ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ!!!




Στο Κάϊρο ως κομιστής μηνυμάτων ΗΠΑ, Ρωσίας και ΕΕ ο Γιώργος Παπανδρέου 
ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ!!!

Στο Κάιρο μεταβαίνει την Κυριακή ο πρωθυπουργός προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να μεταφέρει τα μηνύματά τους στον Αιγύπτιο πρόεδρο.

ΕΛΛΑΔΑ:Μεχρι και 65 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο το κόστος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων!!!

ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ....


Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
 ΠΡΕΖΑ TV
ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε….ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 Πολύ ακριβά πληρώνει η Ελλάδα τους μεγάλους οδικούς άξονες. Απολογιστική έκθεση της Ε.Ε. διαπιστώνει ρεκόρ ακρίβειας, υπερβάσεων του αρχικού προϋπολογισμού, που φτάνουν ακόμη και στο 100% του ποσού που αρχικά είχε προβλεφθεί.
 Η έκθεση για την αποδοτικότητα και το κόστος των μεγάλων έργων καταγράφει ...

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!!

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.):Καταργείται ;;;


Oι αθεόφοβοι, δεν ξεπουλάνε, χαρίζουν τη χώρα! 


 H Ομοσπονδία Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων – Ιδρυμάτων απαιτεί την άμεση και κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων περί κατάργησης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). 
Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. είναι ο μοναδικός φορέας που ασχολείται με...

Σπύρος Καγιαλές - Καγιαλεδάκης:Πραγματικος και οχι ......γιαλαντζι πατριωτης!


Η Κρήτη τιμά τον ήρωα που έκανε το κορμί του ιστό 

 Σύμβολο στον αγώνα των Κρητικών για την ένωση με την Ελλάδα ο Σπ. Καγιαλές 
 Έκανε το κορμί του ιστό, για την ελληνική σημαία, γράφοντας μια ακόμα σελίδα ηρωισμού και δόξας στο βαμμένο, με αίμα και θυσίες, βιβλίο των Κρητικών να πετύχουν την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους και την ένωση του νησιού με την Ελλάδα.
 Ο Σπύρος Καγιαλές είναι η χαρακτηριστική φιγούρα του Κρητικού, που...

ΜΑΓΟΣ Η ΠΡΟΦΗΤΗΣ;;;;


Μάρκος Μπόλαρης: Στο ΠΑΣΟΚ δεν φοβόμαστε μήπως ματώσουμε. 

http://taxalia.blogspot.com
 Η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα οφείλεται στο λανθασμένο αναπτυξιακό μοντέλο που ακολούθησε η χώρα για δεκαετίες. Αυτό υπογραμμίζει ο κ. Μάρκος Μπόλαρης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η διασφάλιση της βιωσιμότητας είναι το πρώτο βήμα για τη νέα πορεία της χώρας. 
 Τονίσει την ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού βηματισμού με διαφορετικό προσανατολισμό λέγοντας, ότι χωρίς αυτό τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα δεν είναι αρκετά από μόνα τους. Επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατέχεται από το σύνδρομο πολιτικού κόστους για τα λάθη του παρελθόντος, ενώ τέλος θεωρεί ότι οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν λύση.

H Θεοδώρα Τζάκρη μας δείχνει που μας γράφουν οι κυβερνητικοί φωστήρες ....


Επιβάρυνε το ελληνικό δημόσιο με τα έξοδά της στο αεροδρόμιο

 Ούτε για τον καφέ της δεν πληρώνει η Θεοδώρα Τζάκρη σύμφωνα με έγγραφο που ενέκρινε η διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο της επιστράφηκε το ποσό των 29,3 ευρώ που ξόδεψε στο αεροδρόμιο.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης φέρεται πως ξόδεψε το ποσό αυτό στο κέτερινγκ της αίθουσας Vip του αεροδρομίου.
 Και όλα αυτά ενώ η κυρία Τζάκρη ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για να ανανεώνει τακτικά την γκαρνταρόμπα της, γεγονός που έχει προκαλέσει τα ειρωνικά σχόλια των συναδέλφων της.

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ!!!!!




Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή 28χρονος φοιτητής, ο οποίος ενοχοποιήθηκε από την αστυνομία για τη… φιλία του με 23χρονο, μετά τη σύλληψη του τελευταίου για τη ληστεία στη δημοπρασία του ΟΔΔΥ, στη Νεάπολη, την περασμένη Δευτέρα.
 Του Κώστα Καντούρη kantouris@hotmail.com 
εφημεριδα Μακεδονια
 Ο φοιτητής, που κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία, προσκόμισε 20 υπεύθυνες δηλώσεις φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών στο ΑΠΘ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως την ώρα του περιστατικού τον είδαν να πουλάει καφέδες στην Πολυτεχνική σχολή, ανατρέποντας το εις βάρος του κατηγορητήριο. Στην υπόθεση η ΕΛΑΣ προσέδωσε άρωμα τρομοκρατίας, επειδή οι συλληφθέντες είναι αντιεξουσιαστές.
Μάλιστα, στην έρευνα ενεπλάκη και η...

Αν ο Μπερλουσκόνι ήταν Πάγκαλος…



Θα δήλωνε…

ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΠΗΔΗΞΑΜΕ!


Δίωξη κατά του Α. Βγενόπουλου




Εισαγγελική δίωξη για Βγενόπουλο 
Σε δίωξη κατά του Α. Βγενόπουλου προχωρά ο εισαγγελέας εφετών, Π. Στραγάλης. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη δίωξη εις βάρος του ισχυρού άνδρα της Marfin, για απόπειρα εκβιασμού του Ερρίκου Ντυνάν.
 Στέλιος Μπαμιατζής Δημοσιεύτηκε: NEWS 247.GR
Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, ως νομίμου εκπροσώπου της τράπεζας Marfin για το αδίκημα της "απόπειρας εκβίασης" του ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν", απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με διάταξή, του ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παντελής Στραγάλης.
 Η δίωξη δεν αφορά αποκλειστικά τον Α. Βγενόπουλο αλλά θα στραφεί και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ενώ ..

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ!!!!Διαμαντοπούλου: "Η Αριστερά ετοίμαζε αιματοκύλισμα!"


Η ΒΑΣΣΙΛΙΣΑ ΤΗΣ ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

 Για σχέδιο να προκαλέσει αιματοκύλισμα στην πρωτεύουσα κατηγόρησε την Αριστερά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το πανεπιστημιακό άσυλο!
 Η υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε συγκεκριμένα, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες, ότι η Αριστερά είχε καταστρώσει σχέδιο «να γίνει αίμα και άμμος εκείνο το βράδυ στην Αθήνα» ή και τις ημέρες που θα ακολουθούσαν.
 Ισχυρίσθηκε επίσης ότι υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια να συνδεθούν τα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και του πανεπιστημιακού ασύλου «με τον πλέον εκρηκτικό τρόπο».
 Απάντηση για τους ισχυρισμούς της υπουργού Παιδείας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, αλλά αναμένεται η συγκεκριμένη τοποθέτηση να προκαλέσει νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – τον οποίο «φωτογράφισε η υπουργός» - και κυβέρνησης.
 Star.gr

Ελληνικός Χρυσός Α.Ε..Ανακάλυψαν νέο κοίτασμα χρυσού στη Χαλκιδική


Κοίτασμα υψηλής περιεκτικότητας σε χρυσό ανακαλύφθηκε στην περιοχή Πιάβιτσα της Χαλκιδικής αντίστοιχο σε περιεκτικότητα με αυτό στην Ολυμπιάδα.
Το κοίτασμα ανακάλυψε, στο πλαίσιο εκτέλεσης προγράμματος εξόρυξης η European Goldfields που ελέγχει κατά 95% την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε..

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι γεωτρήσεις έχουν αποκαλύψει ότι το υπέδαφος της Πιάβιτσα είναι πλούσιο σε χρυσό, ασήμι, μόλυβδο και ψευδάργυρο.
Το κοίτασμα στην Πιάβιτσα σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει 3,5 εκατ. ουγκιές χρυσού και η εταιρεία ανακοίνωσε πως προγραμματίζει να διαθέσει 7,3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του προγράμματος εξόρυξης.

Το έργο της κατασκευής εργοστασίου εκμετάλλευσης χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης.


www.enimerwsi.com

Την επανάκτηση των Μεσογειακών Αγώνων πρότεινε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρης ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ...




