ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...


Πριν πας να ψηφίσεις σκέψου το μέλλον σου..και το βασικότερο ...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ..  το να απέχουμε απο τις εκλογές  ειναι σαν να παραδίνουμε το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια του άγνωστου...




ΠΗΓΗ http://aravas.blogspot.com/2010/10/blog-post_2441.html

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.... Χάθηκαν 1,2 δισ. ευρώ από μια κουβέντα…


  • Ο λόγος για την λέξη “εκλογές” που ακούστηκε την Δευτέρα από τα χείλη του πρωθυπουργού, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων εκτοξεύθηκε έως τις 820 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο έχασε 1,2 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση του μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις!
  • Είναι προφανές ότι οι επενδυτές...πρέπει πρώτα να κοιτούν το spread πριν ανοίξει η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο. Μόνο μια συρρίκνωση του θα βοηθήσει για να επιστρέψει η ηρεμία…
    Στην Αθήνα, όμως, δεν είχαμε μόνο τις πιέσεις στα spread, αλλά και την ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 1 δισ. ευρώ.

    Η αύξηση, η οποία ορίστηκε για τον Ιανουάριο ξύπνησε τα άσχημα αντανακλαστικά των επενδυτών και ο συνδυασμός με την άνοδο του spread οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη ενδοσυνεδριακά στα χαμηλά των 1532 μονάδων.

    Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή έκλεισε στις 1547,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,93%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες ήταν 3,64%. 



ΠΗΓΗ  http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/12_30.html

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.....ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

Επίθεση Μπακογιάννη κατά Παπανδρέου και Σαμαρά



«Εμείς θα δώσουμε τη μάχη της συμφιλίωσης και της συνεργασίας και, πάνω από όλα, τη μάχη για την ανάπτυξη της Κρήτης για την επόμενη τετραετία». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το Λασίθι όπου βρέθηκε, η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι Κρητικοί σε αυτές τις εκλογές θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα: «Τόσο στον πρωθυπουργό που θέτει εκβιαστικά διλλήματα και προκαλεί αναστάτωση στην ελληνική οικονομία αλλά και διεθνώς με την εκλογική ρητορεία, όσο και στον κ. Σαμαρά, που εξετέθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εξαιτίας της "διγλωσσίας" που χρησιμοποίησε», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η ίδια.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε επίσης ότι η περιοδεία ξεκίνησε από το Οροπέδιο Λασιθίου, μια από τις πιο όμορφες αλλά τις φτωχότερες περιοχές της Κρήτης που έχει όμως πολλές δυνατότητες για την ανάπτυξή της.


Από εδώ στέλνουμε το μήνυμα για τη μάχη της ανάπτυξης, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η ίδια αλλά και ο συνδυασμός "Μάχη για την Κρήτη" δεν θα το βάλουν κάτω. «Θα δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης της Κρήτης και θα την κερδίσουμε».


Διότι, όπως συνέχισε, κόντρα στο ρεύμα και παρά το γεγονός ότι η κρίση δεν έχει κάνει σοφότερες τις κομματικές ηγεσίες, «εμείς θα δώσουμε τη μάχη της συμφιλίωσης και της συνεργασίας, και πάνω από όλα, τη μάχη για την ανάπτυξη της Κρήτης για την επόμενη τετραετία».


Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ιεράπετρα και τη Σητεία και συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους.


http://www.nooz.gr/greece/mpakogianni-8a-dosoume-ti-maxi-tis-sumfiliosis

Οι τρείς τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Oι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του ?)
1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.
Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι. Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:
1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!
2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!
3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!

ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ..........

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ "ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ"


 
 
 

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Θανάση Βέγγου. Μάλιστα σήμερα με απόφαση των γιατρών ο δημοφιλής ηθοποιός βγήκε από την μονάδα αυξημένης φροντίδας, που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αναπνευστικό.

Οι θεράποντες γιατροί πήραν την συγκεκριμένη απόφαση μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Θανάσης Βέγγος.

Πλέον ο δημοφιλής ηθοποιός νοσηλεύεται σε θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί απόφαση, για το πότε ακριβώς θα πάρει εξιτήριο.

ΠΡΕΖΑ TV

ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΦΟΝΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.....

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Ανεφοδιασμός μέσω Τουρκίας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καστελλόριζου, που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Τουρκία για να εξασφαλίζουν είδη πρώτης ανάγκης. Εδώ και δύο εβδομάδες το πλοίο "Πρωτεύς" δεν εκτελεί δρομολόγια, ενώ οι πτήσεις μικρών αεροπλάνων ματαιώνονται λόγω των ανέμων
Αποκλεισμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει το Καστελλόριζο, καθώς έχουν διακοπεί τα δρομολόγια που συνδέουν το ακριτικό νησί με τη Ρόδο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", εδώ και 15 ημέρες το πλοίο "Πρωτεύς" δεν εξυπηρετεί πλέον το νησί, καθώς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας σταμάτησε την επιχορήγηση των δρομολογίων.
Για το θέμα απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, ο οποίος υποστηρίζει ότι "τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας".
Οι λόγοι διακοπής της επιχορήγησης, σχετίζονται με τη µε τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που ανήκει κυρίως στον Δήµο Σύµης και που συνδέει τη Ρόδο, εκτός από το Καστελλόριζο, µε τη Σύµη, την Τήλο και την Κω.
Έτσι, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ο ανεφοδιασμός του νησιού, γίνεται μέσω Τουρκίας!
Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει λύση και οι κάτοικοι καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική πόλη Αντίφυλο (Κας) για να εφοδιάζονται µε είδη πρώτης ανάγκης.
Αυτή την περίοδο, υπάρχει ένα µόνο δροµολόγιο την εβδοµάδα µε το οχηµαταγωγό "Διαγόρας" και οι περισσότερες πτήσεις µε τα µικρά αεροπλάνα συνήθως µαταιώνονται, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Επίσης για να μεταβούν στη Ρόδο, οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία. 

http://news247.gr/ellada/apokleismeno_to_kastellorizo.608403.html#commentsList

Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου ενός των καλύτερων στο χώρο κατά τη γνώμη μας.

ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Εισαγωγές ..απ' όπου να΄ναι

Το 2009 η ελληνική οικονομία πλήρωσε 9 εκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία, για εισαγωγές λεμονιών.. Συνολικά οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από τη γειτονική χώρα μας κόστισαν περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ.
Ομως, το...παράδειγμα αυτό δεν είναι και το μοναδικό που δείχνει τις στρεβλώσεις, αλλά και την τεράστια υποχώρηση που παρουσίασε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες στην παραγωγή προϊόντων καθαρά «ελληνικών»...
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι εισαγωγές τροφίμων από την Αίγυπτο έφτασαν τα 31 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται κυρίως για πατάτες, αγκινάρες, φρέσκα κρεμμυδάκια και ελιές.
Από την Ινδία εισάγουμε κυρίως ρεβίθια και κρεμμύδια αξίας 8,8 εκατ. ευρώ. Από την ίδια χώρα εισάγουμε σουπιές, καλαμάρια και γαρίδες, αξίας 17,5 δισ. Μόνο οι σουπιές κόστισαν 5,7 εκατομμύρια, ενώ έγιναν εισαγωγές και ινδικών αυτοκινήτων αξίας 60 εκατ. ευρώ.
Η Κίνα είναι μεγάλη προμηθεύτρια ειδών ένδυσης και υπόδησης, για τα οποία πληρώσαμε το 2009 πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και τα παιχνίδια «made in china» μας κόστισαν γύρω στα 78 εκατομμύρια.
Αράπικα φιστίκια, ξερά φασόλια, μανταρίνια, σκόρδα, βερίκοκα, ξερές σταφίδες και παρασκευασμένα μανιτάρια, περιλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των κινέζικων ειδών αγροτικών προϊόντων που εισάγουμε στη χώρα μας, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα 10 εκατομμύρια μας κοστίζουν τα κινέζικα κατεψυγμένα θαλασσινά.
Η Ιταλία μεταξύ άλλων έστειλε στην Ελλάδα είδη ένδυσης αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ, έπιπλα 280 εκατομμυρίων, κρέατα 106 εκατ. ευρώ και φρούτα 115 εκατ. ευρώ, και η Βρετανία ποτά (κυρίως ουίσκι) αξίας 137 εκατομμυρίων ευρώ.
Από τη Γαλλία η Ελλάδα προμηθεύεται κρέατα (350 εκατ.) και καλλυντικά (150 εκατ.) και από την Ολλανδία κρέατα (300 εκατ.), γαλακτοκομικά (200 εκατ.), φρούτα (100 εκατ.). Συνολικά οι εισαγωγές τροφίμων από την Ολλανδία ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια ευρώ.
Η Βουλγαρία και η FYROM εφοδιάζουν τη χώρα μας με έτοιμα ενδύματα (150 και 71 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/26.html

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ!!Χωρίς θέρμανση δημοτικό σχολείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης – «Έκοψαν» το φυσικό αέριο λόγω οφειλής

Από newsblog | Οκτωβρίου 29, 2010 - 9:22 πμ
Η οφειλή για την κατανάλωση φυσικού αερίου από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης ήταν αρκετή για να οδηγήσει στην διακοπή παροχής αερίου, αφήνοντας χωρίς θέρμανση στο κρύο τους μικρούς μαθητές. Η οφειλή είναι της τάξεως των 2.000 ευρώ περίπου, αλλά για φέτος σημειώνονται περικοπές στα χρήματα που έχουν αποσταλεί στις Σχολικές Επιτροπές για την αντιμετώπιση των εξόδων της χρονιάς. Το ίδιο περίπου πρόβλημα αντιμετωπίζει και το νηπιαγωγείο της περιοχής, το οποίο δεν μπορεί να προμηθευτεί πετρέλαιο για τον καυστήρα του, καθώς δεν του χορηγείται πίστωση.

http://www.newsblog.gr/index.php/50149/xoris-thermansi-dimotiko-sxoleio-sti-s

15.917.000. ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
23.109.000 .ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Σε ιστορικό υψηλό η ανεργία
Το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη έφτασε στο ιστορικό υψηλό 10,1% το Σεπτέμβριο, οριακά πάνω από το 10% του περασμένου Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.
Αυτό σημαίνει ότι επί επτά μήνες, το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται γύρω στο 10%, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τη δημιουργία της ευρωζώνης το 1999.
Συνολικά 15.917.000 άνθρωποι ήταν χωρίς δουλειά τον Σεπτέμβριο στις 16 χώρες της ευρωζώνης, δηλαδή 67.000 περισσότεροι από τον Αύγουστο.
Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία παρέμεινε σταθερή το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, στο 9,6% του ενεργού πληθυσμού, αλλά ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 71.000 άτομα, στα 23.109.000.
Σύμφωνα με τη Eurostat, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στην Ολλανδία (4,4%) και την Αυστρία (4,5%), ενώ τα υψηλότερα στην Ισπανία (20,8%). Το ποσοστό της ανεργίας στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ανέρχεται σε 6,7% και 10% αντίστοιχα.
http://www.newsbeast.gr

