνουν οι φαντάροι. Μετά τα πρώτα 4 λεπτά όμως θα αναρωτηθείτε τι κάνουν τα άρματα μάχης, απέναντι σε διαδηλωτές-κομπάρσους, που υποτίθεται ότι διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης.

Το σκηνικό δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα. Αυτοκίνητα καίγονται, μολότοφ και πέτρες είναι στον αέρα και διαδηλωτές, επιτίθενται κατά των σωμάτων ασφαλείας.

Το ΓΕΕΘΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για άσκηση που στόχο έχει να φυλά μόνο τον χώρο των στρατοπέδων. Ο εξοπλισμός όμως των φαντάρων και το σκηνικό της άσκησης, μάλλον παραπέμπουν σε σκηνικό "πολέμου" στον χώρο των Εξαρχείων.

Επιπλέον μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη άσκηση έχει τεθεί σε εφαρμογή από Τα Δεκεμβριανά και μετά και στόχο είχε την αντιμετώπιση ταραχών εντός των πόλεων.

Ας ελπίσουμε φυσικά, ότι δεν θα ξαναδούμε τα τανκς να κάνουν βόλτες στην Πανεπιστημίου, όπως 35 χρόνια πριν!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!


ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ-31 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ...ΟΧΙ ΚΙ ΑΠ` ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ..

Φλεβάρη μήνα εις τσι οχτώ, κι απ'του Θεού το βόλι, αφήνω πίσω το χωριό, αφήνω και την πόλη. Αφήνω πίσω μουσικές, και λύρα και λαγούτο, αφήνω πίσω μου χαρές, κι ούλο τον κόσμο ετούτο. Κύρη μου χαμογέλασε, μανούλα μου στολίσου, στην πύλη ήρθα και στέκομαι, όξω του παραδείσου. 

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος, (7 Ιουλίου 1936 - 8 Φεβρουαρίου 1980) γεννήθηκε το 1936, στο ορεινό χωριό Ανώγεια του Ρεθύμνου της Κρήτης από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες. Στα πέντε του χρόνια, όταν οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του, ξεριζώθηκε απο τον τόπο του μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου όπου παρέμειναν μέχρι και την απελευθέρωση της Κρήτης.
Αδέλφια του είναι...

ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ 2Ο11

Μαγειρεύουν με λάδι από τάφους!!!

Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων σε νεκροταφεία, από φτωχούς λαθρομετανάστες. Αναστάτωση και εικόνες σοκ στην Κρήτη. Δεν κλέβουν μόνο κοσμήματα, αλλά αδειάζουν και το λάδι από τα καντήλια. Μήνυση κατ' αγνώστων από δήμαρχο

Δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό οι ιστορίες ανθρώπινης εξαθλίωσης και τα κρούσματα κλοπών ακόμα και κατοικίδιων για λόγους επιβίωσης σε κάθε γειτονιά.
Ωστόσο, αυτή τη φορά, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας φαίνεται ότι έβαλαν στόχο το λάδι από τα καντήλια νεκροταφείων του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για οικιακή χρήση.
Λόγω της ακραίας φτώχειας, μετανάστες προσφεύγουν στην έσχατη λύση του ανοίγματος τάφων, προκειμένου να βρουν κοσμήματα και χρυσαφικά, για να τα πουλήσουν.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών του νομού Ηρακλείου, σκοπός των απελπισμένων δεν είναι μόνο να ανοίξουν τάφους,  αλλά και να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα που, ενδεχομένως, να τα χρησιμοποιήσουν για να ζήσουν.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, κάτοικοι των Αμιρών στη Βιάννο Κρήτης, αντέδρασαν, όταν πηγαίνοντας στο κοιμητήριο του χωριού αντίκρισαν...

ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ...



ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Ο ΜΠΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ!!!

 

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την ακύρωση του ταξιδιού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στην Ελβετία. Ο Μπους σε περίπτωση που μετακινηθεί σε άλλη χώρα πέραν των ΗΠΑ κινδυνεύει να συλληφθεί με την κατηγορία του βασανισμού.