Καρατζαφέρης: «Να δώσουμε μια μάχη για να πάρουμε πίσω τους Μεσογειακούς»
 Ληστρική χαρακτήρισε τη σύμβαση που υπογράφηκε στην Πεσκάρα ο Γερουλάνος

 Την επανάκτηση των Μεσογειακών Αγώνων πρότεινε στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρης καλώντας την Κυβέρνηση «να δώσουμε μια μάχη για να τους πάρουμε πίσω».
 Απαντώντας ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε ληστρική τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε στην Πεσκάρα και ειλημμένη την απόφαση της Διεθνούς επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να πάρει πίσω τους αγώνες και τόνισε ότι η μάχη πρέπει να δοθεί για τη Θεσσαλία και την ανάπτυξή της. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πάντως εκτίμησε ότι χάθηκε μια ευκαιρία και μίλησε για προσβολή της χώρας που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι προσβολή είναι να περνάνε τα εκατομμύρια και να μην ξέρει ο ελληνικός λαός που πάνε.

Η CIA είχε προβλέψει την εξέγερση στην Αίγυπτο ....ΟΧΙ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ ΒΡΕ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ!!!


Η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση Ομπάμα, για την εσωτερική αστάθεια στην Αίγυπτο, στα τέλη του 2010, αλλά δεν είχε προβλέψει την αιτία που θά πυροδοτούσε το φυτίλι της εξέγερσης, ανέφερε την Πέμπτη κορυφαία αξιωματούχος της CIA Η Στέφανι Ο'Σάλιβαν, που διορίστηκε Α' Αναπληρωτής Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τών ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι η υπηρεσία της είχε προειδοποιήσει για την αστάθεια, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.
 Η δηλώσεις αυτές έγιναν στην επιτροπή ακρόασης της Γερουσίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας επικύρωσης των νέων καθηκόντων της, όταν ρωτήθηκε, πότε η CIA προειδοποίησε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την καρέκλα της εξουσίας του Αιγύπτιο προέδρου Μουμπάρακ.
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!!



newsblog.gr
«Στις πρώτες θέσεις κατάταξης των ευρωπαίων που αναζητούν εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό βρίσκονται οι ‘Ελληνες. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη σε απόλυτο αριθμό χρηστών με 48.811 συμπληρωμένα βιογραφικά στην ευρωπαϊκή πύλη Europass. Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται σε αριθμό χρηστών όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της επιτρόπου για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας κα. Αν. Βασιλείου έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Σημειώνεται ότι το Europass αποτελεί ...

Ο νέος “πόλεμος των άστρων”: Κινέζοι κατέρριψαν έναν αμερικανικό μετεωρολογικό δορυφόρο


Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποκαλύπτει διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν από την ιστοσελίδα Wilileaks, και τα οποία δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν την Κίνα με στρατιωτικά αντίποινα, κατά τη διάρκεια ενός “μυστικού πολέμου των άστρων”

 greece-salonika.blogspot.com
Με στόχο να... κάνουν επίδειξη δύναμης, οι δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις, κατέρριψαν δικούς τους δορυφόρους χρησιμοποιώντας προηγμένα πυραυλικά συστήματα.
 Η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται στα έγγραφα που διέρρευσαν, “εξοργισμένη” με τις δραστηριότητες της Κίνας στο διάστημα. Οι Αμερικανοί, γράφει η Telegraph, απείλησαν μυστικά το Πεκίνο με...

Θαύμα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης!


πηγη Τα Νεα

Κι άλλο θαύμα.. "Παραπληγικοί" φέρονται να είναι 30 γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης! Παραπληγικοί είναι -σύµφωνα µε τις καταστάσεις µισθοδοσίας του Νοσοκοµείου Μυτιλήνης -περίπου 30 γιατροί των κέντρων υγείας της Λέσβου.. Πρόκειται για ένα.. «τέχνασµα» που χρησιµοποιήθηκε από τη διοίκηση προκειµένου να τους επιστρέψει το«επίδοµα τροφής» που είχε παρακρατηθείαπό τους µισθούς τους.
 Η υπόθεση αποτελεί κλασικό παράδειγµα γραφειοκρατικής τρέλας...

ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό Εύβοιας:ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;


Η ζωή τριών εργαζομένων κινδύνευσε την Παρασκευή 28 Γενάρη στην ξυλοβιομηχανία ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό Εύβοιας. Συγκεκριμένα οι τρεις εργαζόμενοι μπήκαν στο σιλό του πριονιδίου, για να κατασβήσουν φωτιά που προήλθε από αυτανάφλεξη. Την ώρα που βρίσκονταν μέσα στο τεράστιο σιλό, ξεκόλλησε το υλικό (πριονίδι) από τα τοιχώματα και τους έθαψε, με κίνδυνο να πεθάνουν από ασφυξία. 
Ευτυχώς τους πήραν έγκαιρα είδηση συνάδελφοί τους που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και τους τράβηξαν έξω. Ενας απ' αυτούς, ο Αντ. Ζαχαριάς, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας γιατί κατάπιε πριονίδι.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει την εργοδοσία για την εντατικοποίηση της δουλειάς τους μετά και από τις 110 απολύσεις που έκανε, αλλά και για τις τρομοκρατικές πρακτικές και τις πιέσεις που ασκεί.

 Μάλιστα, όπως λέει το σωματείο, δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη η εξόφληση Δεκέμβρη και ο μισθός του Γενάρη, ενώ χρωστάνε ακόμη και τα κουπόνια (συμπράξεις με μαγαζιά τροφίμων) για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

ΤΕΙ Κρήτης:Στους δρόμους και οι υπάλληλοι!!!


Αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο 

 Την έντονη αντίδρασή τους στη μη ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και στην απευθείας σύναψη συμβάσεων με την εκάστοτε διοίκηση του ΤΕΙ, εξέφρασαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Κρήτης, που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας.
 Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ, αντιδρούν επίσης στη μετάταξη των υπεράριθμων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Υβριστική πράξη κατά μουσουλμάνων στην Καβάλα:ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ ΜΕΡΙΚΟΙ;;

Image
Κάποιοι προφανώς "θερμόαιμοι", εκτός και αν πρόκειται πεςρί προβοκατόρων, προχώρησαν σε μία υβριστική κίνηση απέναντι στους μουσουλμάνους και μάλιστα σε μία πόλη που δεν υπάρχει καθόλου μουσουλμανική μειονότητα:
 Στην είσοδο της Παλιάς Μουσικής (τζαμί Χαλίλ Μπέη) άγνωστοι είχαν καρφώσει με μαχαίρι πάνω στην ξύλινη πόρτα το κεφάλι ενός γουρουνιού. Το σώμα του νεκρού ζώου είχε εγκαταλειφθεί στον περιβάλλοντα χώρο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες τα μεσάνυχτα οι δράστες μετέφεραν το γουρούνι και το έσφαξαν μπροστά από το μουσουλμανικό τέμενος. Το γουρούνι θεωρείται...

ΕΝ.ΚΛΩ:Τα δεδουλευμένα τους ζητούν οι εργαζόμενοι....σαν δεν ντρεπονται...

Αποκλεισμένος σήμερα ο μεθοριακός σταθμός των Κήπων
Αποκλεισμένος σήμερα ο μεθοριακός σταθμός των Κήπων
newsbeast.gr
Τα δεδουλευμένα τους ζητούν οι εργαζόμενοι στην ΕΝ.ΚΛΩ Στις 10:30 θα κλείσει σήμερα ο μεθοριακός σταθμός των Κήπων στον Έβρο από τους εργαζόμενους στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες.
 Οι εργαζόμενοι από τη Νάουσα, την Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη είχαν καταλάβει τη Δευτέρα την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, που συνολικά ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
 Οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας με τις τράπεζες δεν ευοδώθηκαν και οι τελευταίες ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση αν δεν λάβουν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μείνουν στο σταθμό των Κήπων μέχρι να λυθεί το θέμα τους.

Συμβασιούχος σε stage :Δικαστική δικαίωση



Δικαιώνει το Μονομελές Πρωτοδικείο με απόφασή του (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) συμβασιούχο που απασχολήθηκε μέσω προγράμματος Stage στο Δήμο Άνω Λιοσίων.
 Με την απόφασή του, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Δήμο να απασχολεί την εργαζόμενη μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αγωγής της, θεωρώντας πως ο Δήμος ήταν ο πραγματικός της εργοδότης, αντί του ΟΑΕΔ.
 Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια, επί δυόμισι έτη, απασχόληση της αιτούσας είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική της κατάρτιση, τη μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή της επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού».
 Το δικαστήριο δέχεται ότι: «Η πραγματική φύση της απασχόλησης της αιτούσας ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας, με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (π.χ. μισθολογικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές κλπ) του στοιχείου της εξάρτησης».
nooz.gr

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟ ΙΚΑ!!!



Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. θα έχουν τη δυνατότητα από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου να εξετάζονται σε όλα τα κέντρα Υγείας, τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας αλλά και από 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του Ο.Π.Α.Δ. και του Ο.Α.Ε.Ε..
 Αυτό αποφάσισαν σήμερα από κοινού ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, προκειμένου, όπως είπαν, να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α., οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη, εξαιτίας της απεργίας των ιατρών του Ιδρύματος.
 Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου κατάλογος με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.. Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του Ι.Κ.Α., Ροβέρτος Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι θα ζητήσει να μην υπερβαίνει τα 15 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του Ι.Κ.Α. συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά για αύριο.
.zougla.gr

Mεταξύ Κύπρου και Κρήτης: Tεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου "Λεβιάθαν Νο2"!


 Ανακοινώθηκε και επίσημα η ύπαρξη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου μεταξύ Κύπρου και Κρήτης στην περιοχή όπου συναντώνται οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και εφεξής αλλάζουν όλα τα στρατηγικά και ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε οπλικά συστήματα
απο το defencenet.gr

 Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι είχε εντοπιστεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε τα 10 τελευταία χρόνια στον κόσμο...

Λουκέτα σε σχολεία...διαλύουν την παιδεια και εμείς......


Σαρωτικό κύμα ανακατατάξεων και μαζικών συγχωνεύσεων σε σχολεία που δεν συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό μαθητών, φέρνει ο Καλλικράτης. Ήδη μαθητές, γονείς, σύλλογοι, δήμαρχοι και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στις επερχόμενες αλλαγές. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δείχνει αποφασισμένη ωστόσο να προχωρήσει

ΙΚΑ:Κωμωδία ή τραγωδ'ια



Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, εξαιτίας των δύο 48ωρων κυλιόμενων απεργιών που πραγματοποιούν από χθες έως και τις 4 Φεβρουαρίου, οι γιατροί του ιδρύματος.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν μέσα σε μία μέρα περίπου 18.000 προγραμματισμένα ραντεβού, γεγονός που αναγκάζει τους ασφαλισμένους να τηλεφωνούν και πάλι στη γραμμή “184”, προκειμένου να κλείσουν νέο ραντεβού.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδος, Σάββας Παρασκευόπουλος, για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην Θεσσαλονίκη μπορούν να απευθύνονται στα ιατρεία της 25ης Μαρτίου (Ανάληψη), της Τούμπας, της Αγγελάκη, της Ίωνος Δραγούμη, της Πύλης Αξιού, της Νεάπολης και του Ευόσμου, όπου υπάρχει προσωπικό ασφαλείας με ειδικότητες όπως παθολόγος, καρδιολόγος, χειρουργός και παιδίατρος.    
Τα αιτήματα των γιατρών αφορούν στην πρόσληψη 1.500 γιατρών του ΙΚΑ, στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αορίστου χρόνου και την άμεση κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επίσης αντιδρούν στην ίδρυση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, επισημαίνοντας ότι η συνένωση αδύναμων λειτουργικά και οργανωτικά κλάδων υγείας των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ θα υποβαθμίσει την περίθαλψη και θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους γιατρούς.
 

Παμε για εμφυλιο στην Αιγυπτο;;;

Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών που διαδηλώνουν υπέρ του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ με αυτούς που ζητούν την παραίτησή του στο κέντρο του Καΐρου. Διαδηλωτές που στηρίζουν τον πρόεδρο εισέβαλαν στην πλατεία Ταχρίρ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, παραβιάζοντας τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στην πλατεία εδώ και εννέα ημέρες.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κέντρο ΥγείαςΜαντουδίου: Χωρίς παιδίατρο