Δε βουλιάζουμε ναυαγήσαμε ήδη

Οι νεότερες εξελίξεις για τη χρεωκοπία της Ελλάδας
Κατά 4% θα συρρικνωθεί φέτος η ελληνική οικονομία, ενώ το 2001 κατά 2,5% έως 3%, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μελέτη της Icap, το α’ εξάμηνο του 2010, συνολικά 200 επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε πτώχευση.
Σε ανοδική πορεία και σήμερα το spread των ελληνικών ομολόγων, μια εξέλιξη που αποδίδεται από διεθνή Μέσα στις δηλώσεις εκπροσώπων αμερικανικών επενδυτικών ταμείων το τελευταίο διήμερο, για την προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. Τα spread χρησιμοποιούνται ως μέσο τρομοκράτησης του κόσμου - είναι άγνωστα και άρα τον φοβίζουν πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα, δε θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεωκοπήσει ακόμα, διότι ακόμα ρημάζουν (πχ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κτλ), και ακόμα έχουν πολλά χρήματα να πάρουν. Αν και όταν ρημάξουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, τότε θα κυρηχθεί επίσημα η χρεωκοπία, στην οποία ήδη βρίσκεται η Ελλάδα
Αναδιάρθρωση του χρέους προβλέπει ο Ρουμπινί Ο διάσημος οικονομολόγος εξηγεί στην «Κ» γιατί την θεωρεί αναπόφευκτη στο μέλλον Το ξέρουν ότι δε θα τα πάρουν όλα - και απλά ετοιμάζονται για να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν, αποφεύγοντας και τη σταση πληρωμών, που θα έκλεινε πολλές τράπεζες και θα έδινε ανάσα στο λαό, που τώρα ρημάζεται για χατήρι της Ντόιτσε Μπανκ και των άλλων... Παρά την εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύεται και θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του, υποστηρίζει μιλώντας στην «Κ» ο διάσημος οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί. «Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην την λέτε πτώχευση. Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί» ο δανεισμός από το ΔΝΤ και την Ε. Ε. το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αναβάλει την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα όταν γίνει αυτή να μην είναι πλέον ελεγχόμενη. -Οι Ελληνες γυρίζουν και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι ποτέ δεν θα προχωρήσουν σε πτώχευση. Το ζήτημα δεν είναι η πτώχευση. Πολύ λίγα κράτη κάνουν ξεκάθαρη πτώχευση. Αλλά πολλά προχωρούν σε επιβαλλόμενη από τις αρχές, που διέπουν τις αγορές, ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους τους.
by ciaoant1
http://tsak-giorgis.blogspot.com/

PEOPLE ARE AWESOME.

Eνας για τον ΠΑΟΚ ρεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!

ΟΙ 200 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου IFFHS ανακοίνωσε στις 25/10/2010 τη λίστα με τους 200 καλύτερους προπονητές παγκοσμίως από το 1996 έως σήμερα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η παρουσία του προπονητή του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης στη 19η θέση της σχετικής κατάταξης σε ισοβαθμία με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Όττο Ρεχάγκελ με 63 βαθμούς. Από την υπόλοιπη λίστα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παρακάτω εν ενεργεία ή πρώην τεχνικοί ελληνικών ομάδων: Στη θέση 44 ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Άνχελ Ιορντανέσκου με 36 βαθμούς, στη θέση 48 ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ Ανρί Μισέλ με 34 βαθμούς, στη θέση 54 ο πρώην προπονητής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ζίκο με 29 βαθμούς, στη θέση 64 ο Σρέτσκο Κάτανετς πρώην προπονητής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με 27 βαθμούς, στη θέση 74 ο Όλεγκ Μπλαχίν τεχνικός που διετέλεσε στον πάγκο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του ΙΩΝΙΚΟΥ με 24 βαθμούς, στη θέση 77 ο Σέργκιο Μαρκαριάν πρώην προπονητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, του ΗΡΑΚΛΗ και του ΙΩΝΙΚΟΥ με 22 βαθμούς, στη θέση 136 ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι πρώην προπονητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ με 11 βαθμούς, στη θέση 191 ο Τιμούρ Κετσπάγια πρώην τεχνικός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με 4, βαθμούς, στη θέση 195 ο νυν προπονητής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ερνέστο Βαλβέρδε με 3 βαθμούς και στη θέση 207 (με ισοβαθμία) ο Ίλια Πέτκοβιτς πρώην τεχνικός του ΑΡΗ με 1 βαθμό. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τους πρώτους 20 προπονητές στην παγκόσμια κατάταξη:
1.Sir Alexander FergusonΣΚΩΤΙΑ207
2.Arsène WengerΓΑΛΛΙΑ172
3.Marcello LippiΙΤΑΛΙΑ146
4.Guus HiddinkΟΛΛΑΝΔΙΑ141
5.Luiz Felipe ScolariΒΡΑΖΙΛΙΑ133
6.Ottmar HitzfeldΓΕΡΜΑΝΙΑ127
7.Sven-Göran ErikssonΝΟΡΒΗΓΙΑ126
8.José Mário dos Santos Mourinho FelixΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 115
9.Marcelo Alberto BielsaΑΡΓΕΝΤΙΝΗ112
10.Fabio CapelloΙΤΑΛΙΑ106
11.Franklin RijkaardΟΛΛΑΝΔΙΑ104
12.Rafael BenítezΙΣΠΑΝΙΑ97
13.Carlo AncelottiΙΤΑΛΙΑ96
14.Vicente del BosqueΙΣΠΑΝΙΑ83
15.Karel BrücknerΤΣΕΧΙΑ76
16.Carlos BianchiΑΡΓΕΝΤΙΝΗ75
Giovanni TrapattoniΙΤΑΛΙΑ75
18.Carlos Alberto Gomes ParreiraΒΡΑΖΙΛΙΑ65
19.Héctor Raúl CúperΑΡΓΕΝΤΙΝΗ63
Otto RehhagelΓΕΡΜΑΝΙΑ63

