Δε βουλιάζουμε ναυαγήσαμε ήδη

Οι νεότερες εξελίξεις για τη χρεωκοπία της Ελλάδας
Κατά 4% θα συρρικνωθεί φέτος η ελληνική οικονομία, ενώ το 2001 κατά 2,5% έως 3%, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μελέτη της Icap, το α’ εξάμηνο του 2010, συνολικά 200 επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε πτώχευση.
Σε ανοδική πορεία και σήμερα το spread των ελληνικών ομολόγων, μια εξέλιξη που αποδίδεται από διεθνή Μέσα στις δηλώσεις εκπροσώπων αμερικανικών επενδυτικών ταμείων το τελευταίο διήμερο, για την προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. Τα spread χρησιμοποιούνται ως μέσο τρομοκράτησης του κόσμου - είναι άγνωστα και άρα τον φοβίζουν πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα, δε θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεωκοπήσει ακόμα, διότι ακόμα ρημάζουν (πχ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κτλ), και ακόμα έχουν πολλά χρήματα να πάρουν. Αν και όταν ρημάξουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, τότε θα κυρηχθεί επίσημα η χρεωκοπία, στην οποία ήδη βρίσκεται η Ελλάδα
Αναδιάρθρωση του χρέους προβλέπει ο Ρουμπινί Ο διάσημος οικονομολόγος εξηγεί στην «Κ» γιατί την θεωρεί αναπόφευκτη στο μέλλον Το ξέρουν ότι δε θα τα πάρουν όλα - και απλά ετοιμάζονται για να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν, αποφεύγοντας και τη σταση πληρωμών, που θα έκλεινε πολλές τράπεζες και θα έδινε ανάσα στο λαό, που τώρα ρημάζεται για χατήρι της Ντόιτσε Μπανκ και των άλλων... Παρά την εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύεται και θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του, υποστηρίζει μιλώντας στην «Κ» ο διάσημος οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί. «Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην την λέτε πτώχευση. Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί» ο δανεισμός από το ΔΝΤ και την Ε. Ε. το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αναβάλει την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα όταν γίνει αυτή να μην είναι πλέον ελεγχόμενη. -Οι Ελληνες γυρίζουν και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι ποτέ δεν θα προχωρήσουν σε πτώχευση. Το ζήτημα δεν είναι η πτώχευση. Πολύ λίγα κράτη κάνουν ξεκάθαρη πτώχευση. Αλλά πολλά προχωρούν σε επιβαλλόμενη από τις αρχές, που διέπουν τις αγορές, ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους τους.
by ciaoant1
http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...