Εξυπηρετεί το Μαντούδι, τη Λίμνη και την Αγία Άννα 
Χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας στο δήμο Μαντουδίου
 Στη Χαλκίδα μετατέθηκε ο μοναδικός παιδίατρος που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας του δήμου Μαντουδίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής καθώς αυτή δεν είναι η μόνη ειδικότητα στην οποία υπάρχουν κενές θέσεις. Αντί ιατρών Γενικής Ιατρικής-Παθολογίας υπηρετούν μόνο δύο γιατροί εκ των οποίων ο ένας εκτελεί και χρέη Διευθυντή και αντί των 12 Αγροτικών Ιατρών, που θα έπρεπε να βρίσκονται στην περιοχή, υπηρετούν μόνο επτά. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ΕΚΑΒ της περιοχής, λόγω έλλειψης οδηγών. Οι υπάρχοντες δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες για όλη την περιοχή. Ήδη κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, για τις σοβαρές ελλείψεις ιατρών στο Μαντούδι, οι βουλευτές του νομού Κώστας Μαρκόπουλος και Ουρανία Παπαδάκη, οι οποίοι ζητούν από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να επιληφθεί του θέματος το συντομότερο δυνατό.
 Πηγή: egnomi.gr
Ε.Κ. Θεσσαλονίκης κατά Πάγκαλου.για τα εγκαίνια εταιρείας στη Βουλγαρία 

 Την έντονη αντίδραση του ΕΚΘ προκάλεσε η παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στα εγκαίνια μεγάλης ελληνικής μονάδας επεξεργασίας καπνού, το περασμένο Σάββατο, στη Βουλγαρία. Το ΕΚΘ σε σχετική ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «πρόκληση» την παρουσία του Θοδ. Πάγκαλου στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όπου επεκτείνει τη παραγωγική δραστηριότητά της η «Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε.», την ώρα που στη βόρεια Ελλάδα η αποβιομηχάνιση έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. "Η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε το εργοστάσιο της στη Θεσσαλονίκη και συρρίκνωσε τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε στο Πολύκαστρο του Κιλκίς και την Ξάνθη", σημειώνει χαρακτηριστικά το ΕΚΘ και... καλεί την κυβέρνηση "να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας με κίνητρα μέσω των αναπτυξιακών νόμων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης, με τη στήριξη κλάδων της παραδοσιακής οικονομίας"

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Οι επικείμενες αλλαγές στο καθεστώς των σχολικών μονάδων προκαλούν κάτι περισσότερο από απλό προβληματισμό. Το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου, μετά τον σαρωτικό "Καλλικράτη" στην αυτοδιοίκηση, δέχεται ακόμη ένα καίριο πλήγμα από τα θεσμοθετημένα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας. Μετά τις κάθε λογής βίαιες και αναγκαστικές συνενώσεις και συγχωνεύσεις στο δημόσιο τομέα, με αποκορύφωμα τη διοικητική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση προχωρά, με τα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα της εξοικονόμησης πόρων και... της ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης, στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, ορθώνοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην ελεύθερη, προσιτή και δωρεάν εκπαίδευση για τους νέους και τις νέες της ελληνικής υπαίθρου.

ΕΤΣΙ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


EΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΩΝ ΔΙOΔΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ


Πριν λίγους μήνες, ο κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, αρνήθηκε να πληρώσει το καταχρηστικό αντίτιμο των διοδίων στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Ο υπάλληλος της εταιρείας αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα και εμπόδισε τη διέλευση του πολίτη. Τότε, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε την Αστυνομία και στη συνέχεια μήνυσε την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» μέσω του....

Ν.Α.Τ.Ο. ....ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ


Το ΝΑΤΟ κάλυπτε την κοσοβάρικη μαφία!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Έγγραφο της KFOR αποκαλύπτει πως γνώριζαν και τους προστάτευαν..
Τρία χρόνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και δώδεκα χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας (με αφορμή το Κοσσυφοπέδιο), έρχονται στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας πληροφοριών της...ΝΑΤΟϊκής δύναμης (KFOR) που επανατοποθετούν συνολικά το πρόβλημα των Δυτικών Βαλκανίων.
Η 41 σελίδων αναφορά, μέρος της οποίας παρουσίασε η Κ.Ε. της 2ας Φεβρουαρίου, κατονομάζει τον σημερινό πρωθυπουργό του Κοσόβου και πρώην ηγέτη του UCK, Χασίμ Θάτσι, ως το «μεγάλο ψάρι» του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή και του αποδίδει ηγετικό ρόλο στο λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων και πετρελαίου.

ΙΡΑΚ...Η ΣΦΑΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ


Μεγάλη η λίστα των νεκρών το Γενάρη στο Ιράκ


Ο πλέον αιματηρός μήνας μετά τον Σεπτέμβριο ήταν ο Ιανουάριος για το Ιράκ, καθώς συνολικά 259 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 159 πολίτες, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.

