ΕΡΓΟ 3: Συζητήθηκε η αίτηση υπαγωγής στο άρ. 99

Η απόφαση, που θα ανακοινωθεί εντός του επόμενου διαστήματος, αναμένεται να κρίνει το μέλλον τόσο της θεσσαλονικιώτικης επιχείρησης όσο και των περίπου 50 εργαζομένων της.

Νομικοί κύκλοι που εμπλέκονται με την υπόθεση εκτιμούν πως τελικά θα καταφέρει να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές και τις υποχρεώσεις της, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει σήμερα βασιζόμενη στις απαιτήσεις της έναντι τρίτων, στην υλοποίηση των έργων που έχει αναλάβει και στη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας της.
Σημειώνεται ότι η Εργο 3 μέχρι σήμερα είχε έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας μόνο ιδιωτικά έργα με έμφαση σε συντριπτικό ποσοστό στα ειδικά κτίρια, όπως εμπορικά κέντρα, υπεραγορές, αίθουσες κινηματογράφου τύπου multiplex, τουριστικά συγκροτήματα-ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτίρια, κάθετες μονάδες εκθέσεων και συνεργείων αυτοκινήτων κτλ. Μεταξύ των έργων που έχει κατασκευάσει εντάσσονται τα εμπορικά κέντρα Florida 1, 2 και 3, το Apollonia Politia, ο πολυκινηματογράφος Village Center κτλ.  

ΜΠ.Κ.
www.makthes.gr

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!!

Αίγυπτος;ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ;;


 ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ... ΠΡΟΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΜΕΡΙΑ...

ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

Οι διαδηλωτές αψηφούν τα τανκς

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο. O αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Παραμένουν τα άρματα μάχης στις πόλεις, χωρίς να πτοούνται οι διαδηλωτές. Πολιορκία στο υπουργείο εσωτερικών. Πυρά της αστυνομίας στο πλήθος.
News247.gr  
Η παραίτηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου,  μετά το χθεσινό διάγγελμα του προέδρου Μουμπάρακ, δεν ηρέμησε τους διαδηλωτές, οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα να συγκεντρώνονται σε κεντρικά σημεία του Καΐρου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 1000 Αιγύπτιοι επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Εσωτερικών με την αστυνομία να ανοίγει πυρ για άλλη μια φορά.
Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, κάλεσε τον πρόεδρο Μουμπάρακ να παραιτηθεί, ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το μεγαλύτερο κίνημα αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, ζήτησε σήμερα σε ανακοίνωσή της την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, την πέμπτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Η οργάνωση επανέλαβε την υποστήριξή της "σε μία ειρηνική εξέγερση" και ζήτησε το διορισμό "μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (το κυβερνών κόμμα) που θα διοργανώσει έντιμες εκλογές και (θα προχωρήσει σε) ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας".
Στον δρόμο παρά την απαγόρευση
Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το πρωϊ της Κυριακής επέβαλε η κυβέρνηση της Αιγύπτου σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.
Τα άρματα μάχης παραμένουν στους δρόμους, την ώρα που το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζει να φλέγεται.

 Oι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν για άλλη μια μέρα στους διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.
Πολλοί πολίτες βρίσκονται γύρω ή και ακόμα πάνω στα αιγυπτιακά τανκς επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στους στρατιώτες καθώς πιστεύουν ότι με τη δική τους βοήθεια θα μπορέσουν να ανατρέψουν το σημερινό καθεστώς.

*«ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ» στη Θεσσαλονίκη *«ΜΑΜΟΥΝΙΑ LIVE» στη Θεσσαλονίκη *«ΑΡΙΩΝ» στην Πάτρα *«ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΥΞΙΔΑ» στο Ηράκλειο *«PLASTELINA BAR» στο Ηράκλειο *«CAFE ARSENALI» στο Ηράκλειο:ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΣΔΟΕ..


Σφράγισαν καταστήματα

Οι έφοδοι του ΣΔΟΕ κατέληξαν σε λουκέτα σε έξι μπαρ και νυχτερινά κέντρα και πρόστιμα φωτιά σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο. Κλειστά για 48 ώρες


News247.gr  
Στην αναστολή λειτουργίας έξι νυχτερινών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο για 48 ώρες, προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από οικονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διενήργησαν έλεγχο σε 16 μαγαζιά συνολικά με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, προκειμένου να διακριβωθεί η εφαρμογή των διατάξεων του φορολογικού νόμου.
Πρόκειται για τα νυχτερινά μαγαζιά:
*«ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ» στη Θεσσαλονίκη
*«ΜΑΜΟΥΝΙΑ LIVE» στη Θεσσαλονίκη
*«ΑΡΙΩΝ» στην Πάτρα
*«ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΥΞΙΔΑ» στο Ηράκλειο
*«PLASTELINA BAR» στο Ηράκλειο
*«CAFE ARSENALI» στο Ηράκλειο
Σε 11 επιχειρήσεις διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή του και καταλογίσθηκαν συνολικά 353 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στις έξι παραπάνω επιχειρήσεις επισύρουν και την κύρωση της αναστολής λειτουργίας για 48 ώρες.

ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ....

Ανεργία εκτός ελέγχου

Ένας στους πέντε Ισπανούς, βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στη δίνη της ύφεσης η χώρα με το μέλλον των εργαζόμενων να προδιαγράφεται μαύρο. Πρώτα θύματα οι νέοι
Αυξήθηκε και πάλι η ανεργία στην Ισπανία, φθάνοντας στο τέλος του 2010 το 20,33%, στο υψηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 1997, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.
Κατά συνέπεια, η ανεργία δεν μειώθηκε παρά μόνο για ένα τρίμηνο, το τρίτο του 2010, περνώντας για λίγο κάτω από το όριο του 20%, στο 19,79% . Το ποσοστό της ανεργίας στο τέλος του 2010 ξεπέρασε το όριο του 19,4% που είχε θέσει η κυβέρνηση και ανεβαίνει και πάλι σε επίπεδο ρεκόρ.
Ο αριθμός των ανέργων ανερχόταν στο τέλος του 2010 ..

«Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ» στα Γιαννιτσά ,«Κλωστηρίων Κιλκίς ΑΕ» του ομίλου Ακκά

Επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία λογω κρίσης....Οταν είχε υπερκέρδη τα μοιραζόταν με τούς εργαζόμενους;;;;;;

Σε παγίωση της 4ήμερης εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Υφαντουργίας ΑΕ» στα Γιαννιτσά και σε μονομερή επιβολή του μέτρου στους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Κιλκίς ΑΕ» προχωρά ο όμιλος Ακκά, κλιμακώνοντας την αντεργατική επίθεση που ξεκίνησε και εξελίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια....

ΟΣΕ : H ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ..


Στο όνομα του Μνημονίου, της αναδιάρθρωσης και της «σωτηρίας» της Ελλάδας θυσιάζονται ακόμα και βασικές υποδομές, όπως οι συγκοινωνίες. Έτσι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την οριστική διακοπή των παρακάτω δρομολογίων στο πλαίσιο της… εξυγίανσής της, ώστε, προφανώς, να καταστεί ελκυστικότερη στην έλευση κάποιου ξένου επενδυτή:
- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια μεταξύ Έδεσσας – Φλώρινας & αντιστρόφως.

- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια της μετρικής γραμμής του δικτύου της Πελοποννήσου πλην των Τοπικών δρομολογίων Πάτρας – Ρίου – Αγ. Ανδρέα , Κατάκολου – Πύργου – Ολυμπίας, Διακοφτού – Καλαβρύτων και των Λεωφορείων Κιάτου – Πάτρας.
– Όλα τα επιβατικά Τοπικά Δρομολόγια Λάρισας – Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας και αντιστρόφως, καθώς και Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας & αντιστρόφως πλην των 563/882, 883/592, 591/886, 887/564 & των 884, 885 στο συγκεκριμένο τμήμα.
– Όλα τα επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης -Δικαίων – Ορμένιου – Σβίλενγραντ & αντιστρόφως πλην των: 604, 605, 613, 614, καθώς και πλην των διεθνών δρομολογίων 460, 461, 360, 361, 362, 363, 444, 445.

Μας πήρανε τους Μεσογειακούς


Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση στο Παρίσι να μην γίνουν τελικά στην Ελλάδα οι Μεσογειακοί Αγώνες, καθώς παρατηρήθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα που απαιτούνταν για την ομαλή διεξαγωγή τους.


Οι διαρκείς καθυστερήσεις και οι συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη των έργων που υπήρξαν από ελληνικής πλευράς εκνεύρισαν τους ιθύνοντες, οι οποίοι αποφάσισαν να μη γίνουν τελικά οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα.
Η κυριότερη αιτία, για την οποία η ΔΕΜΑ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν το έργο του Μεσογειακού χωριού. Η Ελλάδα βλέποντας να μην μπορεί να το υλοποιήσει στο Βόλο και την Λάρισα, τελικά πρότεινε η φιλοξενία των αθλητών που θα συμμετείχαν στην διοργάνωση να γίνει σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.
Αυτό δεν άρεσε στη Διεθνή Επιτροπή που αποφάσισε να μη γίνουν τελικά οι Αγώνες στις δύο θεσσαλικές πόλεις.
Επίσημη ανακοίνωση για την ώρα δεν υπάρχει, ωστόσο, φαίνεται πως η απόφαση είναι οριστική και οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε άλλη χώρα, με την Ισπανία να έχει τον πρώτο λόγο.

Αλβανία: Το Αφεντικό μιλησε.... δεν θέλει διαδηλώσεις!

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας Έντι Ράμα τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ματαιώσει την προγραμματισμένη για αύριο διαδήλωση που οργανώνεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
www.makthes.gr
Ωστόσο, ο αμερικανός πρεσβευτής στα Τίρανα Αλεξάντερ Αρβίζου, έχοντας πλάι του τη γενική εισαγγελέα της Αλβανίας  Ίνα Ράμα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις τους για το Σάββατο και την Παρασκευή αντίστοιχα. Η γενική εισαγγελέας ζήτησε επισήμως τη βοήθεια των ΗΠΑ στις έρευνες για τα γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου, όταν στη διαδήλωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση έχασαν τη ζωή τους τρεις διαδηλωτές.

ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV

Αρχικα να ξεκαθαρισουμε πως ειμαστε 100% στο πλευρο των μεταναστων και των αγωνων που κανουν συνεχως,ωστε να μπορεσουν να ζησουν ειτε στη χωρα μας,ειτε περνωντας στην Ευρωπη,με αξιοπρεπεια την οποια τους στερησαν στις χωρες τους,οι περισσοτερες απο τις οποιες βομβαρδιζονται ακομη απο τις "συμμαχικες δυναμεις του ΝΑΤΟ" ή εχουν καταστραφει οικονομικα απο τις ιδιες μεγαλες δυναμεις...

Ειμαστε 100% υπερ οποιασδηποτε μορφης αγωνα για τα δικαιωματα αυτων των ανθρωπων,αλλα...

ΚΑΒΑΛΑ:Στον χάρτη του τουρισμού κρουαζιέρας !!


Στον χάρτη του τουρισμού κρουαζιέρας επιχειρεί να εντάξει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ ΑΕ) το λιμάνι της πόλης αναζητώντας, σε συνεργασία με τις αρχές της περιοχής, τους προσφορότερους τρόπους.

Της Λίνας Τσιρέκα
ltsireka@makthes.gr


Μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα με τη βοήθεια της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) η διοίκηση του ΟΛΚ θα αποφασίσει ποιες είναι οι πιθανές κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού, στις οποίες θα μπορούσε να δώσει το παρών, προκειμένου η Καβάλα να μετατραπεί σε προορισμό για κρουαζιερόπλοια.
Η διοίκηση του ΟΛΚ...

