Αυτοι αφησαν τους καναπεδες


 
 
 
 
Πάνω από τρία εκατομμύρια Γάλλοι κατέβηκαν την Τρίτη στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Μαζί με τους εργαζόμενους, ισχυρό "παρών" έδωσαν μαθητές και φοιτητές, φέρνοντας στο νου σκηνές από το "Μάη του 68".

Πρόκειται για την τέταρτη διαδήλωση κατά του συνταξιοδοτικού που προωθεί ο Σαρκοζί μέσα στον τελευταίο μήνα και τη μεγαλύτερη κατά 20% σύμφωνα με τα συνδικάτα. Ακόμη και το υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε ότι πρόκειται για νέο υψηλό συμμετοχής σε διαδήλωση, αν και δίνει ένα πιο συντηρητικό νούμερο, δηλαδή 1.230.000 διαδηλωτές.


Περίπου 65.000 άτομα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στο Παρίσι. Ενδεικτικό είναι πως κατά την τελευταία διαδήλωση στις 23 Σεπτεμβρίου, περίπου 40.000 άτομα υπολογίσθηκαν ότι συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Όπως τονίζουν οι εργατικές ενώσεις CGT και CFDT η σημερινή ημέρα είναι «η πιο δυναμική» στις κινητοποιήσεις από την έναρξη του κινήματος.


Το σημερινό χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων ήταν η συμμετοχή των νέων, τους οποίους οι εργατικές ενώσεις κάλεσαν να διαδηλώσουν μαζικά. Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έδωσαν δυναμικό τόνο στη διαδήλωση στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις, υπό τις σημαίες των μαθητικών και φοιτητικών ενώσεων και όπως σημειώνουν δημοσιογραφικές πληροφορίες η παρουσία τους, εν σχέσει προς τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, ήταν αυξημένη.


Η
Γερουσία ψήφισε ένα από τα βασικά μέτρα της μεταρρύθμισης που είναι η αύξηση του ορίου της ηλικίας για όσους δικαιούνται να λάβουν πλήρη σύνταξη από τα 65 στα 67 χρόνια, αφού είχε ήδη εγκρίνει την αύξηση του ελάχιστου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια. Στο τέλος της εβδομάδας προβλέπεται να έχει ολοκληρώσει την εξέταση του κειμένου, το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί οριστικά από το κοινοβούλιο ως τα τέλη του μήνα.
 
http://www.nooz.gr/world/terasties-diadiloseis-donoin-ti-gallia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...