Το Σεπτέμβριο, 273 Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν σήμερα τα υπουργεία Υγείας, 'Άμυνας και Εσωτερικών 159 άμαχοι, 45 στρατιώτες και 55 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις τον Ιανουάριο.
zougla.gr

3,6 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν μέρος να μείνουν στην Γαλλία


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κρίση στέγασης στην Γαλλία


Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν πληγεί από την κρίση στέγασης που προκλήθηκε από τις εξαιρετικά υψηλές τιμές των ακινήτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης.

Περίπου 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν μέρος να μείνουν, ή ζουν σε πολύ ανεπαρκείς, ορισμένες φορές και για την υγεία, συνθήκες, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του για τη στέγαση το Ίδρυμα Πιέρ, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον καθολικό ιερέα εκλιπόντα ιδρυτή του.

Από αυτά τα 3,6 εκατομμύρια, μισό εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια, ενώ περίπου 2,7 εκατομμύρια ζουν σε "πολύ δύσκολες συνθήκες" που χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλο συνωστισμό ή έλλειψη βασικών ανέσεων, επισημαίνεται στην Έκθεση 2011 για την Κατάσταση της Ανεπαρκούς Στέγασης στη Γαλλία, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

Την περασμένη δεκαετία, γύρω από το Παρίσι και άλλες πόλεις ξεφύτρωσαν πόλεις από σκηνές καθώς οι τιμές των ακινήτων ήταν υψηλότερες από τα εισοδήματα και διπλασιάστηκαν μεταξύ του 2000 και του 2008, ενώ το μέσο εισόδημα αυξήθηκε μόνον κατά 25%.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από μια επιβράδυνση της οικοδόμησης από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση, το 2008, περιορίζοντας την παροχή καταλυμάτων. Ωστόσο μολονότι η παγκόσμια οικονομική κρίση αμβλύνθηκε, η «κρίση καταλυμάτων δεν έχει τελειώσει», επισημαίνει το ίδρυμα.

Το ίδρυμα ζητεί από την κυβέρνηση να αρχίσει αμέσως να χτίζει ή να αποκτά καταλύματα "σε μαζική κλίμακα" και να ρυθμίζει κατά το δυνατόν τις τιμές των ακινήτων. Επίσης, προτείνει μία σειρά μέτρων για να καταστούν οι πόλεις πιο δίκαιες με την οικοδόμηση περισσότερων κοινωνικών στεγών και την ανάπτυξη στρατηγικών για να ενσωματωθούν περιθωριοποιημένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι περιπλανώμενοι.

Περί ανάληψης της ηγεσίας του ... ΟΗΕ από τον Γιώργο Παπανδρέου..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Φημολογία με "φίδια και τέρατα" περί ανάληψης της ηγεσίας του ... ΟΗΕ από τον Γιώργο Παπανδρέου, έφτασε στο σημείο να διαψεύσει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης εκτός από τις πάγιες διαψεύσεις περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν θα πάει σε κανένα διεθνή οργανισμό, όπως φημολογείται, ούτε θα γίνουν πρόωρες εκλογές». Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Καρχιμάκης ..

Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Έχουν αποφασιστεί από το Δεκέμβριο…

 

Σειρά πρόσθετων µέτρων, που αφορούν το 2012έχει αποφασίσει το Συµβούλιο υπουργών Οικονοµικών της Ένωσης τον περασµένο ∆εκέµβριο, µε δεκαεξασέλιδο κείµενο το οποίο δεν είδε το φως της δηµοσιότητας αλλά είναι σε απόλυτη γνώση της κυβέρνησης. Τα µέτρα που καλείται να λάβει η Αθήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείµµατος, κρίθηκαν αναγκαία διότι τα δηµοσιονοµικά της µεγέθη -έλλειµµα και χρέος- δεν έχουν τιθασευτεί σε βαθµό τέτοιο που να διασφαλίζουν ότι µέχρι το 2014 θα έχει επιτευχθεί η εξυγίανση.

Ήδη, ο άλλος εταίρος της τρόικας,

Υπό κατάληψη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από εργαζόμενους στην ΕΝ.ΚΛΩ


Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από εργαζόμενους στην ΕΝ.ΚΛΩ, την κλωστοϋφαντουργική μονάδα της Νάουσας και της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υπαναχώρηση των Τραπεζών από το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας.
newsblog.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...