Ελλάδα:Πόσο χρυσό διαθέτει ;

Φυλάσσεται στην ΤτΕ και στο εξωτερικό

www.newsbeast.grΣύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, η χώρα μας έχει 4,7 εκατομμύρια ουγγιές, δηλαδή 147,5 τόνους χρυσού.
Από αυτά, τα διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδας σε χρυσό σε μορφή ράβδων είναι οι 112,4 τόνοι, ενώ οι ράβδοι χρυσού φυλάσσονται η μισή ποσότητα στα θησαυροφυλάκια της Τραπέζης της Ελλάδος, όπου η πρόσβαση δεν επιτρέπεται σε κανέναν και η άλλη μισή ποσότητα σε τρεις τράπεζες τριών χωρών, στην τράπεζα της Αγγλίας, σε ομοσπονδιακή τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών και ένα μικρό μέρος στην τράπεζα της Ελβετίας.

Η αξία του συνολικού χρυσού της χώρας μας

Σάλος με τον μυστικό αστυνομικό...


ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ....

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βρετανού αστυνομικού ο οποίος ως μυστικός παρακολουθούσε οργανώσεις ακτιβιστών στη Γερμανία. Τα όσα έγιναν γνωστά για τη δράση του, ότι δηλαδή προκαλούσε επεισόδια σε διαδηλώσεις προκάλεσαν την απαγγελία κατηγοριών από τη γερμανική δικαιοσύνη

news247.gr
Ποινικές ευθύνες έχει - σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές - ο Βρετανός μυστικός αστυνομικός, ο οποίος είχε διεισδύσει σε ομάδες ακτιβιστών στη χώρα.
Ο Κέννεντι κατηγορείται από τους Γερμανούς για τη διάπραξη δύο αδικημάτων τα οποία παραδέχθηκε ο ίδιος:
Το ένα στη Χαϊδελβέργη, κοντά στο Ροστόκ οπότε και συναντήθηκαν οι G8 το 2007. Αργότερα παραδέχθηκε μέχρι και εμπρησμό κοντέινερ, σε διαδήλωση στο Βερολίνο, όταν υποδυόταν τον ακτιβιστή, προκειμένου...

ΚΕΡΑΤΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΕΡΑΤΑΔΩΝ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πέτρες, μολότοφ και χημικά

 Επεισόδια μικρής έκτασης σημάδεψαν για μία ακόμα νύχτα την περιοχή της Κερατέας, όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιδρούν έντονα στην κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδες κατοίκων συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή συλλήψεις.

Συμμετοχή στο «κλαμπ του Νταβός»:Χρέωση απο ....38.000 ευρώ για να προγραμματισουν πωσ θα μας πιουν το αιμα...

Νταβός Το πιό ακριβό κλαμπ του κόσμου


www.tovima.gr«Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δεν είναι παρά μία συνάντηση επιτυχημένων ανθρώπων που τους αρέσει να εμφανίζονται μαζί με άλλους επιτυχημένους ανθρώπους. Αυτό είναι όλο».

Όσο προκλητική κι αν ακούγεται η δήλωση του λιβανέζου συγγραφέα Νασίμπ Ταλέμπ (ο οποίος έγινε γνωστός από το βιβλίο του «ο μαύρος κύκνος») στο τηλεοπτικό δίκτυο του Βloomberg, δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος των Times της Νέας Υόρκης Τζακ Εγουινγκ η πάγια μομφή «είναι ότι στο Φόρουμ του Νταβός περισσεύει η κουβέντα και το πάρτι και λείπουν οι αποφάσεις». Άλλωστε το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας που προκάλεσε λίγους μήνες μετά τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ελάχιστα απασχόλησε όσους βρέθηκαν πριν από ένα χρόνο στο ελβετικό θέρετρο.

Ακόμα πιο προκλητικό όμως είναι το «τσουχτερό εισιτήριο» που καταβάλει το ετερόκλητο ακροατήριο των ατέρμονων συζητήσεων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times το κόστος συμμετοχής κατ’άτομο μπορεί να ξεπεράσει τις 110.000 ευρώ.
Πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, αναγνωρίσιμοι και μη οικονομολόγοι και άλλες διασημότητες, όπως ο Μπόνο του συγκροτήματος U2,

«Αλλάζουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο»...ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;;;;



Την πεποίθησή του ότι η χώρα θα εξέλθει επιτυχώς από την τρέχουσα κρίση και ότι θα καταστεί ανταγωνιστικότερη μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούνται κατέστησε σαφή χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια συνέντευξής του προς το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN που παραχώρησε από το Νταβός, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «αλλάζουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο. Κάνουμε μια καλύτερη χώρα. Περισσότερο ανταγωνιστική και με περισσότερη εμπιστοσύνη»(!!!!!). Ταυτόχρονα απέκλεισε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του υφιστάμενου χρέους ενώ τόνισε...

ΑΚΥΡΗΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ






Τον «έλιωσε» μηχάνημα συσκευασίες ζωοτροφών

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα ένας 30χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής στην περιοχή Μαγικό της Ξάνθης.

Ο Xhyra Alfred τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν παρασύρθηκε και συμπιέστηκε από αγροτικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια τροφοδοσίας και συσκευασίας ζωοτροφών.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας που έσπευσαν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια, συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, η οποία θα διαβιβασθεί στην αρμόδια εισαγγελία.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Τουρκική φρεγάτα:Βολτες εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων

Τουρκική φρεγάτα ανάμεσα σε Σκύρο και Εύβοια

Εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων

Στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας, εισήλθε τα ξημερώματα η τουρκική φρεγάτα «Γιλντιρίμ».
Όπως ανακοινώθηκε από το
ΓΕΕΘΑ η...τουρκική φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως Λήμνου σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια, όμως, και ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός των εθνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας.
Ακολούθως κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε διεθνή ύδατα, προς περιοχή νότιου Αιγαίου.
greece-salonika.blogspot.com

MEGA Channel:Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση;;

Κινητικότητας συνέχεια στην τηλεοπτική αγορά

Νέος εκδότης μπαίνει στο MEGA Channel..

