ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ....ΛΟΤΤΟ!!ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΕΛΛΑΔΑ..


Σχολεία στην Κρήτη μαζεύουν χρήματα με λαχειοφόρες αγορές

Αγανακτισμένα είναι τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών καθώς ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει ακόμα διαθέσει το ποσό που οφείλει να χορηγήσει για την πληρωμή της τρίτης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης στις Σχολικές Επιτροπές. 


Η εμπλοκή αυτή έχει πλήρως απορρυθμίσει τη λειτουργία των σχολείων τα οποία χρωστούν χρήματα σε προμηθευτές για δαπάνες που αφορούν την λειτουργία τους και το χειρότερο να εμποδίζεται η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία τους εξαιτίας ελλείψεων.

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που οι γονείς των παιδιών έχουν αναγκαστεί να οργανώνουν παζάρια και λαχειοφόρες αγορές για να καταφέρουν να μαζέψουν χρήματα για την πληρωμή του πετρελαίου θέρμανσης, του καθαρισμού των κτιρίων, για την αγορά αναλώσιμων υλικών γραφικής ύλης και καθαρισμού συντηρήσεων και επισκευών.

Η άνευ προηγουμένων κατάσταση έχει ξεσηκώσει τους γονείς που στρέφονται κατά της Λότζια και την καλούν να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στα παιδιά ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο οι ανάγκες των σχολείων να πληρώνονται μέσω λαχειοφόρων αγορών…

Με σχετική επιστολή τους σημειώνουν ότι η υπομονή και η ανοχή όλων έχει εξαντληθεί, διότι δεν έχουν επιλέξει αυτού του είδους τα σχολεία για τα παιδιά…

Ωστόσο αίσθηση προκαλεί ότι τα χρήματα αυτά δεν δίδονται από το δήμο τη στιγμή που υπάρχει έγκριση τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τον επίτροπο που έχει εγκρίνει τη δαπάνη και παρόλα αυτά ο δήμος δεν πληρώνει τη δαπάνη.

Οι γονείς των παιδιών στρέφονται κατά του δημάρχου από τον οποίο ζητούν ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τον καλούν να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί το όλο θέμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η δεινή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων οικογενειών, οι περικοπές των εσόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού, η ανεργία, η ανασφάλεια, έχουν αναγκάσει τους γονείς να διαμαρτύρονται έντονα αφού καλούνται να ξαναπληρώσουν ακριβά την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η υπομονή και η ανοχή όλων μας έχει εξαντληθεί διότι δεν έχομε επιλέξει εμείς αυτού του είδους τα σχολεία για τα παιδιά μας.

Ρωτάμε τον δήμαρχο του Δήμου Ηρακλείου, κ. Κουράκη Γιάννη γιατί δεν δόθηκαν τα χρήματα της 3ης δόσης του 2010; Ενώ είχαν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, είχαν εγκριθεί από τον επίτροπο αλλά παρόλα αυτά δεν εκταμιεύθηκαν στις Σχολικές Επιτροπές από το ταμείο του δήμου με αποκλειστική ευθύνη του δήμου.

Δεν μπορούμε να πιστέψομε την πληροφόρηση ότι ο επίτροπος μπλόκαρε το ποσό, ή ότι η μη καταβολή οφείλεται στη δυσλειτουργία των υπηρεσιών εξαιτίας των διοικητικών αναδιαρθρώσεων των Καλλικρατικών Δήμων.

Η 3η δόση του 2010 έχει κατανεμηθεί και πιστωθεί σε όλους τους υπόλοιπους δήμους του νομού Ηρακλείου από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μήπως δεν υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου; Κύριε δήμαρχε, γνωρίζοντας ότι σέβεστε τους δημότες που εκπροσωπείτε θα θέλαμε να εγγυηθείτε την άμεση καταβολή των χρημάτων της 3ης δόσης του 2010 στις Σχολικές Επιτροπές του πρώην Δήμου Ηρακλείου ώστε να μην χαθούν».

Πηγή:patris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...