Έκλεισε το LimeWire

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε τις δισκογραφικές εταιρείες, διατάζοντας την άμεση απενεργοποίηση της λειτουργίας της ιστοσελίδας ανταλλαγής μουσικών αρχείων LimeWire. Τίτλοι τέλους για τον δημοφιλή ιστότοπο ανταλλαγής μουσικών αρχείων μπήκε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στις ΗΠΑ, δικαιώνοντας τις δισκογραφικές εταιρείες που κατέθεσαν αγωγή για «μαζική παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας». Η απόφαση του δικαστηρίου του Μανχάταν υποχρεώνει την νεοϋορκέζικη εταιρεία Lime Wire LLC να απενεργοποιήσει άμεσα «τις λειτουργίες αναζήτησης, κατεβάσματος, ανεβάσματος, εμπορίας αρχείων ή/και διανομής αρχείων», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Οι ενάγουσες δισκογραφικές εταιρείες «υπέστησαν, και θα συνεχίσουν να υφίστανται, ανεπανόρθωτες ζημιές» από την ανταλλαγή πειρατικών αρχείων μουσικής, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. ο λογισμικό LimeWire επέτρεπε στους χρήστες να αναζητούν και να κατεβάζουν αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στους υπολογιστές άλλων χρηστών του δικτύου. Μια δεκαετία μετά την εμφάνισή του, το LimeWire είχε μέχρι σήμερα 50 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα, οι χρήστες αυτοί αντιστοιχούσαν στο 58% των ανθρώπων που παραδέχτηκαν ότι κατέβαζαν πειρατική μουσική το 2009. Την τελευταία δικαστική απόφαση χαιρέτισε η Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας Αμερικής, η οποία εκπροσωπεί τους ενάγοντες, πρόκειται δηλαδή για τις δισκογραφικές εταιρείες που ανήκουν στη Universal του ομίλου Vivendi, τη Sony Music, τη Warner Music και την ΕΜΙ.

ΟΧΙ!!!



Το 1940 οι Ελληνες ειπαν ΟΧΙ στην υποδουλωση,ΟΧΙ στην καταργηση της εθνικης ανεξαρτησιας,ΟΧΙ στον ραγιαδισμο και στο σκυψιμο του κεφαλιου για συνεχεις σφαλιαρες.
Σημερα γιατι τα ανεχονται ολα αυτα,γιατι εγιναν ραγιαδες και ανεχονται τον καθε ενα να τους καθεται στο σβερκο και να τους αφαιρει καθε ελπιδα για το μελλον,να τους κοβει το χαμογελο και να τους οδηγει στη μιζερια και την απελπισια?
Μην μασατε,μας φοβουνται,δειξτε τη δυναμη σας,μαυριστε τους για να δουμε καμμια ασπρη μερα.
ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ 

 Μ Α Υ Ρ Ι Σ Τ Ε   Τ Ο Υ Σ

"Τι ωραία που μυρίζει η οθόνη!"

Αυτή η εφεύρεση σίγουρα θα αρέσει στους κάθε είδους σεφ των καναλιών. Ιάπωνες ερευνητές αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία που θα επιτρέπει στις ηλεκτρονικές συσκευές να απελευθερώνουν αρώματα ανάλογα με τις εικόνες που δείχνουν οι οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστών. Έτσι, για παράδειγμα, αν ο σεφ μαγειρεύει ένα δελεαστικό πιάτο στην τηλεόραση, ο θεατής θα μπορεί να μυρίσει την μυρωδιά στο δωμάτιό του! Και αν κανείς χαζεύει στον υπολογιστή του μια μαγευτική παραλία σε κάποιο εξωτικό μέρος, θα μυρίζει γύρω του την χαρακτηριστική μυρωδιά της ακρογιαλιάς. Η ιδέα, που βρίσκεται στα πρώτα στάδια υλοποίησής της ακόμα, καθοδηγείται από τον δρα Κενίτσι Οκάντα του πανεπιστημίου Κέιο του Τόκιο, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ" και βασίζεται στην μετατροπή ενός κοινού εκτυπωτή ψεκασμού μελάνης (inkjet), έτσι ώστε να απελευθερώνει αρώματα σε διαφορετικές κάθε φορά αναλογίες. Αντί για τα τέσσερα φυσίγγια μελάνης (μαύρο, κόκκινο, μπλε, πράσινο), ο τροποποιημένος εκτυπωτής αφήνει στην ατμόσφαιρα τέσσερα ξεχωριστά αρώματα ανακατεμένα διαφορετικά κάθε φορά, που θυμίζουν μέντα, κανέλα, λεβάντα, μήλο, βανίλια κ.α. Οι ιάπωνες ερευνητές, αν και πρέπει να αποδείξουν ότι όντως η ιδέα τους μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη με επιτυχία, πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο που παρακολουθούμε τηλεόραση ή χρησιμοποιούμε τον κομπιούτερ. Η τεχνολογία συνδυασμού εικόνας με οσμές (Smell-O-Vision) δεν είναι νέα, καθώς για πρώτη φορά δοκιμάστηκε, σε "πρωτόγονη" μορφή, στον κινηματογράφο στη δεκαετία του ΄60. Συνίστατο σε ένα μηχάνημα που 30 διαφορετικά αρώματα σε συγκεκριμένες σκηνές ενός φιλμ με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Το άρωμα του μυστηρίου". Όμως η τεχνολογία δεν ήταν εξελιγμένη και το σύστημα ήταν θορυβώδες, ενώ οι μυρωδιές ήσαν έντονες και κατέληγαν να ενοχλούν τους θεατές, με συνέπεια το πείραμα να αποτύχει. Μια ανάλογη τεχνολογία με το όνομα AromaRama υπήρξε εξίσου άτυχη. Το νέο σύστημα όμως υπόσχεται ξεπέρασμα αυτών των "παιδικών ασθενειών", καθώς και μεγαλύτερη ακρίβεια στα εκπεμπόμενα αρώματα. Αντίθετα με τις παλιές τεχνολογίες, όταν οι μυρωδιές διαρκούσαν ενοχλητικά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο "αρωματικός" εκτυπωτής απελευθερώνει το άρωμά του μόνο για όσο κρατάνε δύο ανθρώπινες αναπνοές. Η μεγάλη πρόκληση, πάνω στην οποία τώρα εργάζονται οι ιάπωνες ερευνητές, είναι να συσχετίσουν σωστά τα αρώματα με τις εικόνες στην οθόνη. Στόχος τους είναι ένας εκτυπωτής που, εκτός από εκτύπωση χαρτιών, να απελευθερώνει και αρώματα με την ακρίβεια που θα τύπωνε μια εικόνα. Όμως, σύμφωνα με τον δρα Στέφεν Μπρούστερ του πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία, αν και η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να έχει εντυπωσιακές επιπτώσεις και πέρα από τον τομέα της ψυχαγωγίας (π.χ. να θυμίζει μέσω αρωμάτων σε ανθρώπους με άνοια ότι πρέπει να πάρουν ένα φάρμακο), μια τέτοια "γεννήτρια" οσμών απέχει ακόμα πολλά χρόνια από την υλοποίησή της.

ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΑΝ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ???




  • Tα κατάφεραν πάλι οι .."ειδήμονες" στην άσκηση Κυβερνητικής πολιτικης


    Εκτόξευση του spread στις 800 μονάδες,
  • κατρακύλα για το Χρηματιστήριο,
  • νέα αρνητικά δημοσιεύματα και ανησυχία στο διεθνή Τύπο..
μετά από τα συνεχή υπονοούμενα και τις δηλώσεις περί πρόωρων εκλογών.

«Τα δεινά της κρίσης χρέους των ευρωπαϊκών χωρών επανήλθαν στο προσκήνιο μετά το άνοιγμα του Έλληνα πρωθυπουργού στην πιθανότητα νέων εκλογών και τη δέσμευσή του να...απελευθερώσει τη χώρα του από τη σκλαβιά και την επιτήρηση», σχολιάζει σε άρθρο του ο οικονομικός συντάκτης της βρετανικής Daily Telegraph, Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ.

"ΣΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΛΕΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ"



Να νομιμοποιηθεί η χρήση και η εμπορία της Μαριχουάνας κάλεσε ο Τζ.Σόρος...

Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας τάσσεται ο μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος.
Όπως τονίζει σε άρθρο του στη διαδικτυακή Wall Street Journal με τίτλο «Γιατί υποστηρίζω...τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας», η νομιμοποίηση θα οδηγούσε σε αύξηση των δημοσίων εσόδων και σε περιορισμό της εγκληματικότητας .
Ο κ. Σόρος έχει επενδύσει περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλία που έχει σκοπό τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/blog-post_4353.html

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΠΑΣΠ-ΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η φιλοσοφία του κειμένου για την πλήρη αυτοτέλεια των ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι δικαίωση των πάγιων θέσεων μας, τονίζει η ΠΑΣΠ σχολιάζοντας την πρόταση του υπ. Παιδείας για της αλλαγές στα ΑΕΙ και σημειώνει: «Για μας η ρήξη με τους εκφραστές της συντήρησης στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση, το καθηγητικό κατεστημένο, μας γεμίζει αισιοδοξία πως πλέον το δόγμα «για όλα φταίνε οι φοιτητές» δεν υπάρχει».

http://press-gr.blogspot.com/

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31/10


Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.


ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝΕ ΣΤΑ HARVARD ?


Ο διοικητης της Τραπεζας της Ελλαδας μεσα σε ολα οσα βρηκε οτι φταινε για το χαλι μας,διαπιστωσε οτι οι εκδρομες των ΚΑΠΗ φταινε για το ελλειμα στην οικονομια.
Σαν δεν ντρεπονται τα γεροντια που αφου βουλιαξαν το κρατος με τις λαμογιες τους,θελουν και εκδρομες!!
Τι να πει κανεις,εμεις ομως φταιμε για ολα,που ανεχομαστε τον καθε ενα μαθητευομενο μαγο να παιζει με τον πονο μας.


ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ "ΤΑ Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Α."


Φτου να μου χαθείτε, αχάριστοι!
Γράφει η Κουκίδα
Τι σας ζήτησε βρε ο πρωθυπουργός; Όπου βλέπετε πράσινο υποψήφιο να βάζετε ένα τόσο δα σταυρουδάκι! Μέχρι το 2021 που θα λήξει το μνημόνιο. Διαφορετικά θα έρθουν οι αγορές και θα φάνε τον μισθό και την ψυχική σας υγειά. Αχάριστοι, έ αχάριστοι. Δεν φτάνει που ο άνθρωπος (ναν καλά το DNA του) αποφασίζει πριν από εσάς για σας. Δεν φτάνει που σας απαλλάσσει από το σκέπτεσθαι. Δεν φτάνει που πρότεινε λύση. Τουλάχιστον με την λύση του ο μισθός και η υγεία θα φαγωθούν σταδιακά, όχι μια και έξω. Είσαστε και χαιρέκακοι. Σαν δεν ντρέπεστε. Μην μιλήσει ελεύθερα. Τόσες ωραίες ερωτήσεις έγιναν. Αμέσως εσείς να σχολιάσετε για το ότι χάσατε την αίσθηση του χρόνου. Νομίσατε ότι ήσασταν δύο μέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου το 2009. Γιατί ούτε που συζητήθηκε τι έγινε τον ένα χρόνο αυτής της διακυβέρνησης. Λες και δεν υπάρχουν ευθύνες. Ούτε που ακούσατε γιατί είμαστε διαρκώς εκτός στόχων το 2010, ΠΡΙΝ την αναθεώρηση των στοιχείων. Γιατί εξανεμίστηκε το μαξιλάρι των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξοικονομήθηκε το πρώτο εξάμηνο από τους μισθούς και τις συντάξεις. Και κυρίως δεν ακούσατε, που θα βρεθούν τα λεφτά για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες. Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να καταλάβουμε ότι επτωχεύσαμε. Υπάρχει κενό μνήμης από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο που ήρθαν οι τροϊκανοί.
Σαν να βλέπαμε τον Καραμανλή ένα πράμα. Η ίδια τακτική. Άλλα λέω το πρωί και άλλα το βράδυ. Αλλά τα λέω με άνεση, ρίχνω και ένα «είμαι ειλικρινής» και περιμένω την ψαριά. Όμως δεν μπορείτε να πείτε, βροχή τα μαργαριτάρια. Κρατήσαμε μερικά, όσα μπορούσαμε γιατί ήταν και πολλά τα άτιμα
1. «Πρώτα απ όλα πόνεσα εγώ»..Ναι το είδαμε, άσπρισε λίγο το μαλλί, αλλά από fitness, τύφλα να χει ο Ζαν Κλωντ. Όχι ο Γιούνκερ βρε, ο Βαν Νταμ. 2. «Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας».Για αστακό κανείς; 3.

Καμμία εμπιστοσύνη καμμία ψήφο.


Τα «δεν» που ηχούν σαν «ναι»
Του Παντελη Mπουκαλα
Η αλήθεια είναι πως οι δύο λεξούλες απαρτίζονται από τον ίδιο αριθμό γραμμάτων, έχουν μάλιστα το ένα κοινό, το νι (στην αρχή της η μία, στο τέλος η άλλη)· κοινό έχουν και ένα μέρος του ήχου τους, και επιπλέον ανήκουν αμφότερα στα μόρια. Αλλά ώς εκεί και μη παρέκει· το «ναι» παραμένει μόριο της καταφάσεως και το «δεν» αρνητικό. Τίποτα λοιπόν δεν επιτρέπει να τα συγχέουμε, να τα χρησιμοποιούμε σαν συνώνυμα. Εκτός πια και υπάρχει ακόρεστη «πολιτική βούληση» που δεν αρκείται να αλλάξει τα πράγματα αλλά ορέγεται να αλλάξει και το νόημα των λέξεων. Και με το ΠΑΣΟΚ, αυτό συμβαίνει. Παλαιόθεν.
Είπαν λοιπόν ότι δεν θα περικόψουν μισθούς και συντάξεις. Και κάνοντας το «δεν» τους «ναι», τα περιέκοψαν. Είπαν ότι δεν θα θίξουν τα χρονικά όρια των συντάξεων. Και ναι, τα έθιξαν. Είπαν ότι θα τερματίσουν την αδιαφάνεια στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και δεν θα επιτρέψουν τη νομή της εξουσίας από μη νομιμοποιημένους θεσμικά συγγενείς και φίλους. Και, όσο χαριεντίζονται με την ηλεκτρονική διαβούλευση, τα μέλη της οικογένειας, ασκώντας προφανώς το κληρονομικό τους δικαίωμα, συμμετέχουν σε αδιαφανή «ντιλ», οι δε φίλοι, υπό μορφή συμβούλων, υπερκέρασαν τους υπουργούς. Είπαν ότι δεν θα ξαναεπιτρέψουν την περαίωση. Και δεν θυμήθηκαν το «δεν» τους όταν την ανακοίνωναν. Είπαν ότι δεν θα υπάρξει κανένα έργο χωρίς αυστηρή περιβαλλοντική μελέτη. Και σκόπευαν να μετατρέψουν το Πλατυγιάλι σε υποδοχέα του πλέον επικίνδυνου αερίου.
Είπαν ότι δεν θα φέρουν ποτέ πια στη Βουλή σχέδια νόμου ανεπαρκώς επεξεργασμένα, δεν θα ξαναπροσφύγουν στο τέχνασμα της προσθήκης πονηρών τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια και δεν θα ανακοινώνουν οριστικές αποφάσεις πριν συσκεφθούν με τα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Και ιδού που νομοθετούν με άκρα επιπολαιότητα, τροπολογούν ασυστόλως και φωτογραφικώς και στις δύο οριστικές αποφάσεις τους αποσύρουν τη μία, γιατί, μέσα στην τόση αλαζονεία τους, απαξιούν να ρωτήσουν και να ελέγξουν εκ των προτέρων - παράδειγμα η «κάρτα του πολίτη» και η ανάρτηση στο Διαδίκτυο των φορολογικών στοιχείων ενός εκάστου· και για τα δύο, θριαμβευτικώς ανακοινωθέντα, η Αρχή Προστασίας των Ατομικών Δεδομένων έχει τις επιφυλάξεις της και η κοινωνία των πολιτών ακόμα περισσότερες, γιατί δεν προτίθεται να εξαλλαγεί σε οργουελιανό καθεστώς ή να ευτελιστεί σε εσμό αλληλοκαρφωτήδων. Είπαν ότι δεν θα ανεχθούν το παιχνίδι της κερδοσκοπίας που κατάντησε την ελληνική αγορά ακριβότερη από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή. Και ναι, έτριξαν τα δόντια στις πολυεθνικές με από τηλεοράσεως αυστηρές συστάσεις του υπουργού Αναπτύξεως· και εκείνες πανικοβλήθηκαν.
Τώρα λένε ότι δεν θα λάβουν νέα, δεινότερα μέτρα, εξαιτίας του καθ’ εκάστην αναθεωρούμενου ελλείμματος. Και δεν πείθουν κανέναν. Επειδή τα δεν τους ηχούν σαν ναι. Είναι ναι.
http://www.kathimerini.gr

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ


http://aravas.blogspot.com/2010/10/blog-post_201.html

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΤΕ



http://tolimeri.blogspot.com/

Πέθανε ο Πολ το χταπόδι!


Ο Πολ, το χταπόδι που έγινε γνωστό για τις απίστευτες προβλέψεις του κατά την διάρκεια του Μουντιάλ απεβίωσε.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του Ενυδρείου Θαλάσσιας Ζωής στο Ομπερχάουζεν, Στέφαν Πόρβολ. "Η επιτυχία του το κατέστησε ως μεγαλύτερη είδηση ακόμη και από το Παγκόσμιο Κύπελλο".
Ο Πολ είχε προβλέψει σωστά τους νικητές όλων των αγώνων της Γερμανίας αλλά και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου από την Ισπανία. Σύμφωνα με το προσωπικό του Ενυδρείου δεν ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη παρότι όπως είναι γνωστό η ζωή των χταποδιών δεν ξεπερνά συνήθως τα δύο χρόνια.
Οι υπάλληλοι φορούν μαύρες κορδέλες, ενώ υπάρχει και βιβλίο συλλυπητηρίων!
"Φάνηκε πως έφυγε από τη ζωή ειρηνικά κατά την διάρκεια της νύχτας, από φυσικά αίτια.
Είναι παρήγορο το γεγονός πως απόλαυσε τη διαμονή του εδώ" ανέφερε ο Πόρβολ για να προσθέσει:
χουμε αποφασίσει να διεξάγουμε ένα μικρό τελευτουργικό και να θάψουμε το χταπόδι στα εδάφη μας με ένα εικονοστάσι".
Σημειώνεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και ντοκιμαντέρ με τον βίο του Πολ, ενώ ακόμη και η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Guardian αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι στο συμπαθές μαλάκιο.

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ..........

Την υποστήριξη του στην πολιτική του Γ. Παπανδρέου, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον Α. Σαμαρά.
Μιλώντας στην εκπομπή "Οι Νέοι Φάκελοι" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι "ξεκάθαρη" και "δεν επιδέχεται ελάττωση ή αλλαγή" ενώ για τις λαϊκές αντιδράσεις είπε ότι "αυτό το γνωρίζει όποιος αποφασίζει να γίνει αντιδημοφιλής και να πάρει μέτρα που πλήττουν προσωρινά τις λαϊκές μάζες".
Πρόσθεσε ότι "η απειλή Παπανδρέου για εθνικές εκλογές δεν έχει αντίκρισμα" και εξέφρασε βεβαιότητα ότι εθνικές εκλογές δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση.
Δε νομίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε σε άλλο σημείο, ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και τότε ο ελληνικός λαός θα επιδοκιμάσει τον Γ. Παπανδρέου και θα του δώσει την ενίσχυση που χρειάζεται.
Πάντως σε περίπτωση εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε βεβαιότητα ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι έντονα αρνητική για το σύνολο του πολιτικού συστήματος σημαίνοντας την απαρχή της πορείας για βαθύτερη αλλαγή.
Αναφερόμενος στην πολιτική τακτική του Αντ. Σαμαρά είπε ότι "στερείται βάσεως" η πρόταση "στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση στείλτε μήνυμα για να μην πάρουν πρόσθετα μέτρα" και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο.
Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι γενικότερα ο τόπος δεν έχει λύση καθώς, όπως είπε τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαμαράς έχουν φθαρεί, ενώ και για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ίσως εκτός του ΚΚΕ, όπως σημείωσε, είπε ότι είναι ξεπερασμένα.
Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να περάσει μεγάλη καταστροφή δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν είμαστε πάρα πολύ άφρονες καθώς διεθνώς όλοι θέλουν να μας βοηθήσουν να το αποφύγουμε.
Τέλος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να επιδιώξει τη συναίνεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, να αντιμετωπίσει τις "κραυγαλέες αδυναμίες" της κυβέρνησης του στα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια και να πλαισιώσει το κυβερνητικό σχήμα με ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του ΠΑΣΟΚ και τεχνοκράτες, επαναφέροντας και την πρόταση του για κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης. 

http://news247.gr/ellada/politiki/sthriksh_apo_mhtsotakh.603370.html

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ



Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ανθρώπων που προσφεύγουν σε δήμους και μητροπόλεις, προκειμένου να μπουν στη σειρά για ένα κομμάτι ψωμί ή για ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη.
Η βοήθεια που ζητούν δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό, αλλά και σε ρούχα και χρήματα, ενώ αδιάψευστα είναι πλέον τα στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι εκτός από μετανάστες, άπορους και ηλικιωμένους, πλέον στις λίστες της απόγνωσης μπαίνουν νέοι, άνεργοι 40ρηδες και 50ρηδες, ανύπαντρες μητέρες και πτυχιούχοι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", δήμαρχοι και υπεύθυνοι των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων βλέπουν ότι ο αριθμός αυτών των ανθρώπων θα αυξηθεί δραματικά τους επόμενους μήνες, καθώς κλείνουν επιχειρήσεις, μειώνονται οι θέσεις εργασίας και αυξάνεται η ακρίβεια.
Πιο συγκεκριμένα, στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 700, μεταξύ των οποίων και πολύτεκνες οικογένειες, ενώ οι μερίδες συσσιτίου έχουν αυξηθεί κατά 20% και οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση κατά 30%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο μέσος όρος ηλικίας στο 70% των ανθρώπων αυτών είναι τα 50 έτη, ενώ το 80% είναι άνεργοι και κυρίως ανύπαντρες μητέρες γύρω στα 50 έτη, με 2 παιδιά. Από την καταγραφή που έχει κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι το 85% των ανθρώπων αυτών πάσχει από κατάθλιψη.
Το πρόβλημα εμφανίζεται και σε περιοχές με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, όπως η Θέρμη. Ο εν λόγω Δήμος ξεκίνησε πριν από 2 μήνες τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του, στην οδό Καπετάν Χάψα 35. Αρχικά σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί 50 άπορες οικογένειες. Μέσα σε 2 μήνες όμως, ο αριθμός των ανθρώπων αυτών αυξήθηκε σε 95 και τώρα έχει φτάσει στους 160. Μεταξύ αυτών, 10 μονογονεϊκές και 10 πολύτεκνες οικογένειες.
Στο δήμος Ωραιοκάστρου κάθε Τρίτη και Πέμπτη λειτουργεί η Τράπεζα Ρουχισμού του δήμου Ωραιοκάστρου. Δίνει ρούχα, παπούτσια, αλλά και παιχνίδια για τα παιδιά των άπορων οικογενειών.
Στην Καλαμαριά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο έδινε μέχρι πέρσι 30 δέματα με τρόφιμα κάθε 15 μέρες σε άπορες οικογένειες. Τώρα δίνει 110 δέματα. Ανάλογη εικόνα ισχύει και στην Νεάπολη, καθώς στο 40% κυμαίνεται πλέον η αύξηση στις κοινωνικές παροχές.
Από τα 30 άτομα για τα οποία έδινε μέχρι πέρσι τρόφιμα ο δήμος Πολίχνης, ο αριθμός τους ανήλθε σε 250, ενώ στο δήμο Ευόσμου, τα συσσίτια τα καλύπτει η Εκκλησία, που δίνει πάνω από 150 μερίδες καθημερινά. Η αύξηση όμως της ανέχειας ανάγκασε τον δήμο να προχωρήσει στην ίδρυση τράπεζας ένδυσης, υπόδησης και τροφίμων.


http://news247.gr/ellada/dramatikh_aykshsh_twn_syssitiwn.603484.html

ΜΑΣΑΤΕ ΑΠΟ SHOW?



Tα παπαγαλακια εδιναν την ατακα και ο showman απαντουσε!!Τι σκληρες ερωτησεις,τι σκληρη κριτικη,τον εκαναν του αλατιου. 
Αλλα αυτος αγερωχος και απτοητος,οπως αρμοζει σε εναν ηγετη του κυρους του,τους εβαζε στη θεση τους με τις καιριες και σαφεις τοποθετησεις του.
Δεν αφησε τιποτα να πεσει κατω,και με τις μεγαλειωδως ακριβεις  και ξεκαθαρες απαντησεις του αναγκασε τους σκληρους δημοσιοκαφρους (ωχ συγγνωμη)που τον ανεκριναν αδιστακτα,να παραδεχτουν
την μεγαλοσυνη του Ηγετη,που με ακριβεια μεγαλου καπετανιου οδηγει τη χωρα σε στιγμες δοξας......
ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Δεν καταντάμε Ελλάδα

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010): "Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα! "

Περισσότεροι από 150.000 οι νεκροί στον πόλεμο στο ΙΡΑΚ,που εχει ληξει εδω και εναμιση χρονο!!!!!!!


Ο απολογισμός των νεκρών από τον πόλεμο στο Ιράκ ανέρχεται πλέον σε περισσότερους από 150.000, από τους οποίους το 80% ήταν άμαχοι, ανακοίνωσε η οργάνωση Iraq Body Count.

«Τώρα μπορούμε να πούμε ότι περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί συνολικά», είπε ο επικεφαλής της οργάνωσης Τζον Σλόμποντα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks για τον πόλεμο στο Ιράκ....


Ο ίδιος σημείωσε ότι οι επιπλέον 15.000 θάνατοι αμάχων που αποκάλυψε η WikiLeaks οφείλονται σε "ασήμαντα περιστατικά", τα οποία σημειώνονται καθημερινά.




http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/10/iraq-body-count-150000.html

Αρχίζει και επίσημα η σύγκρουση των bloggers με κυβέρνηση και ΜΜΕ


H κυβέρνηση του μνημονίου, επιδιώκει να ανοίξει έναν προσχηματικό δήθεν διάλογο στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypes/?p=895#comments όπου αναφέρει κατά λέξη:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνουν την πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης για τα θέματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα.
Στόχος είναι η....
διαφάνεια και οι καθαροί κανόνες για τη δημιουργία ενός πλαισίου λειτουργίας και ανάπτυξης των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, τη θεμελίωση της πολυφωνίας, την έννομη σχέση με την πολιτεία και την κοινωνία, την τήρηση της δεοντολογίας και της ελεύθερης έκφρασης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...