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση του Τηλέτυπου - ιδιοκτήτη του MEGA Channel - αναμένονται σύντομα. Σύμφωνα με...έγκυρες πληροφορίες, ένας νέος, ισχυρός κεφαλαιακά μέτοχος ( εφοπλιστής) θα πάρει σημαντικό μερίδιο στο μεγάλο κανάλι.
Ο νέος μέτοχος ο οποίος έχει επιμείνει να επενδύει στον Τύπο τα τελευταία χρόνια, παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδόσει οι επενδύσεις του, έχει δυο επιλογές.
Να αγοράσει μερίδιο απο τους υπάρχοντες μετόχους - όλους ή κάποιους απο αυτούς- ή να συμμετάσχει στην εταιρία μέσω αύξησης κεφαλαίου. Οι πιθανότητες είναι μάλλον οτι θα αγοράει το μερίδιο τουλάχιστον ενός εκ των σημερινών εκδοτών - μετόχων που βρίσκεται μάλιστα σε πολύ μεγάλη ανάγκη αύξησης κεφαλαίου στο δικό του "εκδοτικό μαγαζί".
Πάντως το βέβαιον είναι οτι σε λίγες εβδομάδες οι μέτοχοι του Τηλέτυπου δεν θα είναι οι ίδιοι.

greece-salonika.blogspot.com

Άννα Βαγενά στον Γιώργο Παπανδρέου«Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ»


Η επιστολή της Άννας Βαγενά στον Γιώργο Παπανδρέου
Η γνωστή ηθοποιός με επιστολή της στον πρωθυπουργό τον προσκαλεί να δώσει το καλό παράδειγμα και να μετακομίσει ο ίδιος στο κέντρο της Αθήνας για να δει την κατάσταση που επικρατεί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η ηθοποιός θεωρεί ότι οι πολιτικοί πρέπει να δουν από κοντά την εξαθλίωση της Αθήνας και όχι να ζουν σε πολυτελείς συνοικίες στα βόρεια και νότια προάστια. Η ίδια το έκανε πράξη φεύγοντας από το Π. Ψυχικό για το Μεταξουργείο όπου στεγάζεται και το θέατρο της.
Δεν έχει λάβει απάντηση από τον πρωθυπουργό ενώ η επιστολή της έχει πάει από τις 7 Ιανουαρίου...
Διαβάστε την επιστολή

Αποκάλυψη του WikiLeaks για Τ.Ερντογάν: "Δεν μπορώ να ελέγξω τον Στρατό να μην επιτεθεί στην Ελλάδα"





 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Η υψηλή πιθανότητα τουρκικής εισβολής έρχεται και πάλι στην επιφάνεια από ένα τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα στις 2 Δεκεμβρίου 2005, το οποίο έφερε στην δημοσιότητα το WikiLeaks στο οποίο ο Ρ.Τ.Ερντογάν ομολογεί στον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπέρναρντ Μποτ, ότι «αδυνατεί να ελέγξει τους Τούρκους στρατηγούς αν κινηθούν εναντίον της Ελλάδα. Δεν μπορώ να σταματήσω ούτε τις επιχειρήσεις τους στο Αιγαίο, ούτε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους».
Η συνάντηση και η συζήτηση του Μποτ με τον Ερντογάν είχε πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή κρίσιμης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τα κράτη-μέλη θα συζητούσαν το αν θα έδιναν το «πράσινο φως» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ένωση.
Ο Ολλανδός υπουργός είχε μάλιστα ζητήσει τη βοήθεια των Αμερικανών ώστε να ανασταλεί η δραστηριότητα της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, ώστε να μη δοθεί η αφορμή στην Ελλάδα να μπλοκάρει τη διαδικασία! Ζητώντας από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο η τουρκική Αεροπορία, «εισέπραξε» την απάντηση ότι «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ούτε μπορώ να ελέγξω την επιχειρησιακή δραστηριότητα τους».
Το θέμα έρχεται λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη του σχεδίου SUGA, του ναυτικού σκέλους της «Βαριοπούλας», σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εισέβαλαν στην Λέρο, στις Οινούσσες και τους Φούρνους….
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΑΣΘ:Μειωμένο εισιτήριο για τους άνω των 65



www.makthes.gr
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
 Δωρεάν για τα παιδιά έως 6 ετών. Εξετάζεται η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου και για τους άνεργους.

Μειωμένο εισιτήριο στους άνω των 65, δωρεάν για τα παιδιά έως 6 ετών

Με βελτιωτικές κινήσεις στην ισχύ του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ, μειωμένο εισιτήριο για ηλικιωμένους και δωρεάν μετακινήσεις για παιδιά απαντά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις αντιδράσεις των πολιτών για τις αυξήσεις από την 1η Φεβρουαρίου.
 

Ωστόσο, δεν αλλάζει τίποτε στο κόστος της μίας μετακίνησης και των εισιτηρίων διαρκείας.
Με σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Σπύρου Βούγια και προωθείται προς έγκριση,

Κωστας Σημίτης:Επίθεση στον δρόμο


ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ!!!

Ομάδα ατόμων που κολούσαν αφίσες στην οδό Σόλωνος, επιτέθηκε φραστικά και φτύνοντας στον πρώην πρωθυπουργό Κ.Σημίτη την ώρα που βάδιζε με τους αστυνομικούς φρουρούς του

news247.gr
Επίθεση από ομάδα περίπου 50 ατόμων στην οδό Σόλωνος δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ βάδιζε με τη συνοδεία των αστυνομικών φρουρών του.
Η ομάδα των νεαρών κολλούσε αφίσες συμπαράστασης στην 27χρονη Γερμανίδα καθηγήτρια που είχε συλληφθεί πρόσφατα και όταν αντελήφθησαν τον πρώην πρωθυπουργό που βάδιζε κινήθηκαν εναντίον του, άρχισαν να τον καθυβρίζουν και να φτύνουν, ενώ κάποιοι δοκίμασαν να επιτεθούν.
Οι αστυνομικοί φρουροί, φυγάδευσαν τον Κ.Σημίτη σε κοντινή πολυκατοικία, όπου τον έβαλαν στην είσοδο και ειδοποίησαν για ενισχύσεις.
Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση, καθώς η ομάδα αποχώρησε.

Γενική απεργία από ΓΣΕΕ και Α∆Ε∆Υ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ....γιατι οχι στις.... 30;;;;;

ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γενική απεργία από ΓΣΕΕ και Α∆Ε∆Υ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δηµόσιο τοµέα, στις 23 Φεβρουαρίου, µετά την απόφαση της Α∆Ε∆Υ να προκηρύξει 24ωρη απεργία την ίδια ηµέρα µε τη ΓΣΕΕ. Μετά τη συνεδρίαση τηςΕκτελεστικής Επιτροπής της, η Α∆Ε∆Υ αποφάσισε «ως απάντηση στα οικονοµικά αδιέξοδα που διαπιστώνονται στα Επικουρικά ΤαµείαΑσφάλισης, τις αλλαγές στονέο µισθολόγιοπου προωθούνται ως συνέχεια τωνµέχρι σήµεραοδυνηρών περικοπών στα επιδόµατα αλλά και στον 13ο και 14ο µισθό, νασυντονίσει τηδράση της µε τουςεργαζοµένους τουιδιωτικού τοµέα». Ετσι, η Α∆Ε∆Υ εξήγγειλε 24ωρη απεργία την ίδια ηµέρα µε τη ΓΣΕΕ και τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11.30 έως τη λήξη ωραρίου) γιατους εργαζοµένουςτου ∆ηµοσίου στις 10 Φεβρουαρίου.
www.tanea.gr

Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος σχεδιασμένο από Έλληνες!!!!



Κινεζικό ενδιαφέρον 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Έντονο ενδιαφέρον εξέφρασε η κινεζική πολεμική βιομηχανία για το Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας που ανέπτυξε ελληνική σχεδιαστική ομάδα και παρουσιάζει στο τεύχος που κυκλοφορεί κατ’αποκλειστικότητα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και τον ερχόμενο μήνα αναμένεται παρουσίαση του σκάφους σε αντιπροσωπεία της κρατικής κινεζικής εταιρείας NORINCO, η οποία

Χασίμ Θάτσι:Νέο χτύπημα των Δυτικών κατά του μέχρι τώρα εκλεκτού τους

“Μεγάλο ψάρι του οργανωμένου εγκλήματος ο Θάτσι”

 www.makthes.gr
Νατοϊκά έγγραφα για τον πρωθυπουργό του Κοσόβου διέρρευσαν στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν"
Νέο χτύπημα των Δυτικών κατά του μέχρι τώρα εκλεκτού τους στην πρωθυπουργία του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, μετά τη σχετική έκθεση έρευνας του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 Ο αλβανοκοσοβάρος πρωθυπουργός έχει τεθεί πλέον ξεκάθαρα στο στόχαστρο των δυτικών παραγόντων, αυτών ακριβώς που από ηγέτη του UCK τον ανέδειξαν στην πρωθυπουργία. Πριν από λίγο καιρό ήταν η έκθεση αξιωματούχου του Συμβουλίου της Ευρώπης που τον κατηγορούσε ότι ηγούνταν οργάνωσης λαθρεμπορίου και εμπορίας ανθρώπινων οργάνων. Τώρα οι ίδιοι οι νατοϊκοί αξιωματούχοι τον χαρακτηρίζουν επικεφαλής δικτύου οργανωμένου εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν τον Θάτσι ως ένα από τα "μεγαλύτερα ψάρια" του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα του, σύμφωνα τουλάχιστον με τη βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν”. Μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ, βασισμένα σε εκθέσεις υπηρεσιών αντικατασκοπίας, που διέρρευσαν στην εφημερίδα, υποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις, οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση του Κοσόβου, γνώριζαν καλά τις εγκληματικές διασυνδέσεις του επί πολλά χρόνια.

Δραματικές ώρες στο “Φίλαθλο”

Τη στιγμή που το απεργοσπαστικό φύλλο της “Αυριανής” είναι έτοιμο για τα περίπτερα, στον “Φίλαθλο” οι ώρες είναι δύσκολες και κανείς δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει...

Οι εργαζόμενοι στο “Φίλαθλο” παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του ΚΜG. Αν δεν βγουν τα... φαντάσματα είναι δεδομένο πια ότι φύλλο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα... ξημερώσει. Ο Γιώργος Κουρής δήλωνε αποφασισμένος να αναστείλει τη λειτουργία της εφημερίδας αν η απεργία γίνει και πλέον αναμένεται να φανεί, αν αυτό ήταν απειλή στην προσπάθεια να ματαιωθεί η κινητοποίηση ή αν πραγματικά εννοούσε αυτό που έλεγε.

Η ύστατη προσπάθεια, για την οποία σας ενημερώσαμε πριν από λίγες ώρες, έγινε από τον διευθυντή της εφημερίδας Γ. Κολοκοτρώνη, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πρόθεση του Γ. Κουρή να πληρώσει μέχρι της 10 Φεβρουαρίου κάποια από τα οφειλόμενα. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συνεχίσουν την κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που ήταν και ο μοναδικός από το δ.σ. που βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους, είχε μια πιο διαλλακτική στάση.

Η απουσία, πάντως, των υπολοίπων μελών της Ένωσης Συντακτών, έχει απογοητεύσει τους δημοσιογράφους του “Φιλάθλου”. “Μας θυμούνται μόνο στις εκλογές”, έλεγαν χαρακτηριστικά. Οι επόμενες, ώρες, είναι δραματικές. Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η αντίδραση της εργοδοσίας την επόμενη μέρα.

Θα πρέπει να πούμε, πάντως, ότι αντίθετα με το “Φίλαθλο” στην “Αυριανή” το απεργοσπαστικό φύλλο είναι έτοιμο για τα περίπτερα...

gazzetta.gr

Ψωμιάδης- Μπουτάρης:ΠΙΤΣΟΥΝΑΚΙΑ...

Δωράκι Ψωμιάδη στον Μπουτάρη

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεχθηκε σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να τον ενημερώσει για την διάθεση τριών (3) επανδρωμένων απορριμματοφόρων που θα συμβάλλουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης. 
taxalia.blogspot.com 
Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησής του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο δέχθηκε στις 2 το μεσημέρι, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ.....


Επίθεση δέχτηκε ο Κώστας Σημίτης

Μετά την επίθεση που δέχτηκε στα μέσα Δεκέμβρη κατά τη διάρκεια πανεργατικής απεργίας, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Χατζηδάκης, επίθεση στο δρόμο, δέχτηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, από 50 νεαρούς την Τετάρτη (26/01) στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράστες του επιτέθηκαν με βρισιές και κατόπιν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του.
Οι νεαροί κολλούσαν αφίσες συμπαράστασης για την 27χρονη Γερμανίδα που είχε συλληφθεί ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και μόλις αντιλήφθηκαν τον κ. Σημίτη, που περπατούσε με τη συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του, κινήθηκαν εναντίον του.

Γρήγορα κατέφθασε μια ομάδα αστυνομικών, που φυγάδευσε τον πρώην πρωθυπουργό σε μία πολυκατοικία και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

cosmo.gr

Τουρκία:Πιο δημοφιλής προορισμός για το 2011 σύμφωνα με την Thomas Cook

Ο πιο δημοφιλής προορισμός του καλοκαιριού του 2011 αναδεικνύεται η Τουρκία σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του δεύτερου σε μεγέθους tour operator στον κόσμο Thomas Cook.Σύμφωνα με την Thomas Cook, η Τουρκία , από τα Χριστούγεννα, περίοδο καθοριστική για τις κρατήσεις του έτους, έχει λάβει τις περισσότερες αναζητήσεις που αφορούν στην περίοδο του ερχόμενου καλοκαιριού στα σημεία πωλήσεών της, Cook και Going Places.
Αντίθετα η μόνη αναφορά στην Ελλάδα γίνεται από τη διευθύντρια πωλήσεων της Cook, Joanna Wild, η οποία τονίζει ότι «χωρίς αμφιβολία λόγω των παρατεταμένων χαμηλών θερμοκρασιών φέτος, τα καταστήματά μας σε όλη τη χώρα δέχονται συνεχώς πελάτες οι οποίοι αναζητούν προορισμούς διακοπών με τεράστιο εύρος, που κυμαίνεται από την Αττάλεια μέχρι τη Ζάκυνθο».Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι του 2011 είναι οι Βαλεαρίδες νήσοι, τα Κανάρια νησιά, η ηπειρωτική Ισπανία και οι ΗΠΑ.
travelstyle.gr

Έκοψαν τα... φτερά του Βγενόπουλου!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είπε «όχι» στο σχέδιο ενοποίησης της Aegean Airlines και της Olympic Air του Βγενόπουλου, γιατί θα αποτελούσε ημι-μονοπωλιακή κατάσταση στην ελληνική αγορά αερομεταφορών.

Αυτό -αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων για τα τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους καταναλωτές που ταξιδεύουν σε γραμμές από και προς την Αθήνα κάθε έτος.

Από κοινού οι δύο αερογραμμές ελέγχουν περισσότερο από το 90% της ελληνικής εσωτερικής αεροπορικής αγοράς.

Η έρευνα της Κομισιόν έδειξε ότι δεν υπάρχουν ρεαλιστικές προοπτικές ότι μια καινούργια εταιρεία ικανού μεγέθους θα εισερχόταν στις γραμμές και θα περιόριζε την τιμολογιακή πολιτική της οντότητας που θα προέκυπτε από την συγχώνευση.

newsday.gr

Toyota: Aνακαλεί 421.000 οχήματα

Κίνδυνος για οδηγούς

Πρόβλημα διαρροής καυσίμων παρατηρήθηκε σε διάφορα μοντέλα οχημάτων της Toyota. Η εταιρεία προχωρά στην ανάκληση χιλιάδων αυτοκινήτων διεθνώς
news247.g
Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε σήμερα πως ανακαλεί 421.000 οχήματα στο εξωτερικό εξαιτίας κινδύνου διαρροής καυσίμου, ένα πρόβλημα που την υποχρεώνει επίσης να ανακαλέσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύριο οχήματα στην Ιαπωνία.
Διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα που αφορούν διάφορα μοντέλα και μπορεί να προκαλέσουν διαρροή καυσίμου. Συνολικά έχουν αναφερθεί πολλές δεκάδες ανωμαλίες.
Οι ανακλήσεις εκτός Ιαπωνίας αφορούν κυρίως τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Βόρεια Αμερική (280.000), μετά τη Γερμανία και, σε μικρότερο βαθμό, τη Ρωσία και τη Νέα Ζηλανδία.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ιαπωνικός όμιλος Toyota παραμένει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως για το 2010, με 8,42 εκατομμύρια οχήματά της να έχουν πωληθεί, παρά την κρίση των ανακλήσεων ορισμένων μοντέλων της που αντιμετώπισε στην αρχή του χρόνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε σε πωλήσεις την αμερικανική General Motors που πούλησε από την πλευρά της 8,39 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο όμιλος του Ντιτρόιτ.