Για το λόγο αυτό ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε τη συμμετοχή του σε ένα γκαλά που οργανώνει ο Eβραίος Κέρεν Χάγιεσοντ στις 12 Φεβρουαρίου στην Ελβετία.

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Συνδέσμων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κάθριν Γκάλαχερ, δήλωσε: "Το εύρος της Συνθήκης κατά των βασανιστηρίων είναι μεγάλο και ο φάκελος εναντίον του κ. Μπους είναι έτοιμος ...

ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ.......ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑ!!!

Aπό τα 70.000 προγραμματισμένα ραντεβού της Δευτέρας στο ΙΚΑ, εξυπηρετήθηκαν μόνο 10.000
Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι του ΙΚΑ που προσπάθησαν να εξυπηρετηθούν από τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. 
Οι περισσότεροι γιατροί των Ταμείων αυτών, των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στις λίστες που εξέδωσε το υπουργείο, αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς του ΙΚΑ, κυρίως γιατί ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις από τους ιατρικούς συλλόγους.
Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σημειώθηκαν και ευτράπελα με τις λίστες, στις οποίες βρέθηκαν τα ονόματα γιατρών που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή δεν βρίσκονται.. εν ζωή.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί ασφαλισμένοι που έσπευσαν στα γραφεία του ΙΚΑ για να ενημερωθούν για τις λίστες, πήραν την απάντηση ότι δεν είχαν ακόμη τυπωθεί. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, από τη Δευτέρα τα πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΙΚΑ που λόγω της απεργίας των γιατρών του Ταμείου δεν εξυπηρετούνται, θα μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού με γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. Ωστόσο η "πρεμιέρα" της εφαρμογής της εγκυκλίου, δεν κρίνεται ικανοποιητική
.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ενδεικτικά, στην Πάτρα από τους 520 γιατρούς που βρίσκονταν στις λίστες μόνο οι πέντε εξυπηρέτησαν ασθενείς, ενώ στη Λάρισα από τους 70 εξυπηρέτησαν μόνο οι τρεις. Στην περιφέρεια μόνο το 37% των γιατρών που βρίσκονταν στις λίστες εξυπηρέτησαν τελικά ασθενείς. Aπό τα 70.000 προγραμματισμένα ραντεβού της Δευτέρας στο ΙΚΑ, εξυπηρετήθηκαν μόνο 10.000

Ο «Στολίσκος της Ελευθερίας» θα πλεύσει ξανά προς τη Γάζα


Ένα χρόνο μετά την αιματηρή επέμβαση των ισραηλινών 
Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα προγραμματίζουν οι οργανωτές του «Στολίσκου της Ελευθερίας», όπως ανακοίνωσαν σήμερα στη Μαδρίτη.
Η αποστολή, με πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, θα αποπλεύσει τον ερχόμενο Μάιο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. 
Ο συντονιστής της πρωτοβουλίας στην Ισπανία, Μανουέλ Ταπιάλ, έδωσε συνέντευξη Τύπου χωρίς να διευκρινίσει ούτε την ακριβή ημερομηνία, ούτε τα λιμάνια απόπλου. Τα πλοία προβλέπεται να φτάσουν στη Γάζα στα τέλη Μαΐου, ένα χρόνο μετά την πολύνεκρη επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον του πρώτου στολίσκου.
Ο νέος στολίσκος θα αποτελείται από 7-15 πλοία στα οποία θα επιβαίνουν εθελοντές από 25 χώρες, ανέφεραν οι οργανωτές. Θα μεταφέρει κυρίως οικοδομικά υλικά, μηχανήματα αφαλάτωσης για την παραγωγή πόσιμου νερού και γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

600 δις € οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία..

epikaira.gr
Τρεις φορές περισσότερα χρήματα έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία απ’ ότι στην ίδια τους τη χώρα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για καταθέσεις ύψους περίπου 600 δισ. ευρώ! Η ελληνική...


κυβέρνηση δε, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

Με τίτλο «Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», είναι το περιοδικό αναφέρεται στη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες.

«Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.

Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.
epikaira.gr

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!


 Οι μνηστήρες για τους 30.000 κουλοχέρηδες

newpost.gr
Οι μνηστήρες έχουν πάρει ήδη θέση στην ουρά για το φιλέτο των κουλοχέρηδων που σύντομα θα κατακλύσουν την χώρα.
Ένα φιλέτο που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσει θα αγγίξει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 δισ. ευρώ.
Και φυσικά εν μέσω.. οικονομικής κρίσης, ένα τέτοιο ποσό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα "βαριά" ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Oi επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν στο παιχνίδι του τζόγου είναι πολλοί, έχουν τις κατάλληλες «άκρες» και ήδη ετοιμάζονται για πόλεμο. 
Πρώτος και καλύτερος o ...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ...


Λάδι Καλαμάτας, έξτρα παρθένο και κλιματικά ουδέτερο, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε διεθνείς προσωπικότητες και ξένους ηγέτες, ως πρωτοχρονιάτικο δώρο. 

Σύμφωνα με το "Εθνος" όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν άνθρωποι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας έστειλαν στον πρωθυπουργό ένα καλάθι με τα προϊόντα τους.
Στο καλάθι υπήρχε και το ελαιόλαδο, κάτι που ενθουσίασε τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε, μέσω του γραφείου του, να σταλούν αρκετές φιάλες ώστε να προσφερθούν ως δώρα σε προσωπικότητες απο όλο τον κόσμο.
Η ανταπόκριση απο την Ενωση Συνεταιρισμών Μεσσηνίας ήταν άμεση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ευχαριστήριο σημείωμά του υπογραμμίζει την ανάγκη ανάδειξης "προϊόντων ταυτότητας και υψηλής ποιότητας της πατρίδας μας". 
Mάλιστα, το ελαιόλαδο που προσφέρθηκε στους ξένους ηγέτες συνοδεύεται απο ένα μικρό μήνυμα για τις ιδιότητες του προϊόντος.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ!!!


Eργαζόμενοι ΕΝΚΛΩ:Έκλεισαν τον Προμαχώνα


Τα δεδουλευμένα τους και την ενεργοποίηση της διοικητικής πράξης που προβλέπει περαιτέρω δανεισμό της εταιρείας με 27 εκατ. ευρώ διεκδικούν...περίπου 250 εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας οι οποίοι απέκλεισαν το πρωί την ελληνοβουλγαρική μεθόριο στο ύψος του σταθμού του Προμαχώνα.
Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει πως τα κονδύλια θα χορηγηθούν στην ΕΝ.ΚΛΩ. από πέντε τράπεζες με την εγγύηση του Δημοσίου και έχει ήδη δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
Δεν έχει όμως ακόμα εφαρμοστεί διότι δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρνούνται να την υλοποιήσουν εάν δεν συναινέσει και η Ε.Ε..
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι της εταιρίας και από τις πέντε περιοχές όπου υπάρχουν μονάδες του ομίλου της ΕΝ.ΚΛΩ. στη βόρεια Ελλάδα, στη Νάουσα, την Κομοτηνή, την Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

greece-salonika.blogspot.com

ΧΡΥΣΕΣ ..ΠΑΤΑΤΕΣ


«12 λεπτά το κιλό ανέβηκε μέσα σε ένα μήνα η χονδρική τιμή της πατάτας στην αγορά του Ρέντη. Όπως παρουσιάζεται στην κεντρική σελίδα της αγοράς η επικρατέστερη τιμή του «φαγητού του λαού» στις 7 Ιανουαρίου 2011 ήταν 50 λεπτά . Μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο απο εκει όπου φτάνουν τόνοι πατάτας στη χώρα μας η τιμή της εκτοξεύτηκε στα 62 λεπτά με οτι αυτό συνεπάγεται για την τιμή στο πάγκο του μανάβη. Παραγωγοί και πωλητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η έλλειψη να οδηγήσει την τιμή κοντά στο ευρώ ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.»
(www.agroschannel.com)

ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ...ΑΠΟ ΤΗ ΧΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό, αφού λόγω των περικοπών στις δαπάνες τους κόβεται το ρεύμα, ενώ σε ορισμένες από αυτές έχουν σταλεί εξώδικα λόγω μη καταβολής του ενοικίου. 
 Ελληνική πρεσβεία σε σκανδιναβική χώρα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς δεν είχε έγκριση κονδυλίων για το ηλεκτρικό.
 60% μείωση στις λειτουργικές δαπάνες προέβλεπε το κράτος, μέσα στην μείωση περιλαμβάνονται τα ανελαστικά έξοδα όπως το ηλεκτρικό, το νερό και η θέρμανση. 
 Κατά 60%-70% έχουν περικοπεί δαπάνες ακόμα και για τη βενζίνη των υπηρεσιακών αυτοκινήτων! Αποτέλεσμα; Οι Έλληνες διπλωμάτες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους ώστε να μπορούν να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες.
 Ενώ οι συνθήκες εργασίας δεν αρμόζουν σε πρεσβείες όταν υπάλληλοι αναγκάζονται να εργάζονται με ημιφώς και βαρύ ρουχισμό για να μην ξοδεύουν τα ελάχιστα κονδύλια του ηλεκτρικού. Ειδικά στις βόρειες χώρες οπου ο χειμώνας είναι βαρύς και διαρκεί, τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες, και τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης να απαντήσει στις ανεπίσημες καταγγελίες των διπλωματών. 
απο το sport-fm.gr

Άλκηστις Πρωτοψάλτη:ΑΦΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...


Άλκηστις Πρωτοψάλτη: “Ονειρεύομαι μια χώρα που θα βάλει μια τάξη και κάποιους στη φυλακή”


ΕΝ.ΚΛΩ Ο παράδεισος που έγινε... κόλαση


Της Λίνας Τσιρέκα
ltsireka@makthes.gr

“Ξεκίνησα έφηβος να εργάζομαι ως μηχανοτεχνίτης στην Κ. Δούδος. Εγώ και οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία ζούσαμε στον παράδεισο.  Ό,τι πρόβλημα είχαμε, πηγαίναμε στο αφεντικό και μας το έλυνε. Αν χρειαζόμασταν χρήματα, το αφεντικό ήταν εκεί.  Όλα αυτά μέχρι το 2000, όταν ο Λαναράς εξαγόρασε την εταιρεία και σταδιακά βρεθήκαμε στην κόλαση”.
Τα λόγια ανήκουν στον Αναστάσιο Μαναζή, έναν από τους εργαζόμενους του ομίλου Λαναρά που από το 2008 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, περιμένοντας -ίσως μάταια- να τους καταβληθούν τα 24 μηνιάτικα που τους οφείλει η εταιρεία, μα πάνω από όλα τις μηχανές της ΕΝΚΛΩ να ξαναλειτουργήσουν.Με δανεικά ζουν οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ περιμένοντας να ξανακούσουν τις μηχανές των εργοστασίων.
Για τον κ. Μαναζή, όπως και για εκατοντάδες άλλους συναδέλφους του (620 άτομα είναι σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας), το χαϊδεμένο παιδί μεγάλων τραπεζών και χρηματιστηριακών γραφείων, ο “μάγος της Σοφοκλέους”, όπως τον αποκαλούσαν το 1999, ο ιθύνων νους και αφεντικό του κλωστοϋφαντουργικού ομίλου Κλωνατέξ, που κάποτε ανέβασε σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δραχμές τη χρηματιστηριακή αξία του ομίλου, ο Θωμάς Λαναράς, αποτέλεσε την αιτία που σήμερα βρίσκονται χωρίς εργασία και αναγκάζονται να ζουν με δανεικά.
“Η Κ .Δούδος ήταν μια οικογενειακή εταιρεία στη Νέα Ραιδεστό. Χρόνο με τον χρόνο αναπτυσσόταν. Παρήγαγε πρωτοποριακά νήματα, ασχολούνταν με την έρευνα και τροφοδοτούσε την Benetton και την Asics. Από τους αρχικά 23 εργαζόμενους φτάσαμε να είμαστε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...