Βαθαίνει η κρίση στο ALTER

Βαρύ το κλίμα στο ALTER μετά τη νέα δέσμευση λογαριασμών της ιδιοκτήτριας εταιρίας που βρίσκουν το κανάλι και σε κρίση στην ιδιοκτησία. Νέα ανακοίνωση διαψεύδει αλλαγή στο Δ.Σ. και αφήνει στον αέρα την έλευση Κορωνιά που έφερνε κύμα απολύσεων.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για το ALTER μετά τη νέα δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ενόψει αντικρουόμενων πληροφοριών για την εγκατάσταση του νέου μάνατζερ από τα παλιά Γιώργου Κορωνιά, καθώς με ανακοίνωση η εταιρία Ελεύθερη Τηλεόραση αναφέρει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ.

Το ALTER που περνά δύσκολες μέρες, λόγω των χρεών της εταιρίας αλλά και τις πληροφορίες για μαζικές απολύσεις που φέρνει η έλευση Κορωνιά βρίσκεται και με κρίση στην ιδιοκτησία του καθώς για δεύτερη φορά αναγκάζεται να διαψεύσει αλλαγές στα ποσοστά και την πλευρά Κουρή να προσπαθεί να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες με την πλευρά Γιαννίκου.

Το κλίμα στο κανάλι είναι βαρύ, με τους δημοσιογράφους να μην γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει στις επόμενες ημέρες καθώς δεσμεύονται για δεύτερη φορά τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, το οποίο με τη σειρά του, δηλώνει ότι θα τακτοποιήσει τις οφειλές (εργοδοτικές εισφορές, φόροι και ΦΠΑ) σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων αφορά το ποσό των 4,88 εκ. ευρώ, το 20% του οποίου έχει ήδη καταβάλει και αναφέρει αναλυτικά τις υπόλοιπες οφειλές:

*Παρακρατούμενους φόρους και ΦΠΑ που ανέρχονται στο ποσό των 2.287 χιλιάδων ευρώ και αφορούν περίοδο από τον Σεπτέμβριο 2010 μέχρι και το Δεκέμβριο 2010. Οι οφειλές αυτές δεν είναι βεβαιωμένες κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και κατά συνέπεια δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της εταιρίας εκ της ανωτέρω αιτίας.

*Ασφαλιστικές εισφορές που ανέρχονται στο ποσό των 4.408 χιλιάδων ευρώ και αφορούν περίοδο από το Μάρτιο 2010 έως το Νοέμβριο 2010. Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε προχωρήσει σε ρύθμιση του ποσού που αφορά στην περίοδο από το Μάρτιο 2010 έως τον Ιούλιο 2010, αλλά δεν κατέστη δυνατή η τήρησή της με αποτέλεσμα την απώλειά της. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της εταιρίας εκ της ανωτέρω αιτίας.

*Τόκους προς τράπεζες που ανέρχονται στο ποσό των 8.400 χιλιάδων ευρώ και αφορούν το έτος 2010. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της Εταιρείας εκ της ανωτέρω αιτίας. Η εταιρία συζητά με τις τράπεζες για τη διευθέτηση της ανωτέρω οφειλής.

*Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς διάφορους πιστωτές ποσού 1.500 χιλιάδων ευρώ. Η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ως άνω πιστωτές, προκειμένου να διευθετήσει τον τρόπο πληρωμής των οφειλών.

http://news247.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ .....ΜΕΤΑ.....;;;;


Αιματοχυσία στο Κάιρο

Το ποτάμι της λαϊκής οργής έφτασε και στην Αίγυπτο. Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση Μουμπάρακ. Δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους. Αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου
news247.gr
Ηρεμία επικρατεί σήμερα το πρωί στους δρόμους του Καΐρου, μετά τις χθεσινές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.
Χθες Τρίτη δύο διαδηλωτές και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους, σε σειρά διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στη διάρκεια της νύχτας και με δακρυγόνα προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, κοντά σε πολλά κυβερνητικά κτίρια.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Μουμπάρακ παραιτήσου" ή "η Τυνησία είναι η λύση", χιλιάδες Αιγύπτιοι συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις σημαντικότερες από το 1977.
Περίπου 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε διαφορετικές συνοικίες του Καΐρου, οι περισσότεροι όμως από αυτούς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 20 ως 30.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε έκκληση "να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στη δημόσια τάξη" και κατηγόρησε το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων ότι βρίσκεται πίσω από τις συγκρούσεις.

Από την Τυνησία στην Αίγυπτο

Ο.Σ.Ε.:ετσι γινεται η λεηλασια του και ετοιμαζεται τι ξεπουλημα του....ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΡΕΕΕΕ!!!!

Εγκατάλειψη πανάκριβης κρατικής περιουσίας στο Μηχανοστάσιο ΟΣΕ στην Καλαμάτα

www.arcadiaportal.gr
Μηχανοστάσιο Καλαμάτας 17-1-11 (11)Μηχανοστάσιο Καλαμάτας 17-1-11 (16)Μηχανοστάσιο Καλαμάτας 17-1-11 (21)Μηχανοστάσιο Καλαμάτας 17-1-11 (24)Μηχανοστάσιο Καλαμάτας 17-1-11 (32)Μηχανοστάσιο Καλαμάτας 17-1-11 (80)Μηχανοστάσιο Καλαμάτας 17-1-11 (85)

Το κείμενο αυτό καθώς και οι φωτογραφίες (και πολλές άλλες ακόμη) κάνουν εδώ και δύο μέρες το γύρο της Ευρώπης δείχνοντας την κατάντια του Ελληνικού Κράτους που εν μέσω κρίσης, απλά "πετάει" πανάκριβη δημόσια περιουσία στα σκουπίδια, προκαλώντας έτσι το χλευασμό της χώρας μας από όλους τους φιλοσιδηροδρομικούς και τεχνοκρατικούς κύκλους του εξωτερικού. Έγινε εξώφυλλο στο Γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό "RAIL BUSINESS" που τυγχάνει ευρύτατης αναγνωσιμότητας σε όλες τις Γερμανόφωνες Χώρες.

 
Φωτογραφικό υλικό από τον Elias Davis 

Οι παραπάνω φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο πανελλήνιο φιλοσιδηροδρομικό forum AMNIZIA και κάνουν το γύρο της Ελλάδας και της Ευρώπης σε όλα τα φιλοσιδηροδρομικά site, forum, blog και ειδησεογραφικά portal σε Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία,Βέλγιο προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή για το αίσχος και το έγκλημα που συντελείται στον Πελοποννησιακό Σιδηρόδρομο.
Εκτός από την (προσφάτως) ριζικά ανακαινισμένη με 80 εκατ. Euro σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, εγκαταλείπεται στην τύχη του καινούργιο και πανάκριβο τροχαίο υλικό (μηχανές, βαγόνια, αυτοκινητάμαξες) καθώς και υποδομές, εγκαταστάσεις και μηχανήματα που απέκτησε το Μηχανοστάσιο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν λειτούργησαν ποτέ!!!
Αναλυτικότερα:
- Από τις 12 πανάκριβες, ολοκαίνουργιες υπερσύγχρονες αυτοκινητάμαξες RAILBUS που αγοράστηκαν το 2004, οι 7 αν και σε λειτουργική κατάσταση, βρίσκονται εγκαταλειμμένες στις γραμμές του Μηχανοστασίου το οποίο κλείνει σε λίγες μέρες, αφήνοντάς τις στο έλεος των παράνομων πλανόδιων συλλεκτών μετάλλου για scrap.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ.....


Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ Η ΣΥΦΙΛΗ, ΕΝΩ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ


ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
ΠΡΕΖΑ TV

Στα όρια μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται η Αθήνα. Χιλιάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα και ζουν σε άθλιες συνθήκες με υποτυπώδεις κανόνες υγιεινής, που πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα υγείας αλλά και τον κίνδυνο μετάδοσης νοσημάτων. Δερματολογικές παθήσεις, ηπατίτιδες και άλλα λοιμώδη νοσήματα εντοπίζονται χωρίς τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου ούτε συνολικής καταγραφής, καθώς αφορούν ένα μετακινούμενο πληθυσμό που δεν έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
Ιδιαίτερη ανησυχία όμως προκαλεί η αύξηση στα κρούσματα φυματίωσης, καθώς 800-1.000 είναι μόνο τα νέα περιστατικά φέτος σε όλη την Ελλάδα. Η ασθένεια, που είχε εκλείψει, επανεμφανίστηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με κρούσματα υπέρ ανθεκτικής φυματίωσης.
Με δεδομένη τη δυσκολία πρόσβασης και το οικονομικό κόστος για τα κύματα των μεταναστών, φάρο ελπίδας αποτελούν τα ανοικτά ιατρεία που οργανώνουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ο διπλασιασμός των περιστατικών μάλιστα οδηγεί στην επιστροφή γιατρών από αποστολές στο εξωτερικό για να καλύψουν τις ανάγκες στην Αθήνα, ενώ ειδικά ιατρικά κλιμάκια θα κάνουν εξορμήσεις στις καυτές γειτονιές της πρωτεύουσας.
Αιτία η συγκατοίκηση

ΤΕΣΤ ΠΑΠ:ΣΕ ΠΟΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ TO ΚΑΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ



απο την  εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Της Νικολέττας Μπούκα 

"Γνωρίζω για τη διενέργεια τεστ ΠΑΠ στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν γυναικολογική κλινική και ήδη το έχω κάνει. Είναι πολύ σημαντικό για μας τις γυναίκες να ενημερωνόμαστε και να μην αμελούμε την υγεία μας”.

Η Νάντια Κεσίδου μιλάει στη “Μ” για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Την συναντήσαμε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι ένα από τα τέσσερα νοσοκομεία της πόλης που συμμετέχουν στη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων (τεστ ΠΑΠ) εντελώς δωρεάν και χωρίς ραντεβού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 15 ετών και άνω, που υλοποιεί από χθες έως τις 31 Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και της 5ης ευρωπαϊκής εβδομάδας πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Το ενδιαφέρον της για την πρωτοβουλία αυτή εκφράζει η Ρίτα Κοντογιαννάτου, η οποία ενημερώθηκε χθες και δήλωσε ότι σίγουρα θα πάει να κάνει το τεστ ΠΑΠ. “Φιλοδοξούμε μέσα στα επόμενα τρία χρόνια όλες οι γυναίκες ηλικίας 45-50 ετών να περάσουν από γυναικολογική εξέταση, να κάνουν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ. Είναι μία προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας, ώστε να μπορέσει να καταφέρει να κάνει προληπτικό συστηματικό έλεγχο, όπως γίνεται σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου”, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο Ιπποκράτειο, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS:ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Ο ΘΕΙΟΣ ....ΣΩΚΡΑΤΗΣ


INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ PATRIOT

 Την υπογραφή σύμβασης της Intracom Defense Electronics με τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών για την προμήθεια ηλεκτρονικών υποσυστημάτων των Patriot ανακοίνωση η Intracom Συμμετοχών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη σύμβαση είναι αξίας 1 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ περίπου και έχει διάρκεια δώδεκα (12) μήνες ενώ αναμένονται επιπλέον παραγγελίες.
    Παράλληλα και στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασης της στους τομείς της παραγωγής και υποστήριξης, η εταιρία εργάζεται για την αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων υποσυστημάτων, με στόχο να διευρύνει τη συνεργασία της με τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΡΕΖΑ TV

ΟΠΑΠ:«Ραγίζει» το μονοπώλιο;;;;


Δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αμφισβητούν το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ, θέτοντας ζήτημα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου...


«Τρίζει» το κρατικό μονοπώλιο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και αθλητικών στοιχημάτων που οργανώνει κατ’ αποκλειστικότητα ο ΟΠΑΠ (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ κ.λπ.).
Δύο...χθεσινές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αμφισβητούν το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ, θέτοντας ζήτημα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου. 

greece-